Egy Mészáros Lőrinc nevén szereplő cég, az R-Kord és a V-Híd Építő Zrt. építheti meg a Püspökladány-Ebes vasútvonali szakaszt 74,9 milliárd forintból.

75 milliárdos vasútfejlesztés pottyant Mészáros Lőrinc ölébe

(Fotó: Komka Péter/MTI)

A V-Híd Zrt. többségi tulajdonosa az A-Group Investment Kft.-n keresztül Apáthy Endre, aki korábban még Simicska Lajossal nyert hasonló megbízásokat.

A szombaton megjelent hirdetmény szerint Mészáros Lőrincéknek 160 km/h sebességű és 225 kN tengelyterhelésű közlekedésre alkalmas pályát kell kiépíteniük a közel 32 kilométeres szakaszon.

Mellette korszerűsíteniük kell a vasútállomások teljes vágányhálózatát is. Ez azt jelenti, hogy 55 cm magasságú állomási peronokat kell létesíteniük, aluljárókat, lifteket, perontetőket kell építeniük és akadálymentes állomási környezetet kell kialakítaniuk.

Meg kell oldaniuk a térvilágítást, a 0,4 kV-os villamos energiaellátást és felsővezetéki rendszer korszerűsítését is. De még külön szintű vasúti-közúti keresztezéseket is kell építeniük, hogy a zajvédő falak építéséről, a P+R rendszer kialakításáról, a buszfordulók és buszmegállók létesítéséről ne is beszéljünk. Szóval bőven lesz dolga a felcsúti polgármester cégének.

A projekt becsült értéke eredetileg 69,1 milliárd forint volt, de Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. végül Mészárosék ajánlatát találta a legjobbnak.

(K-Monitor/Redflags, 444)

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Hányok ettől a trágyatolvaj senkitől..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ilyen az "élet" valahogy/valamiért mindig Loloé a legjobb! =))
Equus
jajj, szegény gázszerelő mester... hogy ez mennyit dlgozik :O
bakegya
Hát persze hogy mészáros a legjobb !--barátja orsos orbánnak.
volvós
Jobb lett volna, ha egy kibiztosított
kézigránát " pottyant " volna az ölébe...
volvós
"...A projekt becsült értéke eredetileg 69,1 milliárd forint volt, de Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. végül Mészárosék ajánlatát találta a legjobbnak."."
6 milliuár ide, vagy oda, mindegy...gazemberek ! Lógni fogtok a kandelláberen !!!
justhpeter
Egyáltalán nem lepett meg. Holnap ott is nyerni fog, ahol nem is indul.
iluminati
Levélben értesítették...Ő a nemzet Csalo...ja
Clavigo
Hányok ettől a trágyatolvaj senkitől..
volvós
A kép jobb oldalán az elefántnéni
majdnem eltakarja a bünszövetkezetet
Biztos valakinek a valakije...vagy a
kielégitö parancsnokság megbizottja
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/04/12705492_995829030453874_3400939487193956882_n.jpg
Mit vagytok úgy oda parasztok?
Van ebben az országban egyáltalán még hírértéke annak, hogy a nemzet legtehetségesebb, legbárgyúbb pofájú parasztlegényéből multimilliárdossá avanzsált gázszerelőjét, a mangalicáktól a vasúti építkezésekig mindenhez értő, a közpénzzel tömött talicskák
útjából félreállni nem tudó miniszterelnöki kebelbarátot az ország egyik legdrágább fővárosi szállodájában kapják kameravégre, midőn távozik onnan és beül az éppen aznap használt, sofőrrel felszerelt luxus kisbuszába? Nincs. És annak van hírértéke, hogy ez a reneszánsz ember, az állami földpályázatok (egyik) legnagyobb nyertese történetesen a küszöbön álló – május eleji – Fejér megyei földárverések (olyan területekről is szó van, amelyeket jelenleg a Mészáros család ösztönös zseni családtagjai bérelnek) előtt találkozik a Vidékfejlesztési Minisztérium földprogramokért felelős államtitkárával ebben a kib*szott drága szállodában? Na, ugye.
quadrocopter
Látott már rendes vonatot ez az analfabéla, vagy csak a helyi játékvasútat?
Zeta
Zseni! Bár mit mondtok zseni!
Ettől a kersztényktől hemzsegő kormányban nem véletlenül kapta meg a pályázaton elnyert beruházások elkészítését.
De hol volt eddig könyörgöm ez az isten adta tehetség?
Az eddig lappangó tudás hol sinylődött?
Csak azt nem értem , egy értelmes mondatot méft nem tud kinyögni? Az aláirásokon kívül már másra nem tud koncentrálni, ennyire csak az üzletre tud gondol i?
Mi lesz , ha egyszer elengedik a kezét, vagy az iránymutató mindkét keze kerül karperecbe, hosszú időre! Akkor mi lesz a zsenialitásával, hirtelen elszökik tőle az őrangyal és úgy fogják hívni őket , egyeske, ketteske?
nyanya001
A felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó Vivien ásványvizet osztogatja utasainak a MÁV.

A hőségriasztás ideje alatt a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV. A gesztusnak nemcsak az utazóközönség, hanem Mészáros Lőrinc is örülhet: mint arra a 444.hu emlékeztetett, a Tóth Bertalan szocialista politikus korábbi kérdéseire adott válaszokból kiderült, 2018 végéig biztosan a Mészáros-féle Vivien víz marad a pályaudvarokon.

Az Mfor.hu egy korábbi cikkéből az is kiderül, hogy két éven át közel félmilliárd forint értékben szállít védőitalokat Mészáros cége a MÁV-nak: 2016. augusztus 9-én összesen 486,6 millió forint értékű keretszerződést kötött a vasúttársaság a felcsúti polgármester 2015-ben indított vizes cégével.

helyivalasz.hu/orszagos-hirek/meg-a-hsegriadon-is-meszaros-keres
papa.49
Nézzünk csak a projekt mélyére!!!
Püspökladány 2 éve felújított állomás, peronok, vágányok,
Kaba hát itt kicsit megállt az idő,
Hajdúszoboszló itt is ráfér némi alakítás, bár itt vannak peronok, utastájékoztatók,
Ebes kisvárosi környezetben lévő állomás,
Már csak egy kérdés maradt miért PONT EZT A KIS PICSÁNYI SZAKASZT ÚJÍTJA FEL A FŐGÁZCSŐVEZETŐ MEG BANDÁJA, mert mit fog érni a 160 km pálya ha előtte, utána csak 120 km pálya van???
namihami
Én már csak (CSAK) azt nem értem, hogy miért kell ez a rengeteg papírmunka? Kiírás-jelentkezés-pályázatírás-verseny(?)tárgyalás(?)- és a többi parasztvakítás?Nem tisztább és egyszerűbb lenne, ha a Pénztárosnak (Orbánnak) szánt pénzeket minden faxni nélkül, azonnal a számlájukra utaltatná állambácsi. Hogy a munka végül mennyibe fog kerülni? Ez is részletkérdés (lásd pl. Úszó VB:)
Akkor talán még fény se derülne a folyamatos sumákolásra. Tisztán családi-baráti ügy maradhatna.
tudode
Feltűnő az, hogy Varga Mihány miniszter "úr' is a jelenlétét adja ehhez a bulihoz, illetve ahhoz, hogy a Felcsútiak azt mesélik, hogy a NEMZET GÁZSZERELŐJE valójában akkor, amikor Felcsúton, és Alcsútdobozon amikor kitört a gázszerelési láz ő horda a gázszerelő mester szerszámos ládáját, és a sittet a házaknál a gázszerelések alkalmával.
.
Az sem semmi ahogy Felcsút büszkesége passzra verte az elődjét azért, mert köztartozása volt.
.
Íme:
„Az én gyomrom még ennyi pénzért se” – Felcsút volt polgármestere Orbánról, Mészárosról és az LMP-ről
magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/az-en-gyomrom-meg-ennyi-penzert-se-felcsut-volt-polgarmestere-orbanrol-meszarosrol-es-az-lmp-rol-89480
.
RÉSZLET:
.
""""VGY: A legnagyobb „bűnöm” az volt, hogy amire feleskettek, azt be is tartottam. Arra esküdtem fel, hogy a település vagyonával megfelelően gazdálkodom. Amikor egy 184 millió forintra értékelt sportlétesítményt 20 millió forintért akart átvenni a Puskás Ferenc Akadémia, nem tehettem meg, hogy fejet hajtok, és azt mondom: persze, vigyétek."""
Ponyemáj???
,
Egyáltalán összeegyeztethető az, hogy a sumák módon megszerzett polgármester tisztségével összeférhető-e ez a MÉG EGY TALENTUM SZÁMÁRA is túlzott vállalkozási kedv?
Ja! Külön jogszabály vonatkozik arra, aki JÓISTENNEK, ÉS ORBÁNNAK KÖSZÖNHETI A SZERENCSÉJÉT???
Gátlástalan bagázs!!!
Desischado
@bakcsubakka: Hát egyezik a véleményünk, bár feküdnbe már az egész banda a sinekre orbánnal az élen! Néha elgondolkodom, nem érzik néha, hogy ez már sok? De nyilván nem, mert nincs lelkiismeretük.
tudode linkjét nyissátok meg érdemes elolvasni!
verőce21
még olimpia, még stadion, még lölö...!
Levendula
... és ahogy a szolgák asszisztálnak mellette...
papa.49
Egy biztos erősen túlárazott a mutatvány a távolság talán 30 km, meg van építve a pálya, sőt pár éve fel is újították Szajoltól, egész Debrecenig, az ajzatot is, meg a vágányokat is az állomások között lévő átjárókkal együtt, tehát végül is több mint 2 milliárd esik minden km a semmiért, csak hogy a felcsutkai cigó gázszerelőmekkelek még több pénzhez jusson!!!
sokanvagyunk
Én nyertem, mert előre borítékoltam - a szerencsétlen Birodalmi Intéző Úr meg dolgozhat...
nezelodo
Remélem a projekt lelkét a szoftver rendszert nem a Putika fejlesztő csapatára bízzák, ha csak nem a választási rendszerünket akarják korszerűsíteni, (mint az új USA elnökét)? Jobb lesz ha az értelmet sugárzó tekintetét a Lölöke a Rogánra emeli, és mint gyerekcsínyt tevő hekker szaktekintélyre, és kimagasló szoftverfejlesztőre bízza a munkát.
Györe-Juhasz Eva
Mièrt nem csodálkozok.
Ellopták az ország jelenèt,jövőjèt,de mèg a múltját is.
wpym
Vajon miert nem csodalkozom, hogy a Nemzet Aranykalaszos Gazszereloje kapta a megbizast?
bakegya
@Györe-Juhasz Eva: ezt nAGYON KATONÁSAN OSSZEFOGLALTAD!-
Eriksson
Milyen jó lesz a jövő utasainak a Püspökladány-Ebes vasútvonali szakaszon. Korszerű, minden igényt kielégítő utazási lehetőségük lesz.
bakegya
MAGYARORSZÁG EGY IGEN JÓL FEJLŐDŐORSZÁG LESZ HA EZEKET ELTÜNTETJÜK!!!
Borsodi
Jobb lenne ha a fejére pottyanna egy kis vonat.Merre megy majd ez a vonat? Svájc
egyvandor
... és mennyi jut ebből a vasút fejlesztésére? Ebbe belefér egy orosz tehervagonokból felújított intercity szerelvény is?
Az erős Magyarország már 160 km/h-s pályát épít?! Bravó!! Nos a hanyatló leszakadó nyugati országokban manapság ilyen vonalakon IR városközi, minden fánál megálló vonatok futnak.

Nem is lesz itt haladás, ha nálunk a gazdasági cél a Gorbánhoz hű suttyók és strómanok zsebeinek tömködése.
egyvandor
Minél többen felháborodnak Gornán strómanjának pályázatain annál több állami pénzt fognak a zsebeibe tömni. Mert a kormány nem fog behódolni azoknak akik mindig csak gáncsai a Magyarország/pénztároslőrinc haladásának ... és az elért eredményekhez is ragaszkodnak.
egyvandor
@Mirabilis: "Miért pont a 3-as metró felújítás nem landol mészarosnál?"
Arra nincs pénz. A várostól befolyó napi két milliárd forint adó a gorbánékat illeti. Az ami meg még a városé, el kell venni tőle. Had pitizzen a hálátlan város, ha el akar érni valamit.
egyvandor
@justhpeter: Ez az alak azt sem tudja már hány vállalkozást kellet már megvennie, Mekkora társasági adókat vett fel, hová,melyik bankba utalták, mit kell utána adóznia, ...
Ha csak a fő ügyeket kellene tisztességesen szignóznia amiben érintett, nem lenne ideje pályázatokat nyerni.
Pálinkafőző Rézüst
Lesz ez még 85-100 milliárd között is...Ki fogad rá?
egyvandor
@Equus: jajj, szegény gázszerelő mester
Ebből is látszik hogy Magyarország erősödik 2010 előtt veszteséges vállalkozó volt. Csak azt nem értem a többi vállalkozó miért nem tud vele lépést tartani! Lehet hogy tényleg ő (na meg a csányi) az egyedüli tehetséges vállalkozó az országban? a többi résztvevő meg piti amatőr?
egyvandor
@Pálinkafőző Rézüst: Nem akarok vesztésre fogadni.
egyvandor
@quadrocopter: "Látott már rendes vonatot ez az analfabéla?"
Itt valószínűleg arról van szó hogy valamelyik stróman, most éppen a pénztároslőrinc elvállalja, majd egy láncolat végén valaki aki rá van szorulva a munkára, megvalósít valami a pénzünk 20%-ért.
80%-ot biztosan bukunk, a 20%-ból meg a 2010 utáni beruházásokra jellemző minőségre fogja futni.
Pálinkafőző Rézüst
@egyvandor: Költői kérdésvolt...:) Úriember nem fogad biztosra.:)))
papa.49
@Pálinkafőző Rézüst: Megelőztél ezt akartam én is írni
verőce21
Igazán nem a rosszindulat vezérel, de meg kell állapítanom, ez a 160 km-es pálya (225 kN tengelyterhelés), csak azért szerepel a kiírási feltételekben, mert így lehet mégegyszer pénzt lehívni erre a projektre. De a kiírás messze nem tartalmaz, minden szükségest maradéktalanul, a valóban okot adó és szükségszerű vasúti fejlesztés ismérvei közül.
A tengelyterhelés eddig is ennyi volt, de most nagyobb dinamikai hatással. "külön szintű vasúti-közúti keresztezéseket is kell építeniük, hogy a zajvédő falak építéséről a P+R rendszer kialakításáról, a buszfordulók és buszmegállók létesítéséről ne is beszéljünk." Ez mind szép és hangzatos, de kevés.
Nekem a gondom az, hogy a pályasebesség fejlesztésnek azzal kell kezdődni, hogy az összes átereszt, hidat, alépítményt egy sebességfokozattal - 200-320 kilométer/óra - nagyobbra kell méretezni és megépíteni, ami csak részlegesen szerepel ebben a kiírásban. Tehát egy olyan vasútfejlesztést valósítunk meg ezzel - alépítmény, felépítmény, felsővezeték hálózat, biztosító berendezések, kitérők, stb. - ami szó szerint, csak pénzelköltés.

Valóban szükség lenne min. 160 km/h vasúti korridorokra az országban, a földrajzi fekvés miatt is, de ez nem az a fejlesztés. Ez kb. olyan, mintha néhány stadion épülne még.
Ennek a fejlesztésnek soha, semmi gyakorlati haszna nem lesz!
Eladott Ország
Az Orbán féle szarházi strómanoktól és a többi fideszes oligarchától sohanapján lesz európai bérfelzárkóztatás.
verőce21
Akik ilyen vasúti Felépítmény Karbantartó Gépláncokat (FKG), ágyazatrostáló-, vágányfektető gépláncokat, kitérőgyárat, sínlehúzókat, KIAG-okat és más hasonló gépláncokat birtokolnak, üzemeltetnek és kezelnek, azok mind átlagon felüli jövedelemmel és keresetekkel rendelkeznek. Én nem aggódom ezeknek az európai bérfelzárkóztatása miatt.

A baj elsősorban azokkal a szerencsétlenekkel van, akik a világon semmihez nem értenek, egy villanykörtét nem tudnak kicserélni és azon keseregnek, hogy "itt nem lehet megélni".
KisGenyo2
A MÁV-ot nem fejlesztgetni, hanem szétzavarni és bezárni kellene...
Eladott Ország
@KisGenyo2: Ezek nem genyóznak, elosztják egymást közt az állami pénzt.
qxy
Már kezdtem rosszul lenni hogy ezen a héten nem lopott semmit ez a gecmarek? nem kapott valami zsíros munkát ??? Na végre meg vagyok nyugodva.
Éljen éljen. ( kenyéren és vízen)
cs.n.
Majd jön a többi is:
magyarepitok.hu/mi-epul/2017/03/ezekre-a-teruletekre-szanjak-a-tobb-mint-1500-milliardos-vasutfejlesztesi-forrast
1500 milliárdos fejlesztési programról van szó, ez 75 még csak a kezdet. Majd csurran-cseppen még ebből néhány vaskos projekt a nemzeti mangalicaszerelő Pénztáros Lőrincnek, efelől ne legyen senkinek kétsége.
Fradigege
Abból látszik, hogy stróman ez a féreg, hogy senki sem akarja kiütni a nyeregből. Nyílván ő csak egy bábú, és a neve alatt futnak a milliárdok mások zsebébe. A zsírmore striheli. Azt nem értem, ha ez a táskákszemű zsírvarangy polgármester, akkor miért futnak milliárdos cégek a neve alatt? Nem összeférhetetlen? Undorító féreg. Ahogy hatalomra jutok, elveszem az állampolgárságukat és eladom az egész galerit rabszolgának.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/06/26/itt-mar-nem-nagyon-erdemes-nagy-terveket-szoni-a-jovore-nezve/
Ha csak azt tekintjük összehasonlítási alapnak – mert most éppen ez van kéznél ­, hogy a 14
milliárdos költségvetésről indult vizes vb. most tart 127 milliárdnál (kilencszeres túlárazás!), és ez minden bizonnyal még nem a vége, akkor bátran és valószínűleg nem először jelenthetjük ki, hogy itt már nem igazán érdemes nagy terveket szőni a jövőre nézve.
Abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy a segghülye, földbuta, értelmes mondatokat egymás mellé rakni képtelen, de azért kellőképpen önérzetes miniszterelnöki jóbarát tud róla egyáltalán, hogy most éppen mibe vágta a fejszéjét papíron, hogy egyáltalán hogy írják le a 75 milliárdot számokkal, annak a 75­-nek a végére hány nullát kell tenni (75.000.000.000), abban viszont majdhogynem biztosak lehetünk valamennyien, hogy ennek az összegnek a feléből a nulláról vadiúj vasúti pályát lehetne építeni és talán maradna egy kávéra is.
Lackó50
Korunk szupermenje.

"Mészáros Lőrinc: Nem nagyon járok kézilabdameccsre, de szoktam járni Veszprémbe"

Ennyi elég neki, hogy megvegye a Veszprémi kézilabda csapatot. Ő ilyen. Mindenhez ért, mint a Mekk Elek. Az idegenforgalomtól a vasútépítésig, a Médiától az építőiparig. Ja és a sport is közel áll a szívéhez, mert már volt Veszprémben. Remélem Szegedre nem jön el. Az nagyon messze van. Botka se látná szívesen. Bár még nem lehet tudni, lehet, hogy Lázár elvtárs segítségével még ő fogja kiépíteni Vásárhely Szeged között a villamosvonalat. Mert ott is sinek vannak, mint a vonatnál.
nusika
...magyarázza meg nekem valaki, hogyan van ennek a zembernek, ennyi szakembere, aki mindenhez ért!!!???
kukac50
Ez is úgy lesz megcsinálva mint a 960 kilométeres felújítás amit az olaf vizsgál és kifogásol?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.