Furcsa időutazást tettünk a csernobili atomerőműben és a körülötte lévő lezárt zónában, ahol emberből meglepően sok van, sugárzásból meg kevés.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Orvos által igazoltan pajzsmirigy betegségben szenved fél Magyarország. Találtam egy oldalt, ahol kérdezik, hogy - aláírnál egy kártérítési igény iránti kérelmet - tájékoztatás és segítségnyújtás mulasztása miatt?
Magyarország lakosságát 1986-ban tájékoztatni kellett volna a Csernobilban történtek később várható egészségkárosító hatásáról, és meg kellett volna adni a választás lehetőségét minden nagykorú állampolgárnak, hogy igényt tart-e az ilyen helyzetekben alkalmazandó gyógyszerre. A katasztrófavédelemnek lett volna a feladata ... szerintem. Nagy mennyiségű jódot adnak ilyenkor, hogy felszívja a pajzsmirigy és telítődjön vele. Konkrétan Norvégia a külszolgálatain lévő dolgozóinak már a katasztrófa megtörténtét követő napon elküldte a tablettákat. És megkérdezték a magyar alkalmazottakat is, itt, a követségen, hogy igényt tartanak-e rá. Ez itt történt, Budapesten, a nagykövetségen, és azért is bátorkodtam írni, amit írtam, mert minket is megkérdeztek, hogy igényt tartunk-e rá? . És egyre többen vagyunk, segítségre van szükség ! Mert a pajzsmirigy működése, különösen hogyha nincs kezelve, kihat nagyon sok szervre, ellehetetenítheti az ember életét. Hát hogyha segíteni szeretne az ember, akkor próbálkozik ... és ez a próbálkozás egy lépése. Mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy csatlakozna-e, avagy sem. A kálium-jodid tablettát kellett volna mindenkinek adni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.