Pintér Sándor belügyminiszter szerint az elmúlt hét évben felére csökkent  közterületi bűnözés. Az országos polgárőrnapon mondta ezeket.

Pintér: támogatják a polgárőrök tevékenységét

Az elmúlt hét évben felére csökkent a közterületi bűnözés Magyarországon a polgárőrség és a rendőrség hatékony együttműködésének eredményeként – jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter a 23. Országos polgárőrnap és 6. Országos lovas polgárőr szemle megnyitóján szombaton Nyíregyházán.

Mint elmondta, a polgárőrök szabadidejüket áldozzák fel a települések biztonságáért, egyebek közt vigyáznak a gyermekekre és részt vesznek a határvédelemben.

A belügyminiszter hozzátette: a polgárőrök munkájukhoz többféle támogatást kapnak. Az idei és a jövő évi költségvetésben a kormány több mint 1 milliárd forintot biztosít az Országos Polgárőr Szövetségnek, ami ötszöröse a 2010-es összegnek. A támogatásból különböző eszközöket, egyebek mellett láthatósági mellényeket, járműveket vásárolhatnak. Ezen kívül a Belügyminisztérium előterjesztésében több olyan törvénymódosítást szavazott meg a parlament, amely a polgárőrök tevékenységét támogatja.

Több mint 2000 polgárőr egyesület szerte az országban

A nyíregyházi rendezvényen 150 új tag csatlakozott fogadalomtételével a polgárőrséghez.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke elmondta: jelenleg több mint kétezer polgárőr egyesület van az országban 61 ezer taggal. A létszám évről-évre egyre nagyobb számban bővül, csak tavaly ötezren csatlakoztak az egyesületekhez, kampány és toborzás nélkül.

Lóról is szolgálnak

A megnyitón Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke arról beszélt, hogy országszerte 183 településen 9900 lovas polgárőr teljesít szolgálatot, akiknek gyakorlati képzését is folyamatosan fejlesztik.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott beszédében megköszönte a civil közösségnek, hogy önkéntesen vigyázzák a települések biztonságát, és az illegális migráció idején részt vesznek a magyar határok védelmében.

A miniszterelnöki megbízott Orbán Viktor üzenetét is átadta a jelenlévőknek. "Magyarország azért is erős és büszke európai ország, mert vannak polgárai, akik akár szabadidejük terhére is keresik azt, miként szolgálhatnának jobban hazájuknak és otthonuknak. Önök számtalan alkalommal bizonyították, hogy a magyar társadalom, a rendőrség, a honvédség és a kormány számíthat a polgárőrökre"- idézte a kormányfőt a megbízott.

A rendezvényen kitüntetéseket és jutalmakat is átadtak a kiemelkedő tevékenységet nyújtó ingyenes szolgálatot teljesítőknek, a lovas polgárőrök pedig látványos bemutatót tartottak.

A nyíregyházi polgárőr napon több mint ötezren vettek részt az ország számos területéről.

(MTI)

(Címlapi kép: kormany.hu/Árvai Károly)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Olajszökesanyabá !! Közben nem röhögted el magad ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Azért te majom,mert egy csomó dolgot../kisértékű lopás stb/ ami büncselekmény,vétség volt,átminősítettetek szabálysértéssé!!!
Zeta
És a többi tipusú bűncselekmény?- amit az ügyészség leseper az asztaláról? Ja az nincs, ez igaz!
papa.49
Két fülű ,,fülesbögre,, NE HAZUDJ, szinte minden hétre jut 2-4 halálos bűncselekmény, akkor miről regélsz szarházi!!!
volvós
Olajszökesanyabá !! Közben nem röhögted el magad ???
justhpeter
Már megint összefújta a szél a szemetet egy kis Pinocset mesére. Van még az országban valaki, aki komolyan veszi ?
quadrocopter
Na most akkor nézzük meg, hogy mennyi volt a feljelentés- elutasítás!

Feljelentés-elhárítás felsőfokon: ezért nem vizsgálódtak a hatóságok ...
atlatszo.hu/2017/01/03/feljelentes-elharitas-felsofokon-ezert-nem-vizsgalodtak-a-hatosagok-2016-leggyanusabb-ugyeiben/

Oszt' feldughatod magadnak, mocskos olajfodrász!
egyvandor
Abszolút mértékben ugyan növekedett, de a fidesbűnözéshez képest valóban a felére csökkent.
lampa laz
Magatokat is számítsd bele a statisztikába öreg, oszt kiderül, h nem hogy csökkent, hanem nőtt a bűnözés.
Desischado
Ekkora hazugság láttán hogy nem szakadt rád a plafon olajos sanya?!
papa.49
@Mirabilis: Hát persze nincs semmi konkrét adat, mert akkor látható, hogy csupán ez is EGY ORDAS HAZUGSÁG!!!
szaboria1
Ezért olyan rinocéroszos már a bőre az arcán mert a sok hazugságtól megvastagodott.
Macskaszem
Ez a közterületi bűnözésről hablatyol, (bár az is nettó hazugság) viszont abba nem számít bele a minisztériumi félhomályban működő maffia.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/08/polt-1024x681.jpeg
Csökken a köztéri, de nő a politikai bűnözés. Olajszőkített kemoterápiás kezeléssel harcolva a pusztító, korrupciós rákbetegség ellen Pintér Sándor vitatott múltú ex­rendőrfőkapitány, az egyik legvagyonosabb magyar politikus és aki jelenleg miniszterként (titok)gazdája azoknak az olajszőkítésben testet öltő, bűnözéssel kapcsolatos, 85 évre (!) titkosított iratoknak, amelyekben ő maga is érintett. Magyarországnak csaknem 2,4 milliárd forintot kell visszafizetnie, ha bebizonyosodik az Európai Csalás Elleni Hivatal gyanúja, miszerint a korrupció elleni szabadságharc hevében nyoma veszett ennek a pénznek. Merthogy a közbeszerzések és az uniós pénzek elosztásának tisztaságát olyan rendkívüli módon sikerült menedzselni, hogy eltűnt az e célra szánt európai támogatás. Végül is egy olyan országban, ahol több százmilliárdot pofátlanul elstadionoznak és LED lámpákba öntenek, ahol a miniszterelnök kerti budija köré kisvasutat építenek, ahol padlófűtést tolnak a kontraszelektált nemzeti futball göcsörtös talpa alá, ahol évek óta minden közbeszerzést a rokonok, haverok, ismerősök és jószomszédok nyernek, ahol éveket kell pereskedni egy közérdekű adat nyilvánosságra kerüléséért (létező bírósági ítélet ellenére, többek között éppen Szijjártó nem hajlandó nyilvánosságra hozni a külügyminisztérium alkalmazottainak szakmai önéletrajzát), ahol a kormány egyik kifizetőhelyének vezetője nevezi korrupciónak a Fidesz legfőbb politikáját, ahol milliárdokat költenek kormányzati kommunikációra, miközben összeomlik a társadalmi ellátórendszer, ott valójában tényleg fölösleges korrupciót gyanítani. Ott soha senki nem fog korrupciót találni, ott az erre szánt pénzeket legfeljebb megvédik. Az erre alkalmas, Domokos, Pintér, Szijjártó kaliberű emberek védik meg. Ez nem rák, és nem is bármilyen típusú alattomos betegség. Magyarországon a korrupció nem akadályoz, hanem alkot.
Eladott Ország
Ha a magyar kormányon múlik, nem lesz európai ügyészség. Mert a magyar kormány nem
érdekelt a NER lényegét jelentő költségvetési csalások, hivatali vesztegetések, hűtlen kezelések, áfacsalások (Horváth András esete még megvan, ugye?) bűzös ügyleteinek felgöngyölítésében. Ezért kapálóznak, tiltakoznak, és menekülnek, mint ördög a szentelt víztől. Itt a magyar kormány definíciója: miközben főállásban rekedtre üvöltik magukat az Európai Unió gyengesége miatt, minden olyan intézkedést megfúrnak, ami legalábbis potenciálisan hatékonyabbá tehetné a grémiumot. Putyin elvtárstól jár majd a hátbaveregetés. Kár, hogy egy ország döglik bele.
eugen4402
Na így már értem a letelepedési kötvények szükségességét: bűnözőkből is behozatalra szorulunk...!
Borsodi
Ez az egész országra vonatkozik vagy csak a politikusokra? Igen itt Borsodban ezt már érzékeltük mert szépen fogyunk,az erőszak a gyilkolás mára már megszokottá vállt. De ha most javult mért félnek az emberek nappal is a városban? Putnok Csikágó lett.,Ózd Fekete város Somsály Bantu tanya, Még Felcsút a felkelő nap országa!
simmering73
Miért van az, ha ez is megszólal máris hazudik. Ha minden ilyen frankó, minek még polgárőrség is.
sokanvagyunk
Beszéljen inkább a "nem közteres"-ről... - például a kormányközeliről.
wpym
Het ev alatt a felere?!
Anno azt igerte, hogy 2 het alatt rend lesz...
nevemnick
No, és a politikus bűnözés hány százalékot emelkedett söndör-csöndör?
Eladott Ország
@nevemnick: A politikusi bűnözésről felsőbb szinten döntés van, jóvá van hagyva. Lásd: szervilis seggnyaló Lánczi lóf*szprofesszort, hivatalos seggfejt. Ahogy a csúti cigány mondta, amikor megkérdezték mi lesz a letelepedési kötvény sorsa. Döntés van róla. Megfogják szüntetni. Döntés van róla. Mocskos szarházi bűnöző még a pofánkba is röhög. Döntés van róla.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.