Sebességcsökkentést rendeltek el a Batthyány tér és Margit híd közti alagútban hajszálrepedések miatt, a HÉV csak 10 km/h-s sebességgel döcöghet a szakaszon, de fölöttük a fonódó villamosoknak is lassítaniuk kell.

Aggasztó hajszálrepedések miatt 10 km/h-ra csökkentették a HÉV-szerelvények sebességét a Batthyány téri végállomás és a Margit híd közti alagútban – olvasható a Népszava cikkében. 

A lap értesülései szerint a fonódó villamoshálózat elindítása óta ráadásul újabb repedéseket tapasztaltak az alagútban, ezért a villamosoknak is csökkentenie kell a sebességét az adott szakaszon.

A HÉV-alagút födém feletti közlekedés feltételeit a Nemzeti Közlekedési Hatóság határozta meg számunkra, végzésük alapján 2016 szeptemberétől 25 km/h sebességkorlátozást vezettünk be az érintett szakaszon. A hatósági állásfoglalás szerint ezt a korlátozást mindaddig fenn kell tartani, amíg az alagútban tapasztalt hajszálrepedések terjedése műszakilag teljes mértékben megoldódik

- olvasható a BKV válaszában, amit a lapnak küldtek el. 

A Népszava cikke szerint a HÉV-alagutat a fonódó villamoshálózat építése előtt kellett volna megerősíteni, de erre nem volt külön pénz a beruházásban. Viszont a felszíni villamospálya építése közben az alagútban egyre nagyobb repedések keletkeztek, több helyen a mennyezetről betondarabok estek le, a HÉV-szerelvényeket vezetők közül  sokan életveszélyesnek látták a helyzetet.

Az alagutat kétszer is lezárták, hogy erősítsenek rajta, de mindeközben az addigi 20 km/h-s sebességet lecsökkentették 10 km/h-ra a műtárgyon belül. 

Maga az alagút 40 évvel ezelőtt épült, a cikk szerint a födémet és a falat tartó vasbeton gerendák korrodáltak, és a szigetelés is rossz: ha az áradó Duna vízszintje az alagút fölé emelkedik, akkor le kell zárni a szakaszt, mert beázik. Ilyenkor azért lehet az alagút fölött végig buszokat és kukásautókat (valamint egyéb nehéz gépjárműveket) látni, hogy leterheljék a födémszerkezetet, hogy az ár ne emelhesse meg.

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 4.0/Christo)

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A jelenlegi Mekk mesterek nem gondolnak arra, hogy az építményeket, berendezéseket, járműveket 30 - 40 után karban kellene tartani, felújítani, kicserélni.
Egyébként is a " Bűnös város" számára nincs pénz, elég, ha az adóját elveszik és elnyeli a feneketlen költségvetés. Nem tetszik? Költözzön Felcsútra, a határon túlra, oszt jó napot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Cefi: nincs is tévém kiscifra...és a link...ilyent már minden kölök tud mit akartál ezzel elkérkedni ?
Cefi
@Csizmás Kond: Látom nem fogtad fel, így tehát leírom. Lassan, hogy te is értsd: szarba sem veszlek.
Csizmás Kond
@Cefi: ...de folyton kikezdesz velem, kóstolgatsz...tehát eszed a szart.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.