Orbán Viktor a hitoktatásnak nem ellenfele, ahogy ő maga fogalmaz, és szerinte szükség is van rá a plébánián, valamint az egyház saját helyiségeiben, de semmiképp nem az iskolában. Ha azt gondolnánk, hogy ez valami félreértelmezett túlzás, érdemes megnézni a videót is, ahol mindez elhangzik a szájából: ---- Ezen az állásponton volt Magyarország miniszterelnöke, amikor még köze sem volt ahhoz a pozícióhoz, amelyben az egyházakkal jó viszonyt kell ápolni, és ahol a támogatásokkal ügyesen kell bánni a jó viszony megtartása és a “kölcsönös előnyök” érdekében. 2013 szeptemberében azonban Orbán már pontosan tudta, hogy mi a dörgés, ezért másként nyilvánult meg a kérdésben: elkerülhetetlennek nevezve a világban való tájékozódáshoz a hit- és erkölcstan bevezetését, mert – mint fogalmazott – olyan polgárokat szeretnének nevelni, akik “egy szilárd értékrendszer talaján állva különbséget tudnak tenni jó és rossz között”. A parlamenti napló viszont megőrizte Andrásfalvy Bertalan...

Forrás: ellenszel.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Meg az Én jó kurva anyámat ugye? Olyan polgárokat akartok, akik szó nélkül teszik amit kitaláltok és hálásak egy pár morzsáért. Magyarul: agyatlan, igavonó barmokat, akik kiszolgálják ezt a hazug maffia kormányt és az őket támogató egyházat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Akkor most ujra ervenyes a "csuhasok, terdre!" , vagy valami ilyesmi?

Ossze vagyok zavarodva,...:o((
Perwool
"…vannak-e garanciák arra nézve, hogy az egyházak nem avatkoznak be közvetlenül a politikai életbe, nem gyakorolnak közvetlen befolyást az államra? Ez a kérdés. (Parlamenti jegyzőkönyv, 1991. július 4.)
Én úgy gondolom, hogy a mai magyar politikai helyzetben az, hogy az állam költségvetési támogatásban fogja részesíteni évente az egyházakat, az kifejezetten függőségi viszonyt teremt az állam, egyház viszonylatában. (Orbán Viktor parlamenti beszéde, 1991. július 4.)
www.pecsistop.hu/tartalom/cikk/orban-jezus-neveben-gunyolodott
namihami
Nem szereti a Mi Viktorunk az internetet? Vajon miért?
Lehet, hogy pusztán annyi a baja vele, hogy nem felejt. Ennyi ok már elég is.
F_Viktor
@szép új világ: Írod:
"Olyan polgárokat akartok, akik szó nélkül teszik amit kitaláltok és hálásak egy pár morzsáért."

Középkorban is ez volt az egyház szerepe, orbán itt is csak visszanyúlt a már bevált sémához.
Equus
elírás lesz ez az "értékrend"... "érdekrendet" akartak helyesen írni, mondani
Clavigo
A saját kölykeidet neveld More...a kibaszott szilárd értékrendszered alapján...Tehát,,,mind az öt purdéd tudjon pávatáncolni,,,,oszt jó napot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.