Boros Imre közgazdász szerint 550-600 ezer forint körüli bruttó bér közelítene az uniós átlaghoz, a felzárkózási folyamat elindult, de bőven van még teendő.

Az első Orbán-kormány minisztere az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában elmondta, a rendszerváltás után az volt a cél, hogy 20 éven belül a bérek érjék el a nyugat-európai színvonalat, de az első 20 évben csak még jobban lemaradt az ország.

Ezért úgy fogalmazott: ideje lépéseket tenni a felzárkózásért.

Hozzátette: a folyamat elindult, amit segít a hat évre kötött bérmegállapodás is.

(MTI)

(A címoldali illusztráció forrása: Pixabay)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Valami elindult? Talan a nemzet gazszerelojenel es a kormanyzo maffia csaladjaban.
tudode
Igen ám!
Pártunk, és kormányunk nem hajlandó belépni sem az ENERGIAUNIÓBA az átverő show keretében a rezsicsökkentés védelmében. sem a BÉRUNIÓBA, mivel abban a hiszemben van, hogy a multikat vonzza az olcsó munkaerő, de eszük ágában sincs letelepedni ebben a KILÁTÁSTALAN, BIZONYTALAN illiberális Orbanisztánban hozzájárulni a gazdaság fejlődéséhez.
-
De a Jobbik beindította a BÉRUNIÓ elfogadását a rendszerváltás reménysége által lesajnált EU-ban.
-
Lásd:
-
Bérunió – Indulhat az aláírásgyűjtés - 2017.05.19.
www.youtube.com/watch?v=DExxxNH1I2o
.
Hajrá Jobbik!
percsi
A felzárkózási folyamat 27 éve elindult, 2010-ben felgyorsult, csak rá kell pillantani a képviselő urak-hölgyek, családtagok, barátok bérjegyzékére. A költségekből még az is kiderül, hogy vannak, akik éjjel nappal hajtják a járgányt. Szegények, csoda, hogy bírják ezt a hajszát.
Hogy a fenében tud egy olyan ember, aki egy értelmes mondatot sem tud elmondani, szaktudás hiányában egyszerre több céget (60) irányítani úgy, hogy minden évben hatalmas bevételt profitál, miközben több százezer kitűnő szakemberrel rendelkező cég-vállalkozó éhen döglik, mire kifizeti az alkalmazottjait, járulékait és adóját?
Ezek a milliárdos rabszolgasorsban élők megérdemlik a k...t! Amíg nem kapják meg, addig a gazdaság sem fog dübörögni, sőt egyre lejjebb süllyed!
Desischado
Ha orbánékon múlna, sohanapján sem lenne bérunió! Nekik uniós bérük és juttatásaik vannak, a nép meg menjen az árokba, szerintük. rohadt férgek!
wpym
Az emlitett 550-600 ezer ft-nak nettonak kellene lenni es mar 2004. majusaban be kellett volna vezetni. Es mivel ez nincs, azonnal adodik a kerdes: mi a lof@szert fagyunk unios tagok? A kisembernek ugyanis az unios jovedelem lenne a lenyeg es nem az olyan lehetosegek, mint a szabad munkavallalas, szemelyivel valo utazas, stb, stb...
Az atlagembert annak idejen a ber motivalta, amikor igennel szavazott a csatlakozasra, de semmi nem valtozott, sot, meg rosszabb lett. Jelenleg a tagasag csak annak a szuk kornek eri meg, amelynek a tagjai (nagyon finom leszek!!!) hozzafernek az unios tamogatasokhoz, illetve a multiknak. Nos, ezert kellene kilepni (egyaltalan be sem kellett volna lepni).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.