Előzetes letartóztatást rendelt el a Szegedi Járásbíróság Czeglédy Csaba szocialista képviselő és ügyvéd, valamint 8 másik társával szemben milliárdos adócsalás gyanúja miatt.

Elrendelte egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó, többmilliárd forintos adócsalással gyanúsított bűnszervezet kilenc tagja, köztük Czeglédy Csaba ügyvéd, a baloldal szombathelyi városi képviselője előzetes letartóztatását a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója csütörtökön – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.

Elrendelték Czeglédy Csaba és társai előzetes letartóztatását

Fotó: MTI/Bugány János

Szanka Ferenc korábban elmondta, hogy a gyanú szerint Czeglédy Csaba, aki egy – a többi között számos magyarországi multinacionális cégnek diákmunkásokat közvetítő – szombathelyi székhelyű gazdasági társaság vezetője, társaival együtt egy többszintes céghálót működtetett, hogy így kerüljék el a közterhek megfizetését. A bűncselekmények következtében az állami költségvetést több mint hárommilliárd forintos vagyoni hátrány érte.

A bűnszervezet működésében alsó szinten levő, strómanok által vezetett, Csongrád, Fejér és Vas megyében bejegyzett iskolaszövetkezetek a gyanú szerint nem végeztek érdemi tevékenységet, létrehozásuk azt a célt szolgálta, hogy a tevékenységet ténylegesen szervező, Czeglédy Csaba által vezetett, szombathelyi székhelyű cég mentesüljön a diákmunkával kapcsolatos közterhek megfizetése alól.

Elrendelték Czeglédy Csaba és társai előzetes letartóztatását

Fotó: MTI/Bugány János

Ezért a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek nem vallották be a tevékenységükkel kapcsolatos közterheket, vagy ha ez meg is történt, az adót nem fizették meg – tudatta Szanka Ferenc.

A bűnszervezet 2013 és 2016 januárja közötti működése alatt a több mint 9 milliárd forintos forgalom mellett az állami költségvetést az általános forgalmi adó tekintetében mintegy 1,7 milliárd, a személyi jövedelemadót illetően mintegy 1,6 milliárd forint vagyoni hátrány érte.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Bugány János)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
„egyenként fogunk levadászni benneteket” (Kövér László 2005)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
Ha bűnös, el kell ítélni. Csak nagyon hajaz a 14-esvválasztás előtti Simon ügy ellenzékgyengítő "bedobására
Se akkor, se most nem kiabál aaz emeszpé..
Béla333
@Mirabilis: 22.10
Ha végigolvasod a beidézett DK közleményt, abban egy szó sincs arról, hogy a DK/Gyurcsány ártatlannak tartja Czeglédyt! Tárgyszerűen közli, hogy lecsukták!
Hol van itt az, hogy a DK/Gyurcsány szerint ártatlan Czeglédy?
JAJMÁR
Példaértékű a kép... adócsalás nagyságának függvényében ehhez képrst kell megkötözni mindet. Még ha lesznek akiknek a nyakára is jut.
Fradigege
Aztán majd bűncselekmény hiányában ejtik a vádakat és a stróman média kussolni fog az ügyről. Figyeljétek csak meg.
egyvandor
Ez gyorsabban ment mint a letelepedési kötvényesek ügye. Ja hogy ott a nertársakat kellene vezetőszárra fűzni?
Sámannus
@egyvandor: nekik jár a magánrepülő, és a dőzsi a kártyabarlangokban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.