A betonkeverők megérkezése előtt behajóztuk Budapest egyik utolsó, élő partszakaszát, a Római partot. A vízparti életet hamarosan elpusztíthatja Tarlósék mobilgát projektje. Még tavaly jártuk be csónakkal Szily kollégával a Római partot, amit hamarosan elpusztít a nemcsak esztétitkailag, de szakmailag is erősen megkérdőjelezhető mobilgátprojekt. Nagy kár érte, mert a vízről nézve még csodálatosabb minden, ráadásul a tapasztalt horgász a hódok őrült hóbortjairól is mesélt. Mint kiderült, még őzek is használják a partszakaszt, hogy a szigetre átússzanak. Egyébként éppen ma szavazta meg a fideszes többségű városvezetés a mobilgát engedélyztetését újra, pedig nemcsak komoly városképi, hanem igencsak problematikus statikai nehézségek vannak a tervezett gáttal. Hogy milyen lesz, arról Tarlós István és a projekt többi lobbistája nem szívesen beszél, de érdemes megnézni egy korábbi látványtervet. Vagy azt az élettelen betonsivatagot, amit most adtak át a Dagály környékén a XIII...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Látszólag ők a betonon keresnek a legtöbbet, legalább is az elmúlt 7 évben mindent betonsivataggá változtattak amihez csak nyúltak.
Ezen felül Tarlósnak az érvrendszerre kezd egy sértődött óvodáshoz hasonlítani. Gondolom, ha tragédia történik az életveszélyes 3 metró vonalán akkor is Demszkyre és az elmúlt (már) 15 évre fog hivatkozni...mint egy óvodás akinek még nincs felelőssége.
Cefi
@coni: De ez egy szájbavert fideszes ingatlanmutyi. Itt lakom, itt élek. Még a legidiótább itt élő ember is látja, miről szól ez az egész ocsmány, undorító dolog.
coni
@Cefi: Igazad lehet a megrendelés a tervre úgy kezdődött, hogy "el a kezekkel a nagy értékű parti ingatlanoktól". Persze az is megérdemli aki ennek ismeretében (gát szakadás esetén pillanatokon belül 5méteres víz tarolja le a környéket hacsak nem dupla gátat építenek) ingatlant vesz ezektől.
Cefi
@coni: Már elnézést. De minek hívják a gáton BELÜL levő területet? Igen ártérnek. Mennyi ott az ingatlan ár, a gáton kívül esőhöz képest? Nos én megveszem az árterületen levő telket, a cimborámmal (market zrt) felhúzom rá a lakóparkot, majd a másik cimborámmal (tarlós) átrakom a gátat (leszarva az ökológiai egyensújt, a folyó "erejét") az mi?
Cefi
@coni: "Néhány ember ingatlanmutyija miatt veszélyeztetik a többiek életét."
Igen, a legkorrektebb megfogalmazás. Csak annyival egészíteném ki: 1- több ezer család, (aki nem tehetős, hogy nyaralni menjen) kikapcsolódását öli meg. 2- A fizika és a természet törvényeit megb@szni nem lehet. Vissza veszi azt, ami az övé. És akkor ki lesz a felelős a katasztrófáért? Persze tudom a választ: A zelmútnyócév.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.