A Fővárosi Közgyűlés rendeletmódosítással döntött a futóversenyek számának csökkentéséről.

A budapesti futó sportesemények számának csökkentéséről döntött rendeletmódosítással a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

A testület 16 igennel, 5 ellenében támogatta a Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztést.

A módosítás értelmében egy naptári évben legfeljebb három jelentős forgalomkorlátozással járó, hat kisebb forgalomkorlátozással járó, valamint három forgalomkorlátozással nem járó futó sportesemény kerülhet be a naptártervbe.

A módosítással szigorítják a futóversenyek pályázati feltételeit, illetve – mérlegelve a korábbi évek gyakorlatát, a tapasztalatokat felhasználva – a pályázati eljárás egységesebbé teszik a hatékonyabb ügyintézés érdekében.

Szigorító feltételként jelenik meg, hogy valamennyi szervező pályázat útján kerülhet be a futó sportesemények éves naptártervébe.

Az előterjesztést Kocsis Máté (Fidesz) józsefvárosi polgármester, önkormányzati és rendészeti tanácsnok javaslatára vette ismét napirendjére a Fővárosi Közgyűlés, amely a múlt szerdán megfelelő számú támogató hiányában még nem fogadta el ezt a rendeletmódosítást.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Már régen felvetettem és javasoltam ezt, végre elindult egy folyamat.
sokanvagyunk
...és ha már van rendszámuk, vessenek ki rájuk súlyadót is. :)
nemkati
@magyarbakancs: Na ez az! Egy ilyen büdös városban egészségtelen futni. Éppen ideje volt csökkenteni a budapesti versenyek számát. Valahova legalább a külvárosba kellene áthelyezi, és ott gyakrabban is lehetne rendezni futóversenyt. Jelentkező mindig bőven van.
Veleda
A forró aszfalton nem is egészséges futni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.