A magyar külügyminisztérium szerint senki nem veszélyezteti a magyarországi tanszabadságot. New York állam kormányzója ugyanis ezt állította a nemrég elindult tárgyalásokon.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke szerint nem kell a New York állam kormányzójával a Közép-Európai Egyetemről (CEU) folytatott tárgyalásokon megvédeni a magyarországi tanszabadságot, mert azt senki nem veszélyezteti.

A tárca sajtófőnöke ezt arra reagálva közölte szombaton az MTI-vel, hogy a magyar kormány képviselői pénteken folytattak tárgyalást Andrew Cuomóval, New York állam kormányzójával a CEU-ról. A kormányzó eredményesnek nevezte a találkozót és elmondta, "azért találkoztunk, hogy megvitassuk a CEU magyarországi folyamatos jelenlétét fenyegető új törvényt és a tanszabadság megőrzésének sürgős szükségességét".

A KKM sajtófőnöke erre reagálva közölte: Magyarországon senki sem veszélyezteti a tanszabadságot, és a tárgyalásoknak nem célja a magyar törvény megváltoztatása, ugyanis a törvényalkotás Magyarországon a parlament feladata, és nem külföldi szereplőké. Hozzátette: a tárgyalásoknak azonban célja, hogy megvizsgálják, mely külföldi egyetem felel meg a magyar törvényi előírásoknak. Altusz Kristóf miniszterelnöki megbízott a közlemény szerint szintén eredményesnek minősítette a tárgyalásokat.

A sajtófőnök közölte továbbá: az előírásokat egyáltalán nem kifogásolják kínai, malajziai és thaiföldi tárgyalópartnereik, és a háromból két amerikai egyetem is együttműködőnek mutatkozik. A magyar előírásokat nem kifogásolta az amerikai kormány oktatási minisztere sem – olvasható a közleményben.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
New York kormányzójának most meg kellene ijednie ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...sokat képzel magáról ámerika...de minél magasabbra mászik valaki, majd annál nagyobbat fog esni.
lópicigáspár
Ha netán tüntetést szerveznének New Yorkba az ottani kormányzó ellen, én jelentkeznék, ha persze fizetik az utat! :)))
F_Viktor
@durbincs: Nem megy ez neked, egyebkent is offtopic, tehat kanyarodnunk vissza a CEU-hoz.
"Akkor tevedtem, megis otthonosan mozogsz a CEU-n belul?"
F_Viktor
@durbincs: Koma, ketszer elmondtam velemenyemet, nem sikerult megertened. Nem fizetsz te nekem oradijat, hogy tanitsalak, ezert, s az offtopic miatt ugorj, s valaszolj a cikkhez es a hozzaszolasodhoz kapcsolodo kerdesemre!
Nessy
Az tény, hogy olyan diplomatikusan, kulturáltan, szakmailag hozzáértően, mint Szijjártó és a politikusaink tudnak nyilatkozni, senki nem tud,nem is mindenki értékeli. Ők sem értik a nekik küldött üzenetet, csak akkor , ha szentté avatják Orbánt és kormányát.
F_Viktor
@durbincs: Kisfiam (irhatnam, hogy kisko:cso:g), qva nagy zurzavar uralkodik koponyadon belul, igy mar nem varok el toled egy egyszeru igent, vagy nemet sem.
Azert egy ingyenes tanacs bucsuzoul:
Hozzaszolasodban egy Soros, egy ballibsi szocskat kubatov anyagilag premizalta volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.