A kormány felelőtlenül állapította meg a kamatszintet. A letelepedésikötvény-program indulása óta 1,2 milliárd forintos kár érte a magyar adófizetőket a Magyar Nemzet számításai szerint. A lap a Demeter Márta országgyűlési képviselő által az Államadósság Kezelő Központhoz (ÁKK) beadott közérdekűadat-igénylésre hivatkozva azt írja, hogy mivel ebben nincsenek benne az idei adatok, nem kizárt, hogy az állam 13 milliárd forinttal több kamatot fizetett, mintha a piaci finanszírozást választotta volna. A program megalkotásakor a kormány túl magas kötvényhozamot állapított meg: a hasonló futamidejű, szintén euróban kibocsátott magyar állampapírok másodpiaci forgalmazása után fizetendő kamat mínusz 1,5 százalék, de legalább 2 százalék. Emiatt a kőbe vésett kamatszint miatt fordulhatott elő az, hogy az állam a kelleténél drágábban jutott pénzhez.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Perwool
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
A haza megmentésének kommunikálásából nem lehet ingatlant és vagyontárgyakat vásárolni a családnak. A letelepedési kötvényből csurranó-cseppenő pénzből azonban annál inkább.Nem véletlen, hogy a Fidesz nem fejezi be a a kötvény árusítást, ami piszok nagy üzlet a fiúknak és a cimbiknek.Ki van ez találva...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Ennek a bűnbandának az olasz maffia is csak jelenthet.
CsipkeRózsa
A módszer bevezetésekor az okosabbak már megfogalmazták a veszteség bekövetkeztét.

A kormánypárti szavazók annak örülnek, hogy az Orbán kormány nem vesz föl hiteleket. Azt hiszik, hogy a hitel csak az , amit az IMF-től kapunk.
nusika
@karma1: Farkas Flórián sikkasztását, 1,5 milliárdját Orbán milyen könnyen, büntetlenül, kiegyenlítette!!!
nusika
@CsipkeRózsa: ...ezek a buták társulata!
Csizmás Kond
" ...1,2 milliárd forintos kár érte a magyar adófizetőket a Magyar Nemzet számításai szerint. "
...vazzzzeee...inkább miért nem bankot nyít ha ekkora szakértelem, ahelyett hogy ilyen pletykaságokkal foglalkozna ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.