Nincs engedélye erre a szezonra még a motoros mentőknek az Országos Mentőszolgálattól, ahol amúgy is létszámhiány van. Pedig két keréken tényleg 15 perc alatt ki tudnának érni a helyszínre.

Jelenleg összesen 3 motoros mentő dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál, de még többen – főképp vidéken – ülnének át két kerékre. A három motorost meghatározott óraszámban engedte el a mentőszolgálat – olvasható a 24.hu cikkében.

A cikk szerint a szolgálatnál lévő emberhiány miatt többeket nem engednek motorra ülni a kocsin szolgálatot teljesítők közül.

"A Mentőmotoros Szolgálatot az Országos Mentőszolgálat üzemelteti, a járművek tulajdonosa azonban a Magyar Mentőmotor Alapítvány. A két szervezet zökkenőmentes együttműködésén múlik a motoros mentők munkája is. Az OMSZ hagyja jóvá a motorosok munkáját és felszerelését is. Ez az együttműködés" a lap információi szerint jelenleg akadozik, az OMSZ ugyanis erre az évre ezt még nem hagyta jóvá.

A motoros mentők áprilistól októberig szolgálhatnak a motorokon (ilyenkor alkalmas erre a hazai időjárás), egy-egy motor felszereltsége a hordágyat leszámítva megegyezik egy rohamkocsiéval, a gépeken mentőtisztek és orvosok teljesítik a szolgálatot. 

A cikk szerint tavaly 2600 bevetése volt a motoros mentőknek, akik autópályákon 9, míg a budapesti belvárosban átlag 6 perc alatt tudnak a helyszínre érni és ott megkezdeni az ellátást.

A Balatonon is jól jöhet egy motorral közlekedő mentős, a 24.hu információi szerint Balatonvilágoson motor van, csak a ráülő mentős hiányzik egyelőre, az OMSZ engedélyére várva. (A Balatonon ilyenkor nyáron megerősítik a mentős szolgálatot, több emberrel és eszközzel, például mentőhelikopterrel és speciális gyermekmentő egységgel is.)

A lap kérdésére az Országos Mentőszolgálat annyit válaszolt, 

a nyári időszakra a mentőmotorok számának és szolgálati óraszámának bővítését tervezik.

(Címlapi kép: Youtube)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Valaki, mindenki megint hazudik. Fel nem fogom, hogy normális ügyekben miért kell ennyit szarakodni a vezetésnek ? Itt a nyár és nem is gondolkodtak előre ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Horizont: Az biztos, hogy ott nem is hallottam ennyi illemtelen beszédet...és színvonal...hát épp arról beszélek...és én sehogy, semmilyen formában nem tartozok és nem is szeretnék tartozni a te szintedhez...mert nem érdekel ki milyen magasra képes tartani az orrát, ha mindenbe folyton belebotlik.
Csizmás Kond
@vandarics: ...gondolom a narancs végleg megrohadt, hogy nevet kellett változtass...ez is már rohad...
Nessy
@Horizont: Ne szállj be az értelmetlen személyeskedésbe!
Egyszer hallottam, hogy illiberális (bigott) hívővel vitázni olyan, mint verébbel sakkozni.
Összevissza ugrál, felborogatja a bábukat, lesz@rja a táblát, és egyfolytában csiripel: Nyertem, nyertem.
Nessy
@Horizont: helyes a bőgés oroszlán!
hetöndöe
Ez a faszkalap rühes,azt is megmagyarázza,hogy milyen jó,mikor a qrmány a szájába szarik.
www.youtube.com/watch?v=kXG97AThbM4
Lepényleső
... meg kell menteni egy pártfunkcionáriust,és lesz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.