Bár vasárnap több hullámban hidegfront csapott át Magyarország felett, hétfőn három megyében is hőségre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. Keleten lehetnek még záporok a nap folyamán.

Hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nyugat, délnyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, az ország legnagyobb részén sok lesz a napsütés, csak kevés gomolyfelhő lehet az égen.

Nem tágít a hőség az országból

Fotó: met.hu

Ugyanakkor az északkeleti, keleti megyék felett (Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar) még délután is lesznek felhősebb területek.

A meteorológiai szolgálat Győr-Moson-Sopron, Pest és Csongrád megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést a hőség miatt, a napi középhőmérséklet ezeken a területeken 25 °C felett lesz valószínűsíthetően.

Délelőtt eleinte még szórványosan várható eső, zápor, kora délután már csupán a keleti határ mentén fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél néhol átmenetileg megerősödik. A csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

(met.hu)

(Címlapi kép: met.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.