Döbbenetes közleményt adott ki a Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért. Állításuk szerint van olyan iskola, amely nem adja ki a gyerek bizonyítványát, arra hivatkozva, hogy a szülők tartoznak az iskolának. A tanuló az egyes évfolyamok, továbbá az érettségi vizsga és a szakmai vizsga tanulmányi követelményeinek teljesítéséről bizonyítványt kap. A bizonyítvány közokirat, ami a tanuló személyes tulajdona. Az iskola nem tagadhatja meg a bizonyítvány kiadását a tanév végén (20/2012 EMMI rendelet). Szülők panaszolják, hogy az iskolák visszatartják, azaz "lefoglalják" a tanulók év végi bizonyítványát, ha valamilyen pénzkövetelésük van velük szemben, vagy nem adták vissza a könyvtárból kölcsönzött ingyen tankönyvet.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Ez az a hálapénz amiről nem beszél senki, az osztálypénzt nem csak a kirándulásokra szedik, hanem a tanárok ajándékaira is. Főként ballagásokra már pofátlan összeget képesek kérni a szülőktől.
Egy osztályban kb. 5-8 szülő tudja anyagilag gond nélkül befizetni míg a többinek sakkoznia kell.
Meg kellene tiltani ezt a flancolást már az óvodákban is csinálják.
Equus
biiztos, h érdemes volt annak a szülőnek szétcsapni a lábait, amikor a gyerek fogant, ha a nevelés, iskoláztatás költségei elől mindenféle kifogásokkal igyekszik kibújni? Amit lehet, le kell nyúlni a sulitól is. Kézben a bizonyítvány, majd pereljenek, ha akarnak valamit. Hogy kifosztottuk a könyvtárat, a kirándulás már lezajlott, fizessék mások.
Cicamama55
Én úgy gondolom, ez teljesen jogos döntés az iskola részéről.
1magyar
@Equus: Szerinted minden szülőnek telik az iskola hülyeségeire? Mert a tanárok üdülését is a gyerekekkel fizettetik meg.
A kirándulásokat sem szabadna kötelezővé tenni. Csak a gazdagabb szülők gyerekei unatkoznának ha az osztályból csak 5-10-en mennének el és buszt sem indítanak ennyi fővel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.