Százmilliárd ment el eddig a déli határ megerősítésére és őrzésére, ám a jövő évi költségvetésben is lesz fedezet, ha például újabb határra kellene kerítés.

Százmilliárd forintot tételt jelentett eddig az illegális bevándorlás elleni védekezés, de ha kell, a 2018-as költségvetésben is lesz pénz erre a feladatra. 

Erről Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszélt a Magyar Időknek

A miniszter úgy fogalmazott, kezdettől fogva világos volt, hogy a migráció kérdése

nem rendelhető alá pénzügyi szempontoknak.

Idén is és jövőre is meglesz a szükséges összeg,

ha kell, újabb szakaszokon épülhet határzár, ha pedig az eddigiek megerősítése válik szükségessé, akkor arra is lesz fedezet. 

Varga arról is beszélt az interjúban, hogy Európa egyik legbiztonságosabb fővárosa Budapest, és hogy a határvédelemben tett erőfeszítéseket sok európai ország méltányolja. 

A magyar munkanélküliség ma 4,5 százalék körül mozog, emellett több tízezren dolgoznak közfoglalkoztatottként, vagyis akadnak még olyanok, akik enyhíthetik bizonyos ágazatok szakemberhiányát – tért rá a munkaügyekre a miniszter.

Mint elmondta, az utóbbi időkben felmérték, hogy mely ágazatokban van munkaerőhiány, és azt lehet-e közmunkások átképzésével pótolni. A fémiparban és a turizmusban például jöhetnek a közmunkásból átképzettek.

Varga szerint a lényeg a célirányosság, vagyis hogy a munkaügyi szervezetnek nem csoportban, egységesen kell kezelnie az álláskeresőket, hanem külön-külön kell foglalkozni velük, figyelve az adott személy életútjára, szakmai és egyéb tapasztalataira.

(Címlapi kép: kormany.hu/Botár Gergely)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Elméletben "határ védelem", gyakorlatban a pénzt "védik meg", mint anno a magán nyugdíjat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@lusta: Városba minek ? Tán félnek a városiak ? Ha igen tömörüljenek össze egy helyre, közösen majd nem fognak félni.
desiro
"Európa egyik legbiztonságosabb fővárosa Budapest", hát igen naponta rabolna ki embereket, fosztanak ki nyugdíjasokat! 2 hét alatt rendet teszünk, hol van a rend???
nevemnick
Holnap pár ezer, egy éves ,,tanulás" után pár ezer rendőrtanonc teszi le a Kárpát-medence géniusza előtt a ,,nagy esküt" a Hősök terén.
Érdekes módon legnagyobb részük nem a határra kerül, hanem a készenléti ezredhez.
Hiába, a ,,fostos bugybókák" készülnek a választásokra.
teuton
@1magyar: Eleg nagy hülyseget irsz! Az nem hozta neked a közmedia, hogy az EU több penzt kinalt a menekültek elhelyezesere, mint a kormany kert? De Orban azt mondta, inkabb fizet, mint menekültet befogad! Na most ez lesz a vege, csakhogy nem Ö fzet, hanem TE es minden adofizetö. Na ennek tapsolj!
1magyar
@teuton: Ha az az ára, hogy idetelepítsék őket, akkor inkább fizetjük. Te meg költözz melléjük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.