A Fidesz szerint jelenleg egyértelműen a pártok fekete finanszírozását lehetővé tévő rendszer működik, amit mindenképpen kezelni kívánna.

Kósa Lajos azt mondta: az "ügy" kezelésre szorul, hiszen az LMP Simicska Lajoshoz köthető cégektől 12 millióért 150 helyet, míg a Jobbik saját bevallása szerint 24 millióért mintegy 3600 plakáthelyet bérelt.

"Ordít, hogy ez korrupció", s olyan, a pártok fekete finanszírozását lehetővé tévő rendszer működik, amit az ellenzék fenn kíván tartani, a Fidesz ugyanakkor szeretné a helyzetet kezelni

- mondta.

Kósa szerint minden javaslatra nyitottak, ami a korrupciót megfékezi. Szerinte ha nem lesz változás, az azt jelentené, hogy "mindent szabad".

Szerinte aki nem fogadja el a pártok fekete finanszírozását lehetetlenné tevő szabályozást, az a korrupció pártjára áll. Mi több: a változtatásokat elvető ellenzéki pártok kiírták magukra, hogy "gyertek kedves milliárdosok, olcsók vagyunk, nagybani árat is felszámolunk". Úgy látszik, van, akit Simicska, illetve a Jobbik meg tud győzni arról, hogy a korrupció fenntartása fontos – mondta Kósa Lajos, a Fidesz politikusa.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.