Az egészségügyi államtitkár szerint az elmúlt hét évben növekedési pályára állt az Országos Mentőszolgálat, jövőre 7 milliárddal több jut a szervezetre.

Az elmúlt hét évben a korábbi szűkülő pályáról növekedési pályára állt az Országos Mentőszolgálat, amelynek költségvetését ebben az időszakban a kormány csaknem a duplájára emelte – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az MTI-nek.

Ónodi-Szűcs Zoltán kiemelte, hogy a kormánynak nagyon fontos a mentőszolgálat sorsa.

Nem azt állítom, hogy mindennel készen vagyunk, csak azt, hogy az elmúlt hét évben rengeteget tettünk a mentőszolgálatért, és fogunk is tenni

- mondta.

Az elmúlt időszakban 30 új mentőállomás épült és 97-et újítottak fel, emellett az eddig vásárolt csaknem 500 új mentőautó mellé a következő két évben további 193-at vesznek – sorolta.

Még fontosabbnak nevezte, hogy a tavaly megkezdett négylépcsős béremelés végére 67 százalékkal fog emelkedni a mentődolgozók bére. Ez nemcsak az alapbért, hanem minden bérhez kapcsolódó elemet érint – tette hozzá.

A következő évben is "hatalmasat lépünk előre" az egészségügyben – mondta –, hiszen jövőre 221 milliárd forinttal nagyobb lesz az egészségügy költségvetése, mint az idén. A mentőszolgálatnak 7 milliárd forinttal jut több, mint 2017-ben, így jövőre 39,7 milliárd forintból gazdálkodhat a szervezet. Összehasonlításképpen Ónodi-Szűcs Zoltán hozzátette: 2010-ben 22,5 milliárd forint volt a mentőszolgálat költségvetése, tehát az elmúlt hét évben csaknem megduplázódott a büdzsé.

Az államtitkár úgy fogalmazott: sosem tudja majd azt mondani, hogy az egészségügy "készen van", de "azt senki sem tudja tőlünk elvitatni, hogy amit örököltünk, és ahová tartunk", aközött nagy a különbség, és a tendencia pozitív.

Ónodi-Szűcs Zoltán a nap folyamán, a fővárosi Városligetben tartandó első országos mentőnappal kapcsolatban elmondta: korábban két külön ünnepséget tartottak a dolgozóknak és a lakosságnak, most először vonják ezeket össze. Ez a nap arról szól, hogy szeretnék közel vinni a magyar embereket a mentőszolgálat munkájához, egyúttal a dolgozóknak és családtagjaiknak is "adni" – jelentette ki.

(MTI)

(Címlapi kép: kormany.hu/Árvai Károly)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Csókoltatom azokat, akik még hisznek ennek a megélhetési államtitkárnak.
volvós
"...A következő évben is "hatalmasat lépünk előre" az egészségügyben – mondta –, hiszen jövőre 221 milliárd forinttal nagyobb lesz az egészségügy költségvetése, mint az idén. A mentőszolgálatnak 7 milliárd forinttal jut több, mint 2017-ben, így jövőre 39,7 milliárd forintból gazdálkodhat a szervezet. ..."
...bla-bla-bla...ugye elvtárska jön a választás, és ilyenkor orbán utasitására
mindent meg KELL igérni, " szopok, nyalok, gombot varrok " módjára, aztán
vagy tartjátok a szavatokat (?) vagy nem...jellemtelenül !!
justhpeter
Csókoltatom azokat, akik még hisznek ennek a megélhetési államtitkárnak.
papa.49
Már csak azt kéne megmagyaráznia az ÁLLATTITKÁRNAK,, akkor miért ér mégis egyre később ki a mentő egy, egy címre???
A hazugságokat, a lózungokat kéretik mellőzni ÁLLATTITKÁR!!!
Nessy
Addig mondják, hogy milyen remek az egészségügy, míg legalább ők el hiszik! Ja, hogy a valóság köszönő viszonyban nincs a dajka mesével? Lényeg, hogy a hívek el higgyék.
quadrocopter
A gennyes horda mindig megtalálja a maga ügyeletes hülyéit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.