A szocialisták miniszterelnök-jelöltje nemet mond minden együttműködésre a kormánypártokkal, pedig az MSZP képviselői már a Fidesszel alkudoztak a Lex Csicskáról.

Ez már a második eset, hogy Botka László helyreteszi a frakciót.

Botka megakadályozta a Fidesz-MSZP-paktumot plakátügyben

(Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

Az MSZP frakcióvezetője, Tóth Bertalan hétfőn beszélt arról, hogy több módosító javaslatot benyújtanának az Áder János köztársasági elnök által visszadobott plakáttörvényhez, például hogy kampányidőszakban csak jelölőszervezet kampányolhasson, a kormány és a CÖF pedig ne, közpénzből pedig ne hirdethessen senki kampányidőszakon kívül.

A KDNP nem zárkózott el a szocialisták javaslatának egy részétől, a Fidesz szóvivője, Halász János is bizakodó volt: "úgy néz ki, körvonalazódik egy lehetőség arra", hogy el tudják fogadni a plakáttörvényt. Jelezte: a szocialisták javaslatát hétfőn ismerték meg hivatalosan, péntekre alakítják ki álláspontjukat, és ha szükségesnek látják, kezdeményeznek további egyeztetést, ez szerdára kiderül.

A visszadobott plakáttörvény fontos részei kétharmadosak, amelyek nem mentek át előző körben. Az MSZP támogatásával viszont el lehetett volna fogadni azt. Tóth Bertalan arról beszélt, az eredeti javaslatot biztos nem szavazták volna meg.

Botka László miniszterelnök-jelölt viszont ezen a ponton közbelépett: az elnökségnek azt javasolta, az MSZP ne nyújtson be saját javaslatot, és továbbra se támogassa a Fidesz javaslatát – tudta meg a hvg.hu a párt kommunikációs igazgatójától. Botka felvetéséről hivatalosan a pártot vezető Országos Választási Bizottság dönt, az elnökség azonban nem ment szembe Botkával.

A miniszterelnök-jelölt egyszer már megakadályozott egy közös törvénymódosítót, akkor kimondta azt is: tilos az együttműködés a Fidesszel. Abban az esetben a Vadászkamara számára ingyen átadandó kastélyokról volt szó, a javaslatot négy szocialista aláírta. Akkor a DK követelt választ, a mostani, plakáttörvényes módosító miatt a Jobbik frakcióvezetője úgy látja, paktumot kötött az MSZP és a Fidesz. Kósa Lajos Fidesz frakcióvezető azt mondta, ha nem sikerül a kétharmados részekkel együtt elfogadni a törvényt, "ki kell azt dobni". – írja a lap.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vitriol
Az mszp-ben mindig vannak önként jelentkezők a fidesszel közös mutyizásra. Ezek tanulhatnának már a fidesztől pártfegyelmet!
Béla333
@vitriol: 15.01
Jön a nyár, egy egzotikus út a nagy családdal igen sokba kerül ám!
A Fidesz meg lehet hogy felajánlotta, hogy befizeti a családot! All inclusive!
Pálinkafőző Rézüst
Lehet, hogy Botka karaktergyilkosság áldozata lesz? És a párton belül, vmelyik fideszcsicska? V.ö. Fletóval... No majd kiderül.
Lepényleső
Az egyéb ügyeket illetően mi a felállás?
human
Én nem tartanám ördögtől valónak, ha egy végre egy közös jó törvény születne a plakátkampányokról. De nem vagyok naiv. Pont a fidesz tartaná be a törvényt? És ha megszegi, mi lesz? Semmi, mert minden felügyeleti szerv a zsebükben van kivéve a bírói kart. A plakátokkal mosták eddig is az emberek agyát. Nem feltételezem, hogy ezt a fegyvert letennék. Biztos vagyok benne, hogy behúznák a csőbe az mszp-t és találnának kiskapukat.
Pálinkafőző Rézüst
@Horizont: szégyen és gyalázat!
@human: örülök, hogy nem vagy naiv...
relatív
Az olyan gyakorlatot folytatókkal mint a regnálók nem lehet egyezkedni, mert a - mint a jelen esetben - a szükséges kétharmados törvény-rész elfogadása esetén a többi ' feles ' részt kénye-kedve szerint változtatná meg semmi perc alatt !

Csak egy határozott ellenállás lehet velük szemben az eljárás minden esetben...
papa.49
Jövő áprilisra kifarol a mszp. a Botka mögül csak ő még ezt nem hiszi, pedig úgy lesz, olyan méretes pofára esésben lesz része mint még soha!!!
A hazugovics ígérgetéseiről meg csak annyit ma jártam Kecskeméten keresztül kasul a városban, a beígért út építéseknek SEMMI NYOMÁT NEM LÁTNI!!!
Nessy
@papa.49: Építették az utakat, de titkosítva, hogy senki nem lássa.
Botkával kapcsolatban félő, hogy igazad lesz. Nem ez lenne az első eset náluk. Tudod, a Lé határozza meg a tudatot!
babp1982
Na basszuskulcs ebbol sem lesz gengszter valtas!Botkat is megpuccsolja az mszp es 2018 tol ujabb 4 evig halasznak a zavarosban jo penzert!
bencemacska
@papa.49: ma,20:09
Botka állítólag visszavonta Baja Ferenc és Molnár Zsolt megbízását!
JAJMÁR
Helyes!
Ne az emeszpét, a Botkát kell támogatni. Az emeszpé mindenképpen kiírta magát, akár lesz kormányváltás, akár nem. A Botka tudja ezt.
JAJMÁR
A Tóth Bertalan csak észhez tér, ő többet érdemel.
Perwool
@human: A plakáttörvénnyel kivennének minden plakátozási lehetőséget az ellenzék kezéből megnehezítve, hogy elérjék a választóikat.Nevezetesen, hogy "kampánycsend legyen a holdudvaron belül". Ha elhallgattatni nem is tudják a jobboldali kritikus hangokat, legalább a nyilvánosságot igyekeznek megvonni tőlük.A plakáttörvény megtiltaná pártoknak a kampány időszakán kívül a plakátolást. A kormánynak is, mert ezek ilyen fasza gyerekek.
Viszont a "civil" szervezeteknek, például a kommunista, moslék zabáló CÖF-nek, meg a Fideszes önkormányzatoknak nem. A CÖF-t meg, tudjuk ki támogatja! A CÖF milyen szövegű plakátokkal árasztaná el az országot?Érdekes mód a Fidesz nem kifogásolta a G napig Simicska ténykedését.
papa.49
@bencemacska: Ezt jól tette csak szerintem ez még kevés, vannak még ,,sötét lovak,, a csapatban azokat is meneszteni kéne mert ráfaragás lesz a vége!!!
bencemacska
@papa.49: ma, 22:03
Azzal semmi bajom, hogy kitette, az a bajom, hogy hogy az általa megbízott kampányfőnök nevezte ki őket tegnap!
Ez az egész olyan, mint van Botka a sakkmester, és csak parasztok vannak a sakktáblán!
Ja, és a "tanácsadóim".
Kiváncsi vagyok, hányan lépnek ki, és hova mennek!
papa.49
@bencemacska: Nagy itt a kaka nagyon, a Botka még nem is sejti, de már ,,csecsen van,, az mszp. től!!! Az mszp. dehogy akar nyerni választást, csupán pár helyet a hodályban, annyit hogy legyen frakciójuk, és ellébecolnak megint 4 évet a vérünkön...
human
@Perwool: Én politikától függetlenül minden óriásplakátot betiltanék. Se mosópor vagy bútoráruház ne legyen. Elég a szórólap és az oszlopplakát. Az életünk tele van szemetelve reklámmal. A tévében, rádióban, a leveleink közt, a postaládánkban, a telefonunkon, az út szélén, az autókon mindenhol ott van.
terlasz
Ettől még Botka kész ellentmondás. Fogadjuk el, hogy a városáért csókolózott Orbánnal, de később miért kellett meglátogatnia Brüsszelben egy fideszcsicskát és az égig magasztalni?
terlasz
@JAJMÁR: "Ne az emeszpét, a Botkát kell támogatni" Gondolom, ezt viccnek szántad.
Desischado
Jól tette Botka, hogy nem engedte. És ha megpuccsolják, az MSZP-nek annyi. Akkor világos lesz, hogy csak a bejutás nekik a lényeg, szóval ezt nem hinném, hogy meglépik.
Pálinkafőző Rézüst
@Desischado: sajnos nagyon sanszos így is, hogy csak a bejutás a cél nekik... :((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.