Közel 26 ezer gyerek nyaralhat idén a balatoni Erzsébet-táborokban Fonyódligeten és Zánkán – jelentette be Novák Katalin kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúsági- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hozzátette: további 50 ezer gyereknek biztosítják azt a lehetőséget, hogy lakóhelyéhez közel, napközis táborokban vegyen részt.

Az idén már a hatodik szezon kezdődik meg, és vasárnap már el is indult 2400 gyerekkel az első turnus – mondta.

Ugyanakkor hamarosan megkezdik a Fonyódligeti és a Zánkai Tábor teljes felújítását, így 2020-tól, immár 60 ezer gyerek nyaralhat majd a Balatonnál. Nemcsak belföldiek, de a határon túl élők is – mondta Novák Katalin.

A politikus a Kossuth Rádió keddi, 180 perc című műsorában arról beszélt, hogy tíz héten keresztül zajlanak a táborok, amelyekért a szülőknek jelképes összeget, ezer forintot kell fizetniük, és azt is levásárolhatják a gyerekek.

Szintén jelképes összegbe, napi 100 forintba kerülnek a napközis táborok. Ugyanakkor a táboroztatásnál szociális alapon nem tesznek különbséget a gyerekek között. Erre külön programja létezik az igen sokrétű Erzsébet-programnak – tette hozzá.

Arról is szólt, hogy a bölcsődék és az óvodák összevonásokkal oldják meg a gyerekek felügyeletét.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
A Balcsi főoligarchája gázoslőrinc, erősen nagy a gyanúm, hogy zsebesmutyi ez a táboroztatás.
namihami
Nehogy már az EMMI olyan büszke legyen arra, hogy (állítólag) ők táboroztatják a gyerekeket. Azok a gyerekek a MI, mégegyszer a MI pénzünkért nyaralnak, hiszen az Erzsébet utalványokból levont pénzeket fordítják erre a célra. Márpedig az utalványokat állambácsi adja a dolgozóknak, persze a munkáltatón keresztül. de akkor is csak a postás és a haszon leszedőjének szerepét adja. Sőt, még a haverok haszna, ami szintén nem fillér, azt is MI fizetjük. Tehát ismét a más farkával...
Szóval, akkor mi a qrva anyjára játsza az eszét az EMMI?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.