A francia köztársasági elnök szerint Európai Unió nem egy szupermarket, nem lehet az elvek nélkül élvezni az általa nyújtott hasznot. Orbán szerint Macron még új fiú, nem tudja, mit illik és mit nem.

Szerdán egy, a The Guardiannek (valamint a Le Figaro, El País, Süddeutsche Zeitung, Corriere della Sera, Le Soir, Le Temps, Gazeta Wyborcza című lapoknak) adott interjújában Emmanuel Macron francia köztársasági elnök arról beszélt, hogy nem lehet úgy élvezni az Európai Unió által nyújtott előnyöket, ha az alapelveket és kötelezettségeket semmibe veszik. Ez cinikus hozzáállás szerinte.

Európa nem egy szupermarket, Európa a közös sorsunk

- utalt leginkább Magyarországra, de Lengyelországra is, amelyek több ponton sem akarják elfogadni az uniós kötelességeket (mint például a menekültkvóták, de az egyéni szabadságjogok kelet-európai betartásában is vannak fenntartásaik a nyugati országok vezetőinek).

Üzengetett egy nagyot egymásnak Macron és Orbán

Fotó: Facebook/Emmanuel Macron

Macron elmondta, azon országoknak, melyek nem tartják be az uniós alapelveket, azoknak később szembe kell nézniük a következményekkel. Ebben nem ismer kompromisszumot. Ugyanakkor nem lát konfliktust Kelet- és Nyugat-Európa között, de úgy véli, azzal, ha valaki állandóan szembemegy az Európai Unióval, azzal a szövetség gyengül. 

Orbán: Macron még nem ismeri ki magát

Macron szavaira csütörtökön Brüsszelben válaszolt Orbán Viktor, szerinte a francia elnök

belépője nem túl biztató, mert azt gondolta, hogy a barátság legjobb formája, hogy rögtön belerúg a közép-európai országokba. Ez itt nem szokás, de majd ő is kiismeri magát

- tette hozzá a miniszterelnök.

Orbán szerint ugyanakkor a menekültek elosztásában és befogadásában nem lesz nyugvópont a két felfogás közt, mivel szerinte a nyugatiak úgy akarnak megszabadulni az "oktalanul beengedett migránsoktól", hogy szét akarják osztani azok között, akik megvédték magukat és nem engedték be őket a saját országunkba, mint például Magyarország.

Ezért olyan témákon kell munkálkodni a uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozóján, amelyekben a tagországok egyetértésre juthatnak.

Ilyen a közös uniós határok védelméről elfogadandó nyilatkozat, amely a migráció külső dimenzióira összpontosít, azaz arra, hogyan akadályozza meg az unió, hogy olyanok jöjjenek Európába, akiket nem szeretne itt látni – mondta miniszterelnök.

Hozzátette, a kérdésben várhatóan sikerül egyetértésre jutni, mivel az uniós tagországok nagy része azonos véleményen van azzal az elképzeléssel kapcsolatban, amely szerint Líbia északi és déli határain menekülttáborokat kell létrehozni.

Ezekben a táborokban kell különválasztani a menekülteket a gazdasági bevándorlóktól, ott kell elvégezni a jogi eljárásokat, a terrorellenes szűrést, amelyet követően csak azok léphetnének be az unió területére, akikről tudható a személyazonosságuk, akik nem jelentenek veszélyt Európa biztonságára – húzta alá.

(The Guardian, MTI)

(Címlapi kép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
A különbség csak annyi a nagy és erős és büszke ország, valamint Franciaország között, hogy ők egy picit többet fizetnek a közös kasszába, mint mi!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
A különbség csak annyi a nagy és erős és büszke ország, valamint Franciaország között, hogy ők egy picit többet fizetnek a közös kasszába, mint mi!
quadrocopter
A Genyó minősítgeti Macront? Többet tud az egész uniól, mint a Genyó a csicskásaival együtt!

"Megjegyzésre érdemes, hogy Macron egyáltalán nem újonc a pénzügyi-politikai világ magasabb szféráiban. Befektetési bankár volt, majd a francia államfő tanácsadója, az Elysée-palota főtitkár-helyettese lett. A második Valls-kormányban két éven át volt gazdasági, ipari és digitális-ügyi miniszter. Ebben a minőségében meglehetősen sokat előfordult Brüsszelben, belülről ismeri az európai politikai viszonyokat. Arról nem tehet, hogy Orbán és tanácsadói nem tudnak erről."
bakegya
Franciázik az orsos-a minden hájjal felfegyverzett vén fax-lediktálja mit KELL-és kell mindenki másnak ,míg a mészáros és az ő igen drága oligarhái szabadon ÉRTÜNK LPONAK.
Kookas
azért nem semmi vajon mi lehet a fürjünkbe csak nem egy mézzel kezelt csákánynyél mert a járása erre utal.
nezelodo
Alighanem annak az új fiúnak, ahogy a magyar diplomáciai etikett szerint nevezte Orbán a francia kollégát, nem némtszilárdok, kósalajosok és habonyok a tanácsadói.
vonotok
Honnan veszi a bátorságot ez a " kis g...i ", hogy összemeri hasonlítani, leszólni ,Macront Talán a keleti szél csapta meg beteg agyát.
colibri
Vonul a törpe c.minielnök zsebrevágott kézzel... Most még a kezdőnek titulált Macront fikázza, de hamarosan az újraválasztott Merkel is Macronnal együtt nyomja majd falhoz orbánt a sok brüsszelezésért, na az lesz majd a szép!
F_Viktor
"...azt gondolta, hogy a barátság legjobb formája, hogy rögtön belerúg a közép-európai országokba."

A ge@i ha nem a fuggony moge, akkor masok hata moge bujik el.
Neki is tudnia kell, hogy bizony Macron mondatait veheti fenyegetesnek!
Mivel Macron nem buktathatja meg orbant, ezert a magyarok tobbsege fogja megszivni.
a helység kalapácsa
Hát persze, hogy zsebre van dugva (baszva) orbánnak, a Legnagyobb Magyar Parasztnak (rövidítve: LMP), a hurka ujjaikban végződő kis püffedt keze

Az ember, aki nem tud mit kezdeni a kezeivel.
a. Túl sok van belőle (Elég egy minek kettő? De ha már kettő van, miért a bal oldalon van a másik, miért nem a jobb oldalon van mindkettő?)
b. Nincs meg az ideg-izom kapcsolat (valamennyi izom van, de az idegrendszer nincs meg hozzá)
c. Mindenhol jó, de legjobb csütörtökön (no comment)
MukiPIsti szabadstrandi jegyarus
Még új fiú ,majd megnézzük - mondotta Orbán .

Ez nagyképű ott és footballedző szöveg ,tuti hogy belepofázik itthon az összeállításba . :-(((
szep napot
En sok mindenben nem ertek egyet Viktorral, de abban igaza van, hogy ezeket a 90%-ban munka elol menekulo embereket (akik allatok modjara viselkednek) nem akarja atvenni. AZ Europai Unio az europai emberekert van (jott letre), nem az ingyenelo tavolrol jott muszlimokert.
karma1
Kar kioktatni Macront, a kisujjaban tobb van, mint a szotyizo torpe egesz, koztorvenyes bunozokbol allo gardajanak a fejeben...
Egyenlore a fiatal Macron nemzetkozi elismerest, respektet kapott ott is, ahol orbant megpofoztak es kirangattak az emelvenyrol...
bakegya
@durbincs: Makron érvel,orsos viszont mást mond,mint amit cselekszik!Vérbeli bűnöket követ el nem csakkk A MI HAZÁNK DE AZ EMBERISÉG ELLEN IS.
A félelmei a kudarctól ,egészen szélsőséges módon tartják éberen!!!
Nagyon időszerű lenne,ha nem ezzel a tök-alsóval képviseltetné Magyarország a bel-és külügyetlen politikai szándékainak kinyilvánítását.
nyanya001
Na ugye én mondtam ha az a bizonyos felkerül a polcra
mert hát felkerült Torgyán segedelmével, menten lekvárnak képzeli magát
a putriszökevény.
justhpeter
@bakegya: Valóban, ez a tök-alsó az eszement Pinocsettel társulva nem a legideálisabb képviselői az országnak. A törpének a diplomáciából már az is elég, ha Brüsszelben nem köpködi a szotyit, de a tökvakarásról nem tud lemondani. Elvégre valami neki is jár.
eugen4402
Nem üzengetni kell, Macron nem a Bibó kollégiumban végzett... Hanem:
amikor Brüsszelben összetalálkozik majd a Francia Köztársaság elnökével, aki megkérdezi tőle, "- mondja kedves Potrien, miért hiszi maga az Uniót szupermarketnek?", akkor Viktor nagyúr ba...on le neki egy kilences erősségű nemzeti csapást,a Richter-skála szerint, legalább azonnal elvezetik a biztonsági "fogjákmegek".
wagabund
@eugen4402: "...mondja kedves Potrien..." ez jóóóó... de asszem így inkább Orbán fogja megszólítani...

aztán lehet pofozkodni.
1magyar
Szerencsére én már nem élek akkor amikor Európát muszlimok uralják és vezetik. De azt azért megmosolyognám amikor mérkellt és a macaronit kifizetik.
wagabund
..." Emmanuel Macron francia köztársasági elnök arról beszélt, hogy nem lehet úgy élvezni az Európai Unió által nyújtott előnyöket, ha az alapelveket és kötelezettségeket semmibe veszik. Ez cinikus hozzáállás szerinte."...

ez az új fiú a cinikus igazán..csak szólok, hogy még ma is keményen kordában tartják a volt francia gyarmatokon a lakosságot az idegenlégiósok..(és egyéb fínom úri közönség)...

méghogy élvezzük az előnyöket.. mi sehol nem vagyunk a gazdag nyugat harácsolásához
Clavigo
Möszijőő Orhhban megint megaszonta a tutit...
Nessy
Orbán tart tánc és illemtan órát? Ez a jó ember már tényleg nem komplett!
magyarbakancs
A nagy öreg Orbán ki oszt egy fiatal taknyos kezdő politikust.
Hát Macron fiatal és egy nagy hatalom vezetője.Orbán meg kiöregedett liberális politikus,
amely egy kis ország világ méretű politikusát játssza.
bakegya
@durbincs: kavarogtak a közelmúlt nem épen értékálló langyos pocsolyájában elegen-ideje lenne egy minőségi létre lépni !Ennek a kül -és belpolitikailag nagyon KÖLTSÉGES, VESZÉLYES JÁTSZMÁKAT BE KELL REKESZTENI,MERT NEM LESZ JÓ VÉGE.
bakegya
@durbincs: a mérlegelvet aki hintának használja az a mértékegységet nem ismeri...a nélkül meg nincs érték!-
bakegya
@durbincs: na látod máris itt az amiről beszélek-MEHET A FELES PLAKÁTTÖRVÉNY-szar alak nyanyust idézhetném...a súlyokat elvetheti a marhája,el is veti...még az se zavarja,ha a saját nagyújjára ejti-MARHA NAGY FORMÁTUMÚ MONDHATOM!!!
Majd NEMZETI KONFIRMÁLHATTOK NEKI ÉLETE VÉGÉIG-
nyanya001
Orbánnak máshonnan is üzentek !

"A pénz jelentős részét ellopják"- Orbánról írtak a nemzetközi sajtóban
Az Európai Néppárt rúgja ki a Fideszt tagjai közül, az Európai Unió pedig adjon kevesebb felzárkóztatási forrást Magyarországnak, sőt, tegye az uniós pénzek folyósítását annak függvényévé, hogy az ország belép-e az európai ügyészséget létrehozó országok közé – idézi a 444.hu a brit Economist nevű hetilap eheti számának vezércikkét.
A lap szerkesztőségi véleménye szerint Orbán nagyot változott, amióta 1989-ben pártállami diktatúra ellen beszélt: ma már Vlagyimir Putyin legközelebbi európai barátja, pártja pedig egyre szorosabban uralja Magyarországot. A szabad intézmények elleni támadását pedig csak fokozta az utóbbi időben, utal az Economist a CEU és a civil szervezetek elleni lépéseire.
Orbán lopakodó diktatúrája nem csak Magyarországot veszélyezteti, hanem az európai együttműködés alapvető értékeit is.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_penz_jelentos_reszet_ellopjak-_orbanrol_irtak_a_nemzetkozi_sajtoban.642271.html
Clavigo
@durbincs: Rakott krumpli és a krokett közötti különbség...?? Hát ennek nézz utána sürgősen...A fitymasz "agyalágyult-tagozata" majd felvilágosít Téged is..
Eladott Ország
Európa egyik legcsóróbb, leginkább kizsigerelt és lepusztított országának hangosan büfögő,
minden eleganciát és civilizáltságot nélkülöző, kisstílű csúti tahója újfent jól megmondta a
magáét. És ebben az a legszebb, hogy már megint nem egy feddhetetlen államférfiú nyitotta
szóra a száját, hanem Európa legkonszolidáltabb kleptokráciájának működtetője, aki a
politikából és a közpénzből élésen kívül egész életében semmit nem alkotott, akinek a
műveltsége és a kultúrája kimerül a siralmas magyar futball imádatában, a fehérvári huszárok kezdetű nóta óbégatásában és a szotyola fáradhatatlan köpködésében.
Miközben azt vetik a szemére még mindig meglehetősen szalonképes stílusban, hogy hülyének néz mindenkit és saját illiberális szája íze szerint értelmezi egy demokratikus
közösség szabályait, Orbán újfiúzik. Ennyire futja. Macron – sokan másokkal szemben –
kimondja azt, amit sokan mások is gondolnak, de évek óta finomkodnak és eltartott kisujjal
kerülgetik a lényeget. Orbán pedig nem cáfol pontonként, hanem maga előtt tolja, mintegy
védőpajzsként a kelet­-európai országokat. A leggyávább, legvisszataszítóbb tempó ez, hiszen valahol a sötét és romlott és korrupt lelke legmélyén pontosan tudja, hogy amit csinál, kínos és védhetetlen és hogy a bírálatok neki szólnak, nem általában véve a visegrádi országoknak. Lehet új fiúzni és az életkort/korábbi tapasztalatokat valamiféle érdemként felhozni egy vitában, de a helyzet az, hogy újfiúsága ellenére Macron már pontosan kiismerte az enyveskezű, vásárlónak álcázott gazembert, aki miután kifosztja a szupermarketet még pofázik is, hogy szar minőségű árucikkeket tartanak ott. Az a helyzet, hogy a barátság nem jár alanyi jogon, ahogy a tiszteletet is általában kiérdemelni szokás, nem gumicsizmás lábbal toppantgatva követelni.
bakegya
@durbincs: nnna,van még valami,írd ki magadból de gyorsan...közben mérd a vérnyomásod és igyál sok vizet...valami jobb fajta viskit kínálj nekem.
bakegya
@durbincs: azt kétlem,DE HOGY MAGÁN ÁT KELL LÉPNI azt lerendezte!
bakegya
@Clavigo: ls rugott egy de inkább több öngólt,mint mindig ahányszor ráerölteti magát EURÓPA DIPLOMATIKUSABB FELÉRE.
Szeretne ez az emberszabású akkora BIZALMAT kapni akár a magyaroktól is,mint a fiatal M.FRISSEN BETUDHAT MAGÁNAK A GYÖNYÖRŰ FRANCIAORSZÁG POLGÁRAITÓL.Már megint csakkk az ellenségeket gyűjti nekünk magyaroknak ez a nárcisztikus,agresszív rétinéger.
Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2017/06/24/szurkeseg-es-buszkeseg/
„Magyarország erős és büszke európai ország”. És itt kell visszanyúlnom a dalocska nyitó soraihoz. „Az egri ménes mind szürke –
Az egri kislány mind büszke," Lehet azt mondani, hogy
„Az államtitkár mind szürke.
Kormánymegbízott? Mind szürke!
Ha szürke, szürke – van neki mire!?”
Igen, van nekik mire, és miből szürkének lenni, – de hol maradnak, hová mennek az egri (és fehérvári, budapesti, egerszegi) kislányok? És a szürkeség mennyben indokolja a büszkeséget? Én azt hiszem, hogy azok a kislányok (de még a legények is) a választ erre a kérdésre nem annyira mondják, mint inkább mutatják. Vannak, akik a kezükkel-karjukkal, mások a lábukkal. Azzal a lábukkal., amelyikkel nyugatra távoztak – mindössze csak három-, négy-, ötszázezren.Ezek tehát ha büszkék is nem itthon büszkék. Nincs is arra szükség, mert van, aki helyettük és nevükben is büszke: Orbán Viktor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.