Az Erzsébetvárosi Önkormányzat tulajdonában lévő közterületekre már nem mehetnek be a beerbike-ok, ellenkező esetben akár egymillió forintos bírsággal is sújtható a tevékenység. A legtöbb beerbike azonban jelenleg a Hősök terétől indul, az Andrássy úton halad és az oktogont is érinti.

A 24.hu ezzel kapcsolatban megkérdezte a VI. kerület önkormányzatát, hogy terveznek-e hasonló korlátozást.

Az alábbi választ kapták:

évek óta problémát jelentenek a sörbiciklik. Terézvárosban sok panasz érkezik, hogy zavarja a lakók pihenését a szolgáltatás, illetve akadályozza a forgalmat, és veszélyes.

A VI. kerületi önkormányzat felterjesztette, hogy törvény szabályozza a sörbiciklik működését. Amíg pedig erre vonatkozó változás nem születik,

az itt élők, valamint a városrész értékei miatt ide látogatók érdekeinek védelmét szem előtt tartva a köznyugalmat zavaró, gyakran közfelháborodást kiváltó sörbiciklizés korlátozásáról, tiltásáról Terézváros önkormányzatának képviselő-testülete június 29-ikei ülésén hoz döntést.

– írta az önkormányzat, így június végén kiűzhetik a beerbike-okat az Andrássy útról is.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
@papa.49: Megúszhatják a pénztárgépet, na meg az adózást, ha a cégbíróságon átnevezik magukat Endy kaszinónak
cs.n.
Soros György mételye lehet ez is. Megmérgezi a fővárost ilyenekkel, mikor azért lakik fővárosban valaki, mert ott kriptabelsőhöz hasonlatos csend van általában. Füldugót meg nem mellékel, felháborító.
papa.49
Online pénztárgépre nem akarjátok kötelezni őket fiúk???
nezelodo
@papa.49: Megúszhatják a pénztárgépet, na meg az adózást, ha a cégbíróságon átnevezik magukat Endy kaszinónak
Csizmás Kond
...szerintem is helytelen közutakon így furikázni...
karma1
Kar, hogy ez otthon ekkora problemat okoz... En lattam tobbszor is mukodes kozben: nagy turista-csalogato, egyaltalaban nem veszelyesebb, mint egy felkeszuletlen sofor a Belvarosban, plane az emlitett teruleten. Mivel az Andrassy uton igy is csak lepesben lehet kozlekedni, kit zavarnak?
Sokkal zavarobb a biciklis savok megle'te, mert azok sokkal nagyobb veszelyt jelentenek, dehat mondhatja ezt olyanoknak, akiknek fogalma sincs a Belvaros kozlekedeserol...:o(((
Tobb vilagvarosban mukodik, mindenhol kuriozumnak, jopofanak szamit, a turistak szivesen fizetnek erte. Bezzeg, ha rogantonyo vagy luzerjanko esetleg meszaroslolo mukodtetne oket, most suru kuss lenne korulottuk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.