Az Aegon nyugdíjfelkészültségről készített világméretű felmérésének kijózanító számait a Világgazdaság ismertette csütörtöki lapszámában. A 15 országban elkészítette közvélemény-kutatás szerint a magyarok várják a legpesszimistábban, a legrosszabb egészségügyi állapotban, és a legkevesebb tartalékkal a nyugdíjas éveket. A felmérés szerint a magyarok említették legtöbbször - 39 százalék - a bizonytalanságot a nyugdíjas éveikkel kapcsolatban, miközben a válaszadók 55 százaléka szerint a jövedelmet idős korukban az állam fogja biztosítani. De a magyarok 71 százalékának nincs semmilyen vészhelyzeti terve arra, ha a nyugdíj előtt valamilyen oknál miatt elapadna rendszeres jövedelme. A felmérés szerint a magyar munkavállalók mindössze 27 százaléka tesz félre pénzt a nyugdíjas időszakra. Messze a legkevesebb, mindössze a megkérdezett magyarok 4 százaléka vélekedett úgy, hogy maximálisan felkészült a nyugdíjasévekre.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
A kócosfogú selmeczigabika szétfenyegette nemzetünket, majd lenyúlták a magánnyugdíjpénztárat és a picsa eltűnt a gecibe. Ha nem lesz nyugdíj, Isten óvja a mészárosorbán pereputtyokat.
Nessy
Aztán tessen elárulni, hogy a minimálbérből, a közmunkából, az egyre növekvő törlesztőkből, az egyre több beépített adóból, hogy az ördögbe tudna félre tenni? Úgy mellékesen szüljön pár gyereket, aki ha tud tanulni, elmegy, ha nem, itthon marad és sokszor a szülei támogatják, ha van miből.
Könnyű ám a milliós jövedelmekkel a háta mögött valakinek félretenni. és még egy kicsit emberhez méltóan élni is!
Kookas
@Nessy: csak az olyan jövedelemből lehet.azt nem értem hogy mi a szarért mondogatja igen jól megfizetett valaki minden héten.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.