Beköszöntött az iskolákban a nyári szünet, ennek "örömére" pénteken hidegfront hoz lehűlést az országba heves zivatarral és viharos széllel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntek hajnalban nyugat felől kezdődik felhősödés, az északnyugati határvidéken már lehet zápor, zivatar, néhol jégseső is. Napközben nyugat felől másutt is megnövekszik, majd kora délutántól északnyugat felől csökken a zárt felhőzet, de zavartalan napsütés ezt követően sem lesz, ugyanis gomolyfelhők képződnek.

Délelőtt még inkább csak a Dunántúlon, délután másutt is több helyen valószínű zápor, zivatar, sőt egy-egy heves zivatar is kialakulhat – legkisebb eséllyel a Dél-Dunántúlon. Pénteken napközben többfelé megerősödik az északnyugatira, nyugatira forduló szél.

Heves zivatarok köszöntik a nyári szünetet

Fotó: met.hu

A meteorológiai szolgálat a várható heves zivatarok miatt az ország egész területére elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10, 17 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 23, 30 fok között várható.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.