Magyarországnak rendkívül előnyös gazdasági szempontból, hogy egy olyan erős gazdasággal rendelkező afrikai országgal működhet együtt, amint Angola – mondta szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután tárgyalt Georges Rebelo Pinto Chikotival, az Angolai Köztársaság külügyminiszterével.

Mindenki örülhet, Szijjártó szerint rendkívül előnyös Magyarországnak az együttműködés Angolával

Szijjártó Péter a találkozó után tartott sajtótájékoztatón elmondta: az afrikai országban a korábbi olaj alapú gazdaság diverzifikálása megnyitja a magyar vállaltok szerepvállalásának lehetőségét az angolai gazdaság modernizálásában. Mint mondta, elsősorban az energiaellátás modernizálásában tud Magyarország szerepet vállalni, valamint az afrikai ország élelmiszer-importigényének kielégítésében.

Hozzátette: Afrikában olyan erős és dinamikusan fejlődő, felelősen gondolkodó országokra van szükség, mint Angola,

ahol az ország gazdasági fejlettsége miatt nem indulnak Európába bevándorlók.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
az ország a ti rendkívül előnyös üzleteitekbe rokkan bele!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
Lehet örülni, mivel sem az importunk , sem az exportunk nincs feltüntetve a gazdasági partnerként angola kereskedelmében. Egy vagon liszt már akar 100% os fejlődést is mutathat!
eugen4402
Jövő év áprilisában viszont a Pénzszórás vagyis a Költészet Napján díszkiadásban adják ki Agostinho Neto összes költeményét ómagyar nyelven finn papírra rovásírással nyomatva.
eszegfu
@cs.n.: tegnap 22:08 Egyetértek! Kiegészitem, hogy a szociális kiadások a legalacsonyabbak és még ebből fedezik az elit egy részének iskoláztatását és tengerentuli e.ü. ellátását. Az 1 főre jutó GDP 2.238 EUR, mig M.o-n 11.145 EUR... akkor elképzelhető mennyire "erős" a gazdaságuk...
papa.49
@eszegfu: Mint az ,,oláhecet,, 10 liter kell 1 liter vízhez))))))))))))))))))
human
@Jozefina: Talán a korrupció vonza Petikét, pontosabban a megbízóját.
Eladott Ország
Az angolai gazdaság és közélet rák­fenéje a messze a gyarmati múltba visszanyúló, de máig az egész társadalmat behálózó és megbénító mérhetetlen korrupció. Noha az olajexportból és a külföldi cégek koncesszióiból vagonszám ömlik a dollár a kincstárba, nagy része kézen-közön eltűnik. Sokak szerint a bevételek jelentős hányada a helyi „Bermuda-háromszögben”, azaz a Sonangol állami olajcég, a kincstár és az úgynevezett Futungo (az elnök baráti és üzleti köre) bugyraiban tűnik el. ( A helyzet ismerős)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.