Összegyűlt a 18 büntetőpontja, ezért bevonták a jogosítványát annak a férfinak, aki a Dózsa György úti halálos baleset egyik résztvevője volt. Akkor már vezetnie sem lett volna szabad.

Nem is vezethetett volna autót M. Richárd májusban, mikor a Dózsa György úti, két halálos áldozattal járó baleset résztvevője lett. 

Mint ismert, a férfi egy nagyobb értékű kabriót vezetett, mikor összeütközött egy Citroennel a Dózsa György úton, utóbbi autó letarolta a trolibuszmegállót, az autóban ülők közül ketten meghaltak, a megállóban heten sérültek meg. 

Nem is vezethetett volna a Dózsa György úti halálos baleset kabriósa

Nem is vezethetett volna a Dózsa György úti halálos baleset kabriósa

Nem is vezethetett volna a Dózsa György úti halálos baleset kabriósa

Fotók: police.hu

A kabriót vezető M. Richárdról hamar kiderült, hogy 10 éve a kecskeméti maffiaper ötödrendű vádlottja volt, 8 év fegyházbüntetést kapott, idén pedig egy korrupt rendőr elleni titkosszolgálati nyomozásban is érintett volt megfigyeltként. 

Múlt pénteken a rendőrök fogták el autóvezetés közben, és vitték be a II. kerületi rendőrkapitányságra, ahol a sajtóhírek szerint 90 ezres bírságot kapott, mert eltiltás hatálya alatt vezetett. 

Az Átlátszó most utánanézett, hogy miért is áll eltiltás hatálya alatt a férfi.

A BRFK válasza szerint M. Richárd már május 15-én sem vezethetett volna. A férfi

nyilvántartott közúti közlekedési előéleti pontjainak száma elérte a 18-at, így a vezetői jogosultsága a baleset idején szünetelt. Erre való tekintettel a balesetet követően a rendőrség vele szemben szabálysértési eljárást indított

- olvasható a lapnak küldött rendőrségi válaszban. A jogosítványt egyébként az illetékes kormányhivatal vonta be.

A rendőrségtől az Átlátszó azt is megtudta, hogy a múlt pénteki, június 16-ai esetnél szabálysértési eljárást indított a rendőrség M. Richárd ellen, és egy évre eltiltották a vezetéstől. 

(Címlapi kép: police.hu)

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A ,,védelem,, hol van most lehet mosni a szennyest, és mi az hogy ,,szabálysértés,, a ,,halálos közúti baleset,, okozása smafú???
Mondom én hogy kurva nagy HÁTSZELE VAN A GIPSZ JAKABNAK!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kukac Kukac
@Pálinkás Pál: Jól teszed, ha valóban befejezed a hülyeségeket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.