Az aggasztó orvos- és nővérhiányra megtalálta pártunk és kormányunk a megfelelő megoldást. Nem azt, hogy rendezi végre az egészségügyi dolgozók helyzetét, hanem a „Szülj, és menj!” program bevezetését. Egy rendeletmódosítás tervezete szerint “akár már a szülést követően 24 órával elbocsáthatják a kórházból az anyát az újszülött babával.” A javaslat az egészséges, 2499 gramm feletti születési súlyú újszülötteket és édesanyjukat a szülés másnapján hazaküldik, ha a szülés a 37-41. terhességi hét között történt.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Már csak egy lépés az otthonszülés.
karma1
@Aki Én: Kapaszkodj meg: azt mar nagyon regen reklamozzak, ahhoz viszont rengeteg kepzett ba'ba'ra van szukseg, ami megint csak hianyszakma...Ugyanannyit tudnak ezek a ba'ba'k, mint egy szuleszorvos.

Ezt itt nalunk is megprobaltak bevezetni, nalunk annyi volt meg a lehetoseg, hogy nem kellett kotelezoen elhagyni a korhazat, hanem aki 24 oran belul elhagyta a korhazat, az kapott egy 100 dollaros szupermarket utalvanyt, amibol kajat vehetett.
Aztan mikor ezt a lehetoseget bevezettek, egy kismama ki is hasznalta ezt, hazament 1 nappal a szules utan, es a rakovetkezo ejszakan a babaja meghalt - monitorozni kellett volna a csecsemojet, bar idore szuletett. Igaz, ez csak kb. a 26.27. oraban derulhetett volna ki, viszont anyuka mar akkor eppen otthon volt, orvosi es szakfelugyelet nelkul.
Azonnal visszavontak ezt a lehetoseget, es mindenkit addig tartanak bent, amig feltetlenul szukseges.
Szoval ismetelten csak annyit mondhatok: a jo edes kurva anyjuk meheben kotorasszanak, ne a szerencsetlen magyar nokeben...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.