Mondok József izsáki polgármesternek vissza kell fizetnie a "Vadászház építése" megnevezésű fejlesztésre felvett 35 millió forintos támogatást - olvasható a kormany.hu-n.

A Magyar Államkincstár vizsgálata megállapította, hogy a szálláshelyet szabálytalanul, magáncélra használják, az ingatlant túlnyomóan Mondok József és ismeretségi köre veszi igénybe, ezért a Magyar Államkincstár a támogatási jogosultság megszüntetésével egyidejűleg a kifizetett támogatás visszafizetésére kötelezte a Mondok Kft.-t.

A Kft. jogi képviselője az elsőfokú határozatok ellen fellebbezést nyújtott be. A fellebbezéseket a hatályos jogszabályok alapján a Magyar Államkincstár felterjesztette a Miniszterelnökség Jogi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságára jogorvoslati eljárás lefolytatása céljából. A fellebbezések elbírálása a rendelkezésre álló határidőn belül megtörtént, és megállapításra került, hogy az elsőfokú határozatok megalapozottak, a helyszíni szemle lefolytatására megfelelően került sor, ezért az elsőfokú határozatokat helybenhagyó másodfokú határozatok meghozatalára került sor a Miniszterelnökség Jogi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságán.

A másodfokú határozatok alapján – melyek a Mondok Kft.-vel történő közléssel jogerőssé válnak- vissza kell fizetni a 35.000.000,- Ft támogatási összeget.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Csendben a fű alatt gyorsan lerendezték...Ha ellenzéki lett volna, minden híradás erről számolna be, , húznák, csavarnák az ügyet a választásokig legalább!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ludmilla
ehhez képest Sukoró semmi,ugyanis a telekcsere nem történt meg...vagy amit szabad Jupiternek...
Jozefina
@human: kíváló előadás, kíváló vers!!! Sajnos még aktuális is lehetne, de hiányoznak a jelen kor petőfiei, vagy nem tudunk róluk!?
Jozefina
Ha flaúrinak kifizette a több mint egymilliárdot, akkor ez a pár milló már nem számít. Normális esetben a tisztéből is el kellene távoznia!!!
human
@karma1: 1. Nem lehet újra befektetni, mert lezárult a program.
2. A vizsgálat már lezárult. Megállapították, hogy nem a célnak megfelelően lett használva az épült. Innentől kezdve már nem járható út, hogy mégis arra használják amire kellene.
3. Biztos, hogy visszafizette, mert ez egy hivatalos ügy és nem zsebből, hanem a KFT számlájáról kell ezt fizetni. Az más kérdés, hogy azóta annyit összemutyizott, hogy lazán kifizeti.
4. Az EU nem tud hűtlen kezelésért büntetést kiszabni, csak visszakövetelheti a támogatást. A nyomozás, büntetés a magyar hatóságok dolga. Csókos esetén ugye ez kizárt, de az EU ez ellen nem tehet semmi. Az európai ügyészségnek lesz erre jogköre, de Orbán már kijelentette, hogy Magyarország nem lesz tajga az európai ügyészségnek.
5. Hogy valakinek furcsa mód alig van pénze mégis luxusban él az sok minden miatt lehet. Legjobb esetben nagyon ügyes üzletember és folyton befektet és ilyenkor még hitelt is felvehet annak reményében, hogy a befektetés bőven fedezi a hitel költségeit. Rosszabb esetben látsz olyat, hogy luxusban él pedig el van adósodva tízmilliókkal is akár. Itt arról lehet szó, hogy az valójában az ő pénze, de egy megbízható emberen keresztül úgy adja el, mintha az hitel lenne. Így a hatóság nem kérdezhet rá, hogy ugyan mibű telik a luxusra. Úgy vannak vele, ha van olyan hülye ember aki tízmilliókat hajlandó hitelezni egy munkanélkülinek (pl H.Á.) akkor hitelezzen. Persze azért sejti a hatóság is, hogy illegális jövedelem elrejtéséről van szó.
karma1
@human: koszi a pontos felvilagositast, a nagyon gazdagok "tartozasaira" celzo kerdesem inkabb koltoi volt...:o)))
teuton
@durbincs: Primitivkem! Eltevesztetted megint az oldalt? Ez nem a sarki kocsma a mocskolodasra, hanem az Internet! A temahoz, a polgi csalasahoz nem tudsz szolni? A szokincsed eleg gyer, a helyesirasod meg nem valtozik, igy inkabb el kellene hallgatnod, mint itt orszag-vilag elött leegetni magad...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.