Indulnak haza nyári szabadságukra a nyugat-európai vendégmunkások, ez a röszkei határátkelőhelyen már érezteti a hatását. A magyar és szerb állampolgároknak célszerűbb a kisebb határállomásokat megcélozni.

A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt szombat reggeltől jelentős torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Huber Krisztián közölte, az átkelőhely teljes kapacitással működik annak érdekében, hogy a határátlépés minél gördülékenyebb legyen. Kora délelőtt kétórás várakozásra számíthatnak az autósok.

A magyar és szerb állampolgároknak célszerű az ásotthalomi, a tiszaszigeti, a röszkei vagy a bácsalmási közúti határátkelőhelyek felé kerülni, ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. A hercegszántói és a tompai átkelő folyamatosan működik, azonban utóbbinál nap közben szintén várakozás alakulhat ki – tudatta a főhadnagy.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és a várakozási időkről a www.police.hu oldal határinfo rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Pénteken a kánikula miatt a rendőrség és a Magyar Vöröskereszt vizet osztott a határátkelőhely előtt torlódó autósoknak, a videón ez az akció látható.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
@lópicigáspár: Akkor menj oda ahová gondolom, de előtte várkozz egy pár órát!
szép új világ
A police.hu határinfójának nem lehet hinni! Egy hete jöttünk haza Röszkénél, 3 órát vártunk a Magyar oldalon a belépésre. Na ekkor megnéztem, hogy neten, hogy mit ír a police.hu erről, szerintük mindössze 1 óra volt a várakozási idő! Hazudós banda! Egyébként a 8 beléptető kapuból három működött. Gratulálok Sintér Sándor a teljesítményetekhez!
lópicigáspár
@szép új világ: Ne menj szerbiába és nem kell várnod! Egyébként megosztanád velem a gondolatodat?- Nem mintha kíváncsi lennék rá, csak úgy! :)
lópicigáspár
@szép új világ: Még annyit, hogy augusztus végéig ez lesz a vendégmunkásoktól és aki ezt nem tudja és nem megy Szigetnek, Ásotthalomnak, vagy Tompának, az megérdemli a várakozást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.