„Minden nap emberek ezreit űzik el az otthonukból a háborúk. Olyan embereket, mint ön. Olyan embereket, mint én” – a Menekültek Világnapjára Beer Miklós váci római katolikus megyés püspök és Fabiny Tamás evangélikus püspök közös videoüzenetben biztosították támogatásukról a menekülteket, és kértek másokat is, hogy tegyenek hasonlóképpen.

A két egyházi elöljáró hangsúlyozta, ezek az emberek az erőszak elöl menekülnek és mindenüket hátrahagyják, mindenüket, kivéve az álmaikat és a reményt, hogy egy békésebb jövőt találnak.

„Hisszük, hogy minden menekült megérdemli, hogy biztonságban éljen. Mi a menekülteket támogatjuk” – tették hozzá a videoüzenetben.

(MNO)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nem is fogtok kapni allami tamogatast, az tuti,...
Az "igazi" keresztenyseg ma mar nem kifizetodo...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ezek sem tudják, hogy mint egyház mit is csináljanak a migráns kérdéssel!
Össze-vissza beszélnek, hiszen egyrészről meg szeretnének felelni a migránsokat üldöző Orbánnak és az őket befogadni akaró Pápának is!
Ez meg így nem megy!

Erdő Péter etikus hozzáállása például:
" Erdő Péter az RTL Klub kérdésére még egy csütörtöki sajtótájékoztatón azt találta mondani, hogy azért nem tudják segíteni az utcán heverő menekült gyerekeket, mert erre „nem jogosultak, mert akkor embercsempészek lennének”."
hvg.hu/itthon/20150909_Ugranake_a_magyar_plebanosok_a_papa_szav
nezelodo
A nagytiszteletű urak azt kockáztatják, hogy migráncs simogató Soros bérencek lesznek, és kiátkozza őket Orbán az egyházukból, mert az is hozzá tartozik.
karma1
Nem is fogtok kapni allami tamogatast, az tuti,...
Az "igazi" keresztenyseg ma mar nem kifizetodo...
Grafix69
Szerintem egy nemzeti konzultáció megoldaná a kérdést ami a következő képen szólna: Akar ön , drága Püspök Úr , két AIDS es muzulmán Bantu négert a szobájába család tagnak?
justhpeter
@nezelodo: Szerintem a püspök uraknak igazuk van, Orbán pedig kapja beee.
quadrocopter
Amit eddig kaptak a megelőlegezett szervilizmusért, azt most "visszaható hatállyal" kell visszafizetni!
A Genyó nem adja ingyen a milliárdokat az egyházaknak!
Pálinkás Pál
Uramisten,hová fajul az egyház! Járjatok elöl jó példával...Vatikán az egyik leggazdagabb "ország" a világon...oszzátok szét,ahogy azt a megváltótok tanította...de ti is inkább koldultok,meg gyüjtést akartok,holott ezerszer annyit adhatnátok a századok alatt összerabolt gazdagságotokból!!!
nezelodo
@justhpeter: És mi jár annak akinek igaza van? A szája. Orbánnál meg vezetőszár, jobb esetben "kiszivárog", hogy III/III-asok voltak, na nem ezred KISZ titkárként, hanem békepapként. Aztán az Isten sem mossa le róluk.
nezelodo
@karma1: Jaj már megint Te kis sanda, az eskető és keresztelő papjának a kálváriájára gondolsz, amit a Dakota hálaként élt meg. Hogyan értette félre az az egyházfi, az rejtély...
teuton
@Grafix69: Te hany osztaly jartal? A birkaiskolaban erettsegiztel? Muzulman bantu neger... Olyan nagy szakertö vagy, mint nehany napja az allitolagos egyetemen vegzett birkatarsad, aki szerint Irorszag Anglia resze...
teuton
@durbincs: Valahogy mindig ugyanaz a szöveg nalad, ugyanannyi temerdek hibaval. Ha majd kijozanodsz, olvasd el, miröl van itt szo a cikkben. mert arrol nalad 1 szo sem szerepel, csak folyik a szadbol a mocsok es fos...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.