A DK-s Oláh Lajos képviselő arról kérdezte Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert, hogy biztonságosnak tartja-e a 3-as metrón közlekedő orosz szerelvényeket.

Oláh a kérdését még napokkal ezelőtt nyújtotta be, akkor még nem történt meg a pénteki leállás, amikor az utasok 12 percre a kocsiban ragadtak, és azt sem lehetett tudni, hogy a BKV 800 millió forintos kötbért fog követelni az orosz gyártótól.

Kormány: a 3-as metró megfelel a biztonsági követelményeknek

 Seszták helyett Fónagy János államtitkár válaszolt, aki elmondta,

az eddig közel 80 ezer kilométeres próbaüzem és az utasforgalomban elért futásteljesítmény alapján megállapítható, hogy a felújított szerelvények megfelelnek a vasúti közlekedésbiztonság követelményeinek.

És mint írja, a BKV Zrt. tevékenységét, így a felújított járművek üzemeltetését is a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Vasúti Hatósági Főosztálya (NFM-VHF) folyamatosan figyelemmel kíséri és ellenőrzi.

Fónagy kitér arra is, hogy a június 5-én történt kétoldali ajtónyitás egyedi esemény volt, ugyanakkor rávilágított egy konstrukciós hibára.

Mint írja,

az M3-as metróvonalon kiépített, a metrószerelvények közlekedtetését automatikusan végző biztonsági berendezés nem teszi lehetővé a kétoldali ajtónyitást. Megállapítást nyert azonban, hogy a rendszerben csekély ideig fellépő zavarjeleket nem szűrték ki a kellő mértékben, így azok téves parancsot generálhattak. A javítási munka e zavarjelek jövőbeni észlelésére, a hiba újbóli előfordulásának megakadályozására irányul. Mindehhez egy, a járműveken kialakított hardveres megoldásra, és a már telepített szoftvere k módosítására van szükség A szükséges javításokat a Metrowagonmash Nyrt. a BKV Zrt.-vel kötött szerződésnek megfelelően garanciálisan végzi el.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Fradigege: Dragam, mar Astoria aluljaro sincs, de ez mellekes, mert a kep csak egy illusztracio, nem a valos helyen valos idoben keszult...:o)))
A tobbiben meg igazad van...:o)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Akkor lezavarnám őket oda bezsuppolni a a metróvasba őket és egy álló napig oda vissza járatnám velük a kocsikat, így lehetne hitelt érdemlően kipróbálni, hogy jó-e a felújított metró!!!
Nessy
Sajnos, én már inkább körbe kerülöm a várost, de nem szállok fel a 3-s metróra, mióta majd egy megállót kellet az alagutban gyalogolni.
Klausztrofóbiás vagyok.
Nessy
@karma1: Ami késik, nem múlik! Még nem kapták meg a mai direktívákat a Lendvay utcából.
karma1
@Nessy: Akkor tudod, mirol beszelek...:o)))
Fradigege
@human: Semmi sem lehetetlen, csak akarni kell. Én tudnék szelektíven hatalmat gyakorolni. Én lennék a legmocskosabb velük szemben, csak hogy érezzék a törődést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.