Pénteken rendkívüli ülés keretében szavaz a plakáttörvényről a parlament. A kormánypártoknak kétharmados többséget kell szerezniük javaslatuk támogatásához. 

A brüsszeli csúcsra érkező Orbán Viktortól megkérdezték, hogy hazautazik-e a szavazásra, ám a kormányfő azt mondta: nem a kabinet terjesztette elő a plakáttörvényt, ez szerinte a pártokra tartozó ügy.

Én a frakcióvezetőmnek tartozom felelősséggel, ha Kósa Lajos azt mondja, hogy menni kell, akkor megyek

- tette hozzá a miniszterelnök, de jelezte, egyelőre nem érkezett ilyen kérés.

Orbán Viktor nem utazik haza a plakáttörvény-szavazásra

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Brüsszelben "állandóan résen kell lenni",amíg a tanácskozást le nem fújják, “kiélezett” ösztönökkel kell részt venni. Szerinte mivel a migránsok elosztásának kérdésében sosem lesz egyetértés, azokon a témákon kell munkálkodni a csúcstalálkozón, amelyekben a tagországok egyetértésre juthatnak.

Ilyen a közös uniós határok védelméről elfogadandó nyilatkozat, amely a migráció külső dimenzióira összpontosít, azaz arra, hogyan akadályozza meg az unió, hogy olyanok jöjjenek Európába, akiket nem szeretne itt látni.

Emmanuel Macron új francia elnökről Orbán úgy nyilatkozott, "új fiú”, most jön először EU-csúcsra, megnézik majd, mit tesz. A belépője nem túl biztató, mert rögtön kritizálta a közép-európai országokat – vélekedett.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Minek görcsölne emiatt Orbán? Nagyobb erőpróba lesz ez a szociknak! :)
human
Ja, hogy egy trükkel egyszerű többséggel akarják átverni a plakáttörvényt. Így már érthető, hogy Orbán miért nem rohangál, mint a mérgezett egér.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.