Az Iszlám Államot támogató hackerek több ohiói kormányzati weboldalt elcsúfítottak, egyben fenyegető üzenetet is hagytak Donald Trumpnak.

Egy ismeretlen hackercsoport számos ohiói kormányzati weboldal kezdőoldalát törte fel, és helyezett el azon az Iszlám Államot (ISIS) támogató üzenetet. Egyben fenyegetést is címeztek Donald Trumpnak, az Amerikai Egyesült Államok republikánus elnökének.

A „Team System Dz” csoport hackerei ezen felül számos más nemzetközi weboldal ellen intéztek úgynevezett “deface támadást”, összesen 85 különböző oldalt hackeltek meg a hétvége során.

Az ohio.gov kormányzati domaincím alá regisztrált több ohiói szerv oldalát csúfították el, köztük a rehabilitációs központ, a munkaügyi hivatal, valamint az ohiói kormányzó hivatalos oldalát. A nemzetközi áldozatok közé tartozott egy puerto ricói turistaoldal, Detroit város weboldala, és a francia ALD Automative lízingcég is.

Az Iszlám Államot támogató hackerek a megtámadt weboldalak főoldalát cserélték le egy fekete alapon megjelenő üzenetre, amin az Iszlám Állam logója és propagandája mellett egy Donald Trumpnak címzett üzenet is megjelent.

„El leszel számoltatva, Trump. Te és az embereid, minden csepp vérért, ami a muszlim országokban folyt.”

A csoport aláírásként nem csak nevét, de saját Facebook-oldalának elérhetőségét is feltüntette az üzenet végén. Ez a deface-támadásokat intéző hackerek körében bevált szokás: sokszor dicsekednek el azzal, hogy mely oldalakat sikerült eltorzítaniuk, ezekről közösségi oldalaikon posztolnak listát.

Az iszlamista csoport először 2013-ban hívta fel magára a figyelmet, amikor az #OpSaveGaza hashtagkampányon belül alakították át oldalakat, amiken a gázai bombázás képeit helyezték el, és Izrael elleni harcra hívták fel a figyelmet. 2014-ben kanadai oldalakat céloztak meg, miután Kanada bejelentette, hogy harcol az Iszlám Állam ellen. – írja a 24.hu.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na, feszbuk, ideje felebredni, es nem a normalis felhasznalokkal szorakozni, hanem ezeket a mocskokat kiszurni. Nem igaz, hogy nem tudjatok megtenni: neha nektek is van olyan jo szakemberetek, mint a hackerek, hasznaljatok oket a feszbuk oldalak kitakaritasara...
Sok agyament fiatal hagyna ott az ISIS-t reklamozo toborzo-oldalakat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.