Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója megerősítette, hogy az összes felújított orosz metrószerelvényt kivonják a forgalomból a Nemzeti Közlekedési Hatóság utasítására.

Péntek délutántól kizárólag régi, nem felújított szerelvények járnak a 3-as metró vonalán, miután a Nemzeti Közlekedési Hatóság utasította a BKV-t, hogy az összes felújított orosz metrószerelvényt vonja ki a forgalomból.

Kivonják a felújított orosz metrókat a forgalomból

Eddig hat, Pandának becézett metrószerelvény állítottak eddig forgalomba a 3-as vonalon. Egyet már korábban kiállítottak, most a hatóság utasítása alapján a maradék ötöt is kocsiszínbe viszik.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója az Indexnek megerősítette, hogy a felújított kocsikat átmeneti időre kivonják a forgalomból. Azt nem tudni, pontosan mit jelent ez az átmeneti idő.

A BKV elvárja, hogy jöjjenek Budapestre az orosz mérnökök, és frissítsék a szoftvereket valamennyi elkészült szerelvényen, és ha majd garantálni tudják, hogy nem történik a csütörtökihez vagy a péntekihez hasonló hiba, akkor a vonatok visszaállhatnak

– tette hozzá, egyúttal megígérte, hogy nem kell módosítani a menetrendet, és nem lesz járatritkulás a felújított metrók leállítása miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.