A Publicus ezúttal arra volt kíváncsi, hogy a 2017 júniusában megkérdezett magyarok közül (a minta reprezentatív, a teljes mintában a mérés hibahatára +/- 3,2 százalékpont) hányan tervezik, hogy rövidesen – nem törődve azzal, rajtuk üt-e a honvágy – külföldre mennek dolgozni.

(Forrás: zarojel.hu, Városi Kurír által)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ha valaki elhagyja az orszagot, es azonnal teljesen idegen koze kerul (tehat nem valami magyar koloniaba), akkor az egyszeruen nem er ra a honvagyaval torodni, mert ezer mas dologra kell figyelnie, es nagyon esznel kell lennie.
Munkat, lakast kell szereznie, gondoskodnia kell kajarol, kozlekedesrol, ha gyerekei vannak, akkor azoknak az iskolajarol, es legfokeppen a nyelvet kell minnel jobban megtanulnia, egzisztenciat kialakitania. Akinek emellett meg van napi par oraja a merengesre a honvagya folott, az valamit nem csinal szivbol.
Javaslom meg honvagy ellen, hogy vigye az illeto magaval a kepzettsegerol szolo bizonyitvanyat, az utolso magyarorszagi fizetesi cetlijet, (ez altalaban egy havi osszeg), aztan hasonlitsa ossze az elso fizetesevel, amit altalaban nyugaton minden heten kap meg, aztan e ket fizucedulat hasonlitsa ossze.
Mindjart elmegy a kedve a honvagytol...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
Az önállósággal jól megbírkózó fiatalok időben megtanulják az idegenben történő beilleszkedést, alkalmazkodást. Egyesek már közép, legtöbben főiskolás, egyetemista korukban elszakadnak a szülővárostól. Sokan nem állnak meg a fővárosban, nagyvárosokban sem, külföldön folytatják életüket. Orbán nagyon rosszul teszi, ha mindenáron a harmadik ciklus elérésére törekszik és fel sem fogja ésszel, hogy miatta és illiberális politikája miatt hagyják itt az országot nagyon sokan. Azt hiszi, ha talpnyalóit jólétben tartja, az elég. Annyira kapzsi, hogy észre sem veszi, hogy kiürül az ország. Nagyon nehéz lesz ezt a lepukkadt állapotot helyre hozni és még nem látszik a vége...
karma1
@colibri: Ahogyan nem erdeklik ot sem az idosek, betegek, munkanelkuliek, hajlektalanok, ugyanugy leszarja azt, hogy mi tortenik az fiatalokkal. Az o gyerekeinek nyitva az ut a kulfoldi egyetemekre, Svajc, Anglia, Amerika, de a nemet egyetemek is mind kivaloak.
Neki mar semmi mas nem lebeg a szeme elott, mint putyin segge, amit - ha jol nyal - akkor maradhat putyin pincsije, es ha a nepe megis elzavarna ezt a szemetladat,. akkor varja oket a kies Azerbajdzsan - mar csak arra kell vigyazniuk, nehogy a baltassal osszeakadjanak...
Amit ki lehetett, azt kicsavart a nepebol, mindig lesz korulotte annyi sajat seggnyalo, akiknek adott annyi penzt, amiert azok halasak tudjanak neki lenni, oszt jonapot.
RonaGyuri
a felmérés kapcsán írtam:

Mi van?

Ne tegyünk úgy, mintha ez nem egy és ugyanaz lenne

A napi.hu számol be arról a reprezentatív kutatásról, pontosabban annak az eredményéről, amit „a Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megrendelésére készített”. A kutatás a külföldre távozottak és a ott tartósan munkát vállalókról érdeklődtek az alanyokról. Az eredmények igencsak lesújtóak, hisz az emberek ¾ közvetlen környezetében vannak ilyenek, s majd másfél millióan tervezik, hogy megpróbálkoznak.
Ahogy az nálam lenni szokott én most is egy megállapítást ragadtam ki: „A megnövekedett kivándorlásért a legtöbbek szerint az alacsony fizetések, a Fidesz kormány és Orbán Viktor, valamint a rossz gazdasági helyzet a felelősek.”.
Nos meglátásom szerint ez egy és ugyanaz, de legalább is közvetlen ok-okozati következmény-láncot alkotnak. Mindennek az eredete Őfenesége maga, ártunk és qurmányunk csak az ő pribékjei, az elcseszett unortodox gazdaságpolitika, meg az álaluk szétlopott EU-s pénzek együttesen „biztosítják” az igen-rossz gazdasági helyzetet, aminek evidens következménye, hogy az un. bér-felzárkózás, még statisztikai szinten (a családtagok milliós fizetései egyenként többtucat szegényt is kompenzálnak) sem nagyon akaródzik.
colibri
@karma1: Pedig, ha jól emlékszem, 7-8 évvel ezelőtt még úgy nyilatkozott, hogy azért építteti fel a felcsúti foci-komplexumot ( a saját házával szemben), hogy ha elvonul nyugdíjba, ott élje ki beteges szenvedélyét. Közben bebizonyosodott, hogy a me-i székből is tud foglalkozni a focival, sőt, annyi pénzt tud elcsatornázni - és nem csak a fociba - amennyit csak akar. Lehet, hogy mostmár a "nyögdíjas idejét" tényleg Azerbajdzsánban, vagy putyánnál akarja? leélni? Addig meg letarolja, kiszípolyozza az országot.
karma1
@colibri: Annyi penze biztos fog maradni az osszelopott penzbol, hogy Azeriben osszehozzon legalabb egy libakergetos palyat,..
A csuti stadionban az volt a rettenetesen ordogi, hogy a stadion tulajdonkeppen az o tulajdonaban levo telekre epult, es a tulajdonjoga a stadionnak asszem 50 ev mulva az orban csaladra fog szallni, mint eredeti foldtulajdonosra.
Ennel mocskosabban nem tudott mar lepni ez a lelki-testi-mentalis toprongy, mikozben meg Stadlert meghurcoljak ezerrel az akasztoi stadion miatt, pedig azt o a sajat vagyonabol epitette fol, nem lopott penzbol... Mocsok egy bagazs, van bunuk epp eleg...:o(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél