Havi bruttó félmillió forintot keres meg a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bankban a legfőbb ügyész, Polt Péter lánya. 

Jól megfizeti a munkatársait a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank, a legfőbb ügyész Polt Péter 24 éves lánya is ott dolgozik. 

A 24.hu kérte ki az adatokat, amelyek szerint Polt Petra havi bruttó 500 ezer forintot keres a jogi igazgatóságon munkálkodva. Mindehhez jön még évente 495 ezer forintos béren kívüli juttatás is. A cikk szerint ráadásul ez lehet az első, jogászi végzettséget megkövetelő munkahelye a jogi egyetem elvégzése után.

A lap számításai szerint nettó 360 ezret kereshet havonta (plusz a 40 ezres havi béren kívüli juttatás), ami sokkal több, mint amennyit egy pályakezdő banki jogász a versenyszektorban általában keresni szokott. (Piaci hírek szerint a jegybank rá tud ígérni a versenyszféra fizetéseire is.)

A jegybankban dolgozik a legfőbb ügyész felesége, Polt-Palásthy Marianna is, ő a személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. Polt MNB-ben dolgozó lánya és a feleség egymással vérségi viszonyban nincsenek, mivel Polt Petra a legfőbb ügyész előző házasságából született.

A 24.hu a jegybank belső szabályzatra alapozva arról írt, hogy Polt feleségének tudnia kellett róla, hogy férje lánya felvételizik az MNB-hez, bár döntési jogköre a kérdésben Matolcsynak és helyettesének volt. Mindazonáltal az eljárás felvetheti az összeférhetetlenség kérdését is Polt felesége és Polt lánya közt a lap meglátása szerint.

(Címlapi kép: MTI/Kovács Tamás)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Sok kis magyar bankár család született a pénzintézetek folyamatos becsődöltetése, meg a devizahitelesek átb.szása után, a magyar honpolgárok letaposása révén!:(((( Magyarországon a termelő- százezreket foglalkoztató magyar gyárak, üzemek helyett egy marék magyar bankár család született újjá!
Fradigege
Ott a lámpavas gyerekek, tudjátok a dolgotokat. Vagy kuss.
Klubtag
És valószínűleg ez a bűbáj kisleány is azt hiszi és hírdeti, hogy ő aztán a saját lábán áll...
human
1 évet adok neki és milliókat fog kapni.
quadrocopter
...és hogyan meg tudnak sértődni a koszos patkányok, amikor lemaffiázzák a csordát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.