Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el kedden a földművelésügyi miniszter, a tilalom az egész országra kiterjed, még a tűzgyújtásra kijelölt helyeken sem lehet tüzet gyújtani.

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter az erdőkben és fásításokban, valamint azok határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon – közölte a szaktárca kedden az MTI-vel.

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye szerint tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken is, mert az erősödő felmelegedés, valamint a szeles és csapadékmentes napok számának növekedése miatt fokozott tűzveszély alakult ki.

Hozzátették, a tűzvédelmi rendelkezések – amelyek visszavonásig érvényesek – megszegése pénzbírságot von maga után.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
...ÉS MI LESZ A KŰLTERÜLETEK ELHANYAGOLT BOZÓTAI ALÁ ELDUGOTT ÜVEG ÉS MINDENFÉLE GYÚLÉKONY SZEMÉTTEL-azt majd a vaddisznók eszik meg,vagy takarÍTJÁK KI,MERT AZON KÖLTENEK,ABBA FÉSZKELNEK.
Olyan ragyogóan tud égni az évek óta burjánzó száraz szedernye a kivágott szőlők helyén, mint annak a rendje.A Balaton-felvidék tele van vele.Az önkormányzatok el vannak foglalva a mészáros EU-vendégeinek kiszolgálásával ,A KÜLTERÜLETEK HATÁRÁIG NEM LÁTNAK EL
út sincs oda,nem hogy tűzcsapok-erre nem telik az EU.PÉNZSZÓRÁSBÓL!!!
Fradigege
Nyugi, ha a zsírmore a gázosával sütögetni akar, akkor nyílt lángon sütögetni fog.
bakegya
@Fradigege: A TŰZCSAPOKAT szereltetné föl legalább ezzel a méhszaros ragadékkal-meg mielőtt a balatoni kempingjei égnek le!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.