Kiengedték a tököli rabkórházból a márciusi Szentendrei úti halálos baleset okozóját. A balesetben Janza Richárd kajakos és egy jó barátja halt meg.

Kiengedték a tököli rabkórházból a márciusi Szentendrei úti halálos baleset okozóját, O. Á.-t – értesült a Blikk

Mint ismert, március 18-án az éjjeli órákban a férfi a Szentendrei úton nagy sebességgel rohant bele hátulról egy piros lámpánál várakozó autóba, amelyben ketten – Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos és jó barátja, Bálint – utaztak. A két fiatal a helyszínen életét vesztette.

A balesetet ittasan okozó férfi (véréből három üveg bornak megfelelő alkoholt mutattak ki) maga is megsérült a balesetben súlyosan, egy ideig kétséges volt, hogy lábra tud-e állni. Először a Honvédkórházban operálták meg (előzetes letartóztatásának tárgyalását is ott tartották meg), majd a tököli rabkórházba került, ahol lábadozása alatt végül már bot nélkül is tud közlekedni. 

A hozzátartozói a Blikk cikke szerint mellette állnak, látogatják, csomagot küldenek neki, a labilis idegállapotú férfi így tudja elviselni a bezártságot. Jelenleg egy hatfős cellában van elhelyezve, Tökölről Budapestre szállították az egyik börtönbe.

A hozzátartozói szeretnék házi őrizetbe helyeztetni, a bíróság viszont ezt elutasította, mert szerintük fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye a férfinál. A férfit halált okozó ittas járművezetéssel gyanúsítják.

(Címlapi kép: police.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.