A Magyar Nemzet szerint kis híján a 2015-öshöz hasonló baleset történt az egyik Gripen vadászgéppel pénteken a kecskeméti légibázison.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Gripen saga!

"Az iratból kiderül, hogy 2012. január 23-án oldották fel hivatalosan a HM védelemgazdasági helyettes államtitkárának aláírásával és Pintér Sándor belügyminiszter jóváhagyásával. A feljegyzés 2001. szeptember 10-én készült, amikor is az első Orbán-kormány nemzetbiztonsági kabinetje döntött a svéd Gripen-vadászgépek beszerzéséről. Az első Fidesz-kabinet annak ellenére döntött a skandináv repülők mellett, hogy a harcászati szakma szerint az amerikai F–16-osok vásárlása lett volna indokolt. A tizennégy Gripenről szóló több mint százmilliárdos szerződés ezért is okozott erős meglepetést, az azóta kiderült korrupciógyanús körülmények pedig csak tovább erősítették a kételyeket az üzlet megalapozottságát illetően. Tény, hogy az azóta elrendelt számtalan vizsgálat egyike sem bizonyította még csak a megalapozott gyanút sem, ennek ellenére a közvélemény számára a Gripen-szerződés meglehetősen „homályos”.

Az Orbán-kabinet akkor a nyilvánosság előtt elsősorban azzal indokolta a döntést, hogy a svéd fél a megrendelés összegének 110 százalékát kitevő ellentételezést vállalt magyarországi befektetések formájában. A beszerzés körülményeiről ugyanakkor elterjedt, hogy a nemzetbiztonsági kabinet hivatkozott ülésén Orbán Viktor akkori miniszterelnök a szünetben félrehívta Pintér Sándor belügy-, Matolcsy György gazdasági és Varga Mihály pénzügyminisztert. Azt, hogy mit mondott, azóta sem tudni, jegyzőkönyv nem készült, az összefoglaló feljegyzés pedig államtitok volt, legalábbis eddig. Igaz, ebben utalás sincs arra, hogy az érintettek félrevonultak volna, kizárólag a döntéseket ismerteti."
nol.hu/belfold/vege_a_titoknak__elolvastuk_a_hirhedt_gripen-feljegyzest-1296545

Szépen hozott a famíliának, igaz Orbán?
RonaGyuri
hogy ezeknek milyen "pechjeik" vannak! Minden amihez hozzáérnek rohad! =))
Pálinkafőző Rézüst
Gripen, metró, stadionok...amihez nyúltak, csak a lopás érdekelte őket, és csak szart hagynak maguk után...
papa.49
@Pálinkafőző Rézüst: Ha pénz nagy részét lenyúlják, a maradékból csak szart lehet csinálni, bűzlik is az ország már rendesen a fütyiszek szarától!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.