Százezrek lennének kíváncsiak arra, mit mondanának a mai Magyarországra azok a vértanúk, akik 1956 után a szabadságért, a jövőbe vetett hitért életüket adták. Vajon az lenne-e az érzésük, hogy igen, ezért harcoltunk, ez az, amiért meghaltunk, ma se tennék másként? Vagy csak azt kérdeznék: Mi történt itt, jó helyen járunk, ez lenne Magyarország?

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Szabadulása után, barátként tisztelhettem B-t, aki napokban lesz 16éve, hogy elhunyt. A 90-es években gyakran találkoztunk a Lukiban, sokat beszélgettünk erről a kérdésről. Röviden:nagyon más reményeik voltak! =))
Equus
ambivalens érzéseim vannak '56-tal kapcsolatban. Olvastam a magyar történelem legfiatalabb miniszterelnökének könyvét, Hegedüs András A történelem és a hatalom igézetében c-t. Ajánlom a "vértanúk" után lelkesedők figyelmébe az adiatur et altera pars elve alapján.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.