Akár a betegek is kaphattak a mérgezett kávéból abban pécsi kórházban, ahol egy ápolónő a kollégái italába tett mérgező anyagokat. A betegek egy része ugyanis ugyanazt a kávét issza, mint az ápolók, cserébe beszállnak a költségekbe.

Betegek is ihattak a mérgezett kávéból abban a pécsi kórházban, ahol egy ápolónő mérgező (vélelmezhetően tudatmódosító) anyagokat tett kollégái teájába, kávéjába a neurorehabilitációs osztályon. Ettől többen rosszul is lettek a kollégák közül.

Műtét miatt voltam egy hetet a kórház másik részlegén. Amikor kávét szerettem volna inni, szóltam a nővéreknek, akik felajánlották: nagyon szívesen készítenek nekem kávét

- árulta el egy beteg a Blikknek, aki szerint a szívesség könnyen tragédiával is járhatott volna, ha egy legyengült szervezetű ember kap a mérgezett kávéból. 

A lap megkereste a Pécsi Tudományegyetemet és a rendőrséget, hogy a betegek kaphattak-e a mérgezett italból, ám az egyetemtől választ nem kaptak, a rendőrség pedig annyit közölt, súlyos testi sértés miatt nyomoznak. 

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint munkahelyi féltékenység, vagy akár bosszú is állhat a háttérben:

Vélhetően ezek az emberek veszélyeztették az ő biztonságérzetét, emiatt váltak célponttá

- mondta el a lapnak. 

A súlyos testi sértés bűntette alapesetben 3 év fegyházbüntetéssel "honorálható", ha azonban aljas indokból követték el, akkor 1-től 5 évig terjedhet a büntetés. A pécsi ápolónő esetében ahány embernek az italába mérget tett, annyi rendbeli az ügy. 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.