Magyarországnak rendkívül előnyös gazdasági szempontból, hogy egy olyan erős gazdasággal rendelkező afrikai országgal működhet együtt, amint Angola – mondta szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután tárgyalt Georges Rebelo Pinto Chikotival, az Angolai Köztársaság külügyminiszterével.

Mindenki örülhet, Szijjártó szerint rendkívül előnyös Magyarországnak az együttműködés Angolával

Szijjártó Péter a találkozó után tartott sajtótájékoztatón elmondta: az afrikai országban a korábbi olaj alapú gazdaság diverzifikálása megnyitja a magyar vállaltok szerepvállalásának lehetőségét az angolai gazdaság modernizálásában. Mint mondta, elsősorban az energiaellátás modernizálásában tud Magyarország szerepet vállalni, valamint az afrikai ország élelmiszer-importigényének kielégítésében.

Hozzátette: Afrikában olyan erős és dinamikusan fejlődő, felelősen gondolkodó országokra van szükség, mint Angola,

ahol az ország gazdasági fejlettsége miatt nem indulnak Európába bevándorlók.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
az ország a ti rendkívül előnyös üzleteitekbe rokkan bele!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
az ország a ti rendkívül előnyös üzleteitekbe rokkan bele!
quadrocopter
Még Zimbabwe lehet ilyen stratégiai partner, meg Honduras. Idióta gagyi!
Fradigege
Angolát összeroppantotta az a jó pár évtizedes polgárháború. Baromi nagy lehetőség lehet benne. Délre van tőle a Namíb-sivatag. Apám, azt a sok homokot. Azt dobjátok piacra.
Hellcat
Mindeközben ezek a faszok hírdették a letelepdési kötvényt afrikában.
F_Viktor
Magyarorszagnak mar csak Afrika maradt?
Europaban markiismertek orbant, keleten a gazdasag mar fenyevekre tolunk. Marad Afrika. Az sem sokaig, mert a businessben a ge@iket gyorsan kipateroljak.
Nessy
nekik mindig az a "legnagyobb üzleti partner, a legjobb barát " stb. ahol éppen még fogadják óket!
cs.n.
"This is a country laden with oil, diamonds, Porsche-driving millionaires and toddlers starving to death. New Unicef figures show this well-off but corrupt African nation is ranked No. 1 in the world in the rate at which children die before the age of five." NYT, 2015.
Van olaj, gyémánt, porschéval furikázó milliomosok, korrupció, mindeközben kisgyerekek halnak éhen. Angola világelső az 5 év alatti gyermekhalandóságban.
(ezerből 254, vagyis a gyerekek negyede meghal 5 éves kora előtt)
Szóval egyik oldalon ott a pénz, a csillogás, a másik oldalon meg a hatalmas nyomor, amiről Szijjártó nem vesz tudomást, mikor olyat mond, hogy "az ország gazdasági fejlettsége miatt nem indulnak Európába bevándorlók"
Lófaszt, Petike. Nem azért nem indulnak.
Equus
peti fiú és bandája szépen eljuttat minket Afrikába, és az utazásért bőségesen fizettet velünk.
volvós
Bújjál be petike az angolai nagy néger ágyába csak egy éjszakára !!!
human
Az tiszta sor, hogy nemzetgazdasági jelentősége nincs annak amit Petike csinál. De valami célja csak van az egésznek. A letelepedési kötvények? Vagy olyan országot keres ahol feltűnés nélkül lehet pár ezer milliárdot parkoltatni? Mi lehet a céljuk?
karma1
@Fradigege: 21.13-ra: Kepzeld el, Angolaba meg a homokot is importalni kell, mert a sivatagi homokkal nem lehet epitkezni! Nincs benne eleg szilikon, ami az egyik kotoanyag a betonban! Tehat szijjarto lehet, hogy arra gondolt, hogy majd Angolanak adunk el homokot. Mert szerintem csak azt tudunk nekik eladni, strategiailag!...:o)))
Es ez a balf@sz a magyar kulugyer...
Persze, ahol a nemzet elmebetege a fonoke...?
Kookas
@karma1: és ha angolnát adnánk el nekik?
eugen4402
Ez a fiatalember nem lesz soha "kivételes államférfiú", nem hiszem, hogy Horthyval, vagy Klebelsberggel egy lapra kerülne a krónikák lapjain...
karma1
@Kookas: Az elektromosat a Balcsibol? Mert szerintem azt ki sem tudjak fogni... Ordogi lennek, mondanam, hogy "IGEN"! (Mindegyikuket megrazna az elektromos angolna,...:o)))))
karma1
@eugen4402: Te aztan valodi gentleman vagy!...:o)))) Ezt a gunarnyakut "fiatalember"nek minositeni - tobb, mint onmerseklet kerdese...:o))))
Pont akkora sultparaszt maradt, mint amikor beallt politikusnak. Az a borzaszto, hogy az evek mulasaval egy csoppet sem lett tobb az esze, semmibol sem tanult...:o(((
Jozefina
Szeretném látni ki az a magar vállalkozó, aki ide megy beruházni, vállakozást nyitni?? Talán az EU-ban kéne partnereket keresni! Van lehetőség bőven! Ennek a sekély agyúnak afrika kell, ahonnét menekülnek az emberek.
papa.49
Gúnárnyakúpipaszárlábúszargyártó oszt. mit is csináljuk ezzel a szegény országgal, mit kínálnak nekünk exportra talán az egyetlen ,,kincsüket, az ebolát,, remélem te megkapod ott kint, és nem is jössz már ide soha többé!!!
karma1
@Jozefina: Ne felj, lesz olyan, aki papiron boldogan nyit ott egy kocos kft-t, es MINDEN koltseget leirja az adojabol, ill. ebbe a cegbe fekteti, majd rogton ki is veszi belole a penzet, - es csiribiiii, csiribaaaa - a penze mar is tisztara van mosva!
Hiszen a meszaros-fele moszkvai szalonnauzlet - amirol nem is tudta, hogy van nekije - nem csinalt semmi mast, csak kotvenyt arusitott, - mangalica szalonna helyett...
Ezek a tavoli keleti orszagokban nyitott "kereskedohazak" mit gondolsz, mit arusitanak? Semmit! Csak a nevuk "kereskedohaz", egyebkent pedig kizarolag a penzmosassal foglalkoznak. Ez allati szomoru, mert a szegeny magyar emberek nehezen megkeresett penzuk utani adobol lopjak el ezeket a penzeket, szegenyebbe teve az orszagot, meg az otthon elo magyarokat,...
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/03/massai-277238_960_720.jpg
Ez az ember ékes bizonyítéka annak, hogy az ösztönös, primitív futsallos geciség önmagában
akkor is elegendő egy külügyminiszteri pozíció betöltéséhez, ha egyébként az ember síkhülye,
diplomáciailag képtelen késsel­ villával enni és Szijjártó Péternek hívják.
Zeta
Lehet örülni, mivel sem az importunk , sem az exportunk nincs feltüntetve a gazdasági partnerként angola kereskedelmében. Egy vagon liszt már akar 100% os fejlődést is mutathat!
eugen4402
Jövő év áprilisában viszont a Pénzszórás vagyis a Költészet Napján díszkiadásban adják ki Agostinho Neto összes költeményét ómagyar nyelven finn papírra rovásírással nyomatva.
eszegfu
@cs.n.: tegnap 22:08 Egyetértek! Kiegészitem, hogy a szociális kiadások a legalacsonyabbak és még ebből fedezik az elit egy részének iskoláztatását és tengerentuli e.ü. ellátását. Az 1 főre jutó GDP 2.238 EUR, mig M.o-n 11.145 EUR... akkor elképzelhető mennyire "erős" a gazdaságuk...
papa.49
@eszegfu: Mint az ,,oláhecet,, 10 liter kell 1 liter vízhez))))))))))))))))))
human
@Jozefina: Talán a korrupció vonza Petikét, pontosabban a megbízóját.
Eladott Ország
Az angolai gazdaság és közélet rák­fenéje a messze a gyarmati múltba visszanyúló, de máig az egész társadalmat behálózó és megbénító mérhetetlen korrupció. Noha az olajexportból és a külföldi cégek koncesszióiból vagonszám ömlik a dollár a kincstárba, nagy része kézen-közön eltűnik. Sokak szerint a bevételek jelentős hányada a helyi „Bermuda-háromszögben”, azaz a Sonangol állami olajcég, a kincstár és az úgynevezett Futungo (az elnök baráti és üzleti köre) bugyraiban tűnik el. ( A helyzet ismerős)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.