A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) legfrissebb kutatása szerint a magyar háztartások több mint fele, 51 százaléka tervez főszezoni utazást.

A magyar háztartások több mint fele, 51 százaléka tervez főszezoni utazást, míg 2012-ben a megkérdezett háztartásoknak még csupán a 36 százaléka tervezte ezt – mondta Bánhegyi Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán szerdán.

Bánhegyi hozzátette, ez azt mutatja, hogy az embereknek több pénze van utazni, a gazdaság erősödik. Az összes tervezett utazás 63,5 százalékát belföldön tervezik eltölteni, a tervezett úti célok között a Balaton áll az első helyen.

A turisztikában dolgozók célja, hogy minél többen Magyarországot válasszák, és ne külföldön költsék el utazásra a pénzüket.

- fogalmazott a vezérigazgató-helyettes

Elindítottak egy kampányt a belföldi turizmus élénkítésére, amelynek fő üzenete, hogy érdemes idehaza keresni az élményeket, nem kell külföldre utazni egy jó nyaralásért – mondta. A kampány azért is indult, mert a családok 25 százaléka még nem döntötte el, hova utazik.

 MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ez máshol hogy van? Telelni mennek nyáron?
sokanvagyunk
Nézőpont kérdése... - a lakosság felének nem telik nyaralásra.
cs.n.
Másik cikk: "A magyarok fele nem nyaral idén"
De nem is ez az érdekes, meg az sem, hogy egy kormány által létrehozott szervezet vezetője tolja a kötelező propagandát a szipiszupi gazdaságról. Én inkább azt néztem meg, mi alapján hivatkoznak 2012-es eredményre, mikor ez az "MTÜ" nevű izé csak tavaly óta létezik. A KSH-nak volt egy ilyen kérdése 2012-ben, de abban szerepelt az is, hogy "legalább egy hétre". Itt nincs ilyenről szó, csak utazásról. A vonatkozó rész:
"2012 márciusában a megkérdezett háztartásokban élők több mint kétharmada (6579 ezer fő) nyilatkozott úgy, hogy pénzhiány miatt nem tud elmenni nyaralni évente egyszer, legalább egy hétre"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.