Egy Sclerosis multiplexben szenvedő férfit is bevittek a rendőrök a június 10-ei, az Auróra nevű szórakozóhelyen történ razzia során.

Gyógyíthatatlan beteget is bevittek a rendőrök az Aurórából

Fotó: Facebook/Auróra

Gyógyíthatatlan beteg férfit is bevittek a rendőrök az aurórás razziáról, majd hajnalban házkutatást tartottak nála, írj a 444.hu.

Bűnözőt csinálnak belőlem, mert beteg vagyok.

- ezt mondta a 444-nek Attila, akit a rendőrök június 10-én vittek el az Aurórából. A háromgyerekes családapa Sclerosis multiplex (SM) nevű gyógyíthatatlan idegrendszeri betegségben szenved, ami többek között fájdalommal és görcsrohamokkal jár. A tünetek csillapítására egy Sativex nevű gyógyszert szoktak felírni, ami a marihuána THC és CBD nevű hatóanyagait tartalmazza.

A gyógyszer itthon nem elérhető, emiatt a magyar betegek egy része marihuánát használ, akárcsak Attila.

A június 10-ei razzia során a rendőrök csekély mennyiségű füvet találtak nála, bevitték a rendőrségre, kihallgatták és vizeletvizsgálatot végeztek. Attila elmondta a rendőrségen, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved, és terápiás céllal használ füvet, ennek ellenére hajnalban bilincsben vitték haza, és házkutatást is tartottak a lakásában.

Csak a szerencsén múlt, hogy a három gyerek nem volt akkor otthon, szörnyű lett volna, ha így kell látniuk.

- nyilatkozta a 444.hu-nak.

A razzia ezért is furcsa, mert a szervezők nem a marihuánát, nem az ipari kendert népszerűsítették.

Zamárdi mellett van egy Lulla nevű település, ott működik egy kenderföld családi vállalkozásban. Ez teljesen legális, semmi köze a kábítószerhez.

- nyilatkozta a honlapnak Vincze János, a június 10-i aurórás program szervezője. A rendőrség szerint azonban lakossági bejelentés történt, ezért vonultak a helyszínre.

Kora este még csak pár civil ruhás rendőr jelent meg és fotózta a résztvevőket, később azonban egy 30 fős rendőrcsapat is megérkezett és több embert előállított.

444

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ááááá, nem tévedés vagy túlbuzgóság. Főleg nem rendőrségi túlmozgás. Csak gyorsan akarták orvosi ellátásban részesíteni. Ezt hívják ""rendőrségi (pintéri) humánumnak"".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.