Tóbiás József, Baja Ferenc és Molnár Zsolt is helyet kapott Botka László kampánycsapatában.

Tóbiás Józsefet, az MSZP volt elnökét, nevezte ki az MSZP kampányfőnökének Botka László, a párt pedig már most átáll kampányüzemmódra. Tóbiás egyik első lépéseként létrehozott egy kampányigazgatóságot, a csapatban csupa meglepő neveket találunk. Ott van például Baja Ferenc és Molnár Zsolt. – írja az Index.

Meglepő nevek Botka kampánycsapatában

(Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI Fotó)

Botka László már a miniszterelnök-jelölti programjában azt ígérte, hogy az MSZP a vezetésével gyorsan kampányüzemmódba kapcsol. Bár a választásokig még legalább 10 hónap van, Botka már ki is nevezte a párt kampányfőnökét. Tóbiás nem meglepő választás, hiszen a tavalyi kongresszuson Tóbiás volt Botka szövetségese a Molnár Gyula-Hiller István párossal szemben.

Meglepő azonban, hogy Tóbiás pénteken úgy döntött, létrehoz egy kampányigazgatóságot, amely a pártot és Botka kampányát irányítja majd a következő hónapokban. Ebbe a kampányigazgatóságba pedig régi és nem olyan régi motoros szocialistákat hívott meg. Az Index információi szerint a kampány irányításába bekerül:

Molnár Zsolt, aki a 2014-es választási kampányban volt az MSZP kampányfőnöke. Az eredmény ismert, a Fidesz kétharmadot szerzett. De Molnár beválogatása azért is váratlan, mert a tavalyi pártelnöki harcban nem kis része volt abban, hogy Botka ne legyen választmányi elnök, Tóbiás pedig elnök. Botka a tavalyi interjújában elég elítélően beszélt a kongresszust megelőző "tartalom nélküli pozícióosztozkodásról", és nem titkolta, hogy Molnár Zsoltra is céloz.

Baja Ferenc, az igazi régi motoros MSZP-s, aki Horn Gyula minisztere is volt, ő is bekerül a kampányigazgatóságba. Ez annyiban kevésbé meglepő, hogy Baja jó pár kampányt végigcsinált, többet irányított is, és Tóbiás, illetve Botka nagy támogatója volt a tavalyi kongresszuson. Annyiban viszont meglepő, hogy Baja részvétele a kampányban feltehetően aligha tudja könnyen elhitetni a választókkal, hogy itt épp egy nagy megújulás zajlik.

Tóth Bertalan frakcióvezetőt is felkérte Tóbiás. Ez a legkisebb meglepetés, hiszen elég logikus, hogy a parlamenti munka irányítója tisztában legyen a kampánystratégiával és az egyes konkrét húzásokkal.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Vén öreg ifjú volt szocik megint.
Eböl énekes halott se lesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Lelkük rajta, csak ne tököljenek, hanem ki a nép közé és felnyitni a szemeket.
magyarbakancs
Vén öreg ifjú volt szocik megint.
Eböl énekes halott se lesz.
Kookas
@Jozefina: pedig tökölni fognak ezerrel.
Béla333
Molnár Zsóóti azért kell, mert ő lesz az összekötő a Fidesszel, csakúgy mint a 2014-es választáskor!
Baja Ferenc meg azért, mert nyilván semmi köze nem volt az MSZP 2010 előtti disznóságaihoz!
Hiteles egy csapat!
karma1
Vajha mi a turo ezen a meglepetes? Ezek nem mszp-sek? Megis, kik kozul kellene kivalasztani a megfelelo kampanyfonokot? Nincs mindenkinek meg egy finkelsteinje, habonyja...roggyantonirol mar nem is beszelve...
Zeta
@Béla333: mem volt itt senkinsek semmi köze az elbukott választásokhoz.
A nagy megújulás, hát ezt nem jól látja Botka!
Zeta
@karma1: hát a megújulás eddig nem látszik. Nem lett kinyitva az ajtó, sem az ablak, hogy a huzat frissítse a pártot.
karma1
@Zeta: Ahogy mondod,... Levaltott partelnok, meg a tobbiek,... regi butordarabok a szakmaban,... Nem akarnak ezek komolyan valtast,... Ezzel a szethuzo tagsaggal csak besegitenek orbannak, es maguknak brusztolnak ki egy jolfizetett politikusi allast, oszt jonapot...
eugen4402
Én sem kaptam a szívemhez a meglepiből kifolyólag...
Pl. egy percig kapkodtam volna levegő után, ha a listán Karafiáth Orsolyát, Erdő Pétert, vagy Tyirityán Zsoltot olvasom.
verőce21
Csupa dinamikus, karakteres, megújulásra kész fiatal! Gőgös Zoltánt nagyon hiányolom még onnan. :)
namihami
@verőce21: Kivételesen egyet kell értsek veled.
Bár a Gőgössel kapcsolatban nincs igazad. Elég a Fazekasra nézned és ordít, nem üvölt a szinvonalbeli különbség és nem a Fazekas javára. Azon kevés szocialista szakpolitikus, aki bátran kiállhat egy , a profiljába tartozó ügyben nyilatkozni. És ilyen a Fideszben még elvétve se...
@durbincs: Nem kell vadászni, saját magára lő. Igaz, csak odakinn, mert az itthoni nyájnak mást mond és egyébként is tökéletesen mindegy mit , mert ""Az Úr kinyilatkozott"" és ""Mi benned bízunk egyedül"".--állapot van. Nyakában a kolomp és a nyáj hűen követi. Minden mindegy bárhova és bármilyen alapon. Egy a jelszó (ami nekik elég is volt): FOLYTATJUK---és folytatják. És a bankszámla (családi-baráti) is szépen gyarapszik. Igaz, csak az övéké.
verőce21
Ez azt jelenti egyre szegényebb lesz az ellenzék.
Megérdemelnek egy elfojtott mosolyt! :)
JAJMÁR
Az élőfába is bele lehet kötni, ha a "kötekedés" jó buli, kritizálni könnyű.
Én inkább megvárom mit hoznak össze a meglepő- egy pill.se lepődtem meg - nevek. Majd a tetteket minősítem. Csak tegyenek már valamit!
kamazuka
Elqrják.Nem kicsit.
Nagyon!
Csapatban a vereség nem olyan gáz.
Lásd foci.
staro2
Baja Ferenc,aki fejlesztési pénzt harcolt ki a Zsurki vodkagyár felépítésére,amely aztán soha ne termelt ?
A fideszesek tőle tanulták ezt a pénz ki,majd a nyertesektől pénz visszaosztva trükköt.
(Most ilyen mondjuk a kisteleki ipari park)

Tényleg ne tellett egy kevésbé sáros alakra???
papa.49
Botka, Botka nem okoztál csalódást a ,,mamelukoknak,, előre az 5 % ért örüljetek ha bekerültök, és lesz annyi helyetek, hogy önálló frakciót alakíthassatok!!!
Az mszp. most válik ,,KIS PÁRTTÁ,,!!!
vonotok
@karma1: Na, de ezekkel?, Egyetlen egy Nő nincs köztük. Mért nem válogat az úgynevezett " ellenzék " soraiból. Talán még népszerb is lehetne???
lampa laz
Eszem áll meg, ott van a sok jóarcú, értelmes fiatal akiket illene már bedobni a köztudatba, akiknek nincs plakátra való múltjuk, nagyobb esélyt jelentenének mint ez sok kivénhedt hiteltelen mszp-s.

Ezzel mindent elcsesztél Botka.
karma1
@vonotok: Tudod, Kedves, botkabol soha a budos eletben nem lesz egy olyan formatumu politikus, plane miniszterelnok, mint pl. Trudot Kanadaban,... Azt hiszem, meg az izlandiaknal vannak nok a parlamentben, nem is kevesen.
botka az, ami, egy bunko mszp-s, aki kb. Lenin elveit koveti, de nem a mai modern vonalat: keptelen megujulni, kizarolag az erobol valo politizalast ismeri.
Azt pedig mar csinalja orban, rendkivuli sikerrel, 8. eve...
De orban sem kepes masra a mai napig, csak visszamutogatni Gyurcsanyra, mint a patas ordogre. Ezt atvette botka is, ugyhogy tulajdonkeppen a mostani mszp-t semmi sem valasztja mar el a regnalo futyisztol.
Eszre se vennek a nepek, ha botka nyerne a valasztason: egy ugyanakkora erobol uralkodo bunkot kapna Magyarorszag a nyakaba, mint ami most van. Csak botkaek meg ehesebbek lesznek, es talan mas modon kell majd lenyulniuk a penzt, mert kuszaszem nem neki fog dolgozni.
nemkati
@Béla333: Te melyik párt nevében szoktál tárgyalni az összekötővel?
Béla333
@nemkati: 12.28
A Molnár Zsóti féle összekötővel? Nem tárgyalok vele!
Bármilyen párt nevében meg pláne nem!
Nem emlékszel a 2014-es választások során a Zsóti volt az aki összeveszett a kampány menedzserükkel, mert a Zsóti nem akarta felhasználni a kampányban azt az infót, hogy Rogán kéglije napról-napra növekszik, mert nem akart állítólag "negatív" kampányt!
Meg is kapta a nemzetbiztonsági bizottság vezetését!
Ezért szerintem most is megfelelő emberke lesz, hogy ne legyen komoly ütközés a Fidesszel!
justhpeter
Az mszp most megcélozta az 5%-ot és hatalmas ünnepséget fog csapni, ha eléri. Azzal az 5%-kal pedig elindul a pusztulás felé. Remélem el is éri.
verőce21
Az ellenzék előtt ott vannak a példák! Kiüti a szemüket, mégsem veszik észre!
Nyilvánvaló, egy tirpákarcú me.jelölttel nem lehet választást nyerni!
Kookas
@papa.49: szorítok hogy igazad legyen!!!
coni
Az egyetlen épeszű ötlet Gulyás választási mozgalma, ami bebizonyítaná, hogy az MSZP súlya az ellenzéken belül a béka s@gge alatt van. Kétfordulós választás esetén az emberek elmennének szavazni, mert így arra a pártra szavazhatnának (LMP, PM, Együtt, MOMA,...) amelyik valóban ellenzéki. Mert az MSZP már Mesterházy idején is O.V.-nak dolgozott...
papa.49
@Kookas: Igazam lesz a biztosíték rá ez a névsor!!!
qxy
Nyugi Itt is lesznek akik valósággal imádni fogják mert " Igazt mond" Most is lesznek olyanok akiket meg lehet etetni. Most ugye, kézből esznek mint a galambok. . De ha eccer felszáll, csak szarik rád és akkor már nem az lesz a neve hanem,.- Frissen lemosott autót elbaszó tollas geci.
bencemacska
@Pálinkafőző Rézüst: tegnap, 19:29
Botka már kilőtte Molnárt és baját. A Hír TV-be Molnár Gyulát várták, megérkezett helyette: az
észkombájn Nyakó István.
Cefi
Meglepő nevek Botka kampánycsapatában.
Lenin? Mengele? Hitler? Sztálin? Raszputyin?
Mert a többi nem lep meg.
nezelodo
Baja Zsurki (vodkagyár) Ferenc! Csak elvezeti a Putinkához őket is.
nezelodo
@verőce21: Aszondod egy őskomcsi dakota család lenne a nyerő, mint legutóbb kétszer egymás után? Akármilyen tehetséges a simliben a szocik régi, új csapata, képtelenek annyit hazudni, és lopni még ha csúcsra járatják is magukat, mint Orbán, így igazad lesz.
verőce21
@nezelodo: (22:51) Én nem erre gondoltam pontosan, a beírásommal. De ha így értelmezed...?
Nekem valóban így is-úgy is igazam van mindig. :)
nezelodo
@verőce21: Gratulálok a fideszes szerénységedhez. Valahonnan ismerős, csak még akkor leánykori nevén jegyezte az akkori nyolcszázezres tömegpárt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.