Karlik Cintia, a Budapest Pride Fesztivál szóvivője a 24.hu-nak adott interjút.

Korlátozza a gyülekezési jogunkat az, hogy a rendezvényhez nem lehet szabadon csatlakozni, illetve nem lehet azt elhagyni. Ez sérti alkotmányos jogainkat. Lehet azon vitatkozni, hogy a biztonság felülírja ezeket a jogokat, de azt gondolom, létezik költséghatékonyabb és az alkotmányos jogainkat kevésbé sértő megoldás is

– közölte Karlik, hozzátéve: a július 8-án tartandó rendezvényen 250 menetkísérő mellett 50 kamerás megfigyelő részt vesz, ami szerinte elrettentő és visszatartó erejű is egyben azoknak, akik a felvonulás megzavarására készülnek.

Bárhogy dönt is a rendőrség, nem lesz lezárás a Pride-on

- nyomatékosította.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
Minden felvonulónak sok-sok heteroszexuális kapcsolatot kívánok aznap!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Veleda
Muszáj minden évben megtartani ezt a nevetséges rendezvényt?
Aki Én
Szerintem erre a rövid időre tegyék kordonok mögé a várost.
Hellcat
Merész...szerintem szét fogják verni a felvonulást...amit nem is bánok...hátha rájönnek, hogy nem kell ezt erőltetni...engem amúgy sem a melegek zavarnak hanem a kibaszott magamutogatás.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/06/13/csak-ez-az-atkozott-szivarvanyos-gomb-ne-volna-mert-mind-halomra-doglunk/
Csak ez az átkozott szivárványos gomb ne volna, mert mind halomra döglünk.
"Legyünk résen, mert a cél nem lehet más, mint a családi, nemzeti és vallási értékek megkérdőjelezése, lebontása majd a teljes megsemmisítése."
Azért ez szép, nem? Mennyire lehet büszke, erős ország az, ahol egy szerencsétlen hangulatjel lerombolhatja és a földbe döngölheti egy magát nemzetnek képzelő nép családi-­vallási értékeit? Mennyi kisebbrendűségi érzés, mennyi kisebbségi komplexus szorult ezekbe a fizetett, konzervatív és büszkén heteroszexuális fegyverhordozókba, hogy ilyen szánalmas módon becsülik alá saját magukat? Egy szivárványos hangulatjel megjelenése a Facebookon, egy gomb megnyomása romba dönti az egész dohos világukat, ahol belterjes módon, összeszorított fogakkal és agyakkal tesznek hitet naponta amellett, hogy a homoszexuálisok romlott, liberális véglények, akiknek létezése fenyegetést jelent rájuk nézve? Ezek szerint tényleg megérett itt minden a pusztulásra.
Pálinkafőző Rézüst
Ezt soha nem fogom megérteni, hogy ez miért nem marad meg "hálószoba titoknak", nekik, ha már így jártak bármilyen oknál fogva. Oké, el van fogadva a másság, na de miért kell ezzel kérkedni, és egy várost megbénítani. Ha nem tennének ilyeneket, kevesebben hörögnének rájuk.
Peller Anikó
@Eladott Ország: "a homoszexuálisok és a pedofilok romlott, liberális véglények"

Ez most kérdés volt vagy a válasz?
iluminati
@Pálinkafőző Rézüst: Teljesen igazad van...van aki nem olvasot és nem nénézett régi erekjéket...
Peller Anikó
Kanlik Cintia nyilatkozott a megnyírbált jogairól, mindjárt elsírom magam.
Nessy
Családi, nemzeti, vallási értékek! Nem szakad a mennyezet erre a farizeus, státuszkeresztény társulatra? Némelyik akkora qrvahajcsár, hogy röptibe a legyet, némelyik úgy veri a nejét, mint annak a rendje ( vakkomondor alibinek). Az okosabbja közpénzen tart szeretőt.
Na, ennyit a vallásos családi érzelmekről! Felőlem csinálják, de ne legyenek erénycsőszök! Kinek a pap, kinek a papné.
Manhattan
A nemi irányultsága miatt utálni valakit, egyszerűen hülyeség. Vonulni meg vonulhasson, aki akar. Éppen azért vonulnak, hogy elfogadtassák magukat. Hogy ők is mehessenek akár kézen fogva. A régi baráti körömben több meleg srác van, akik jó haverjaim. Az ő tiszteletükre mi is elmegyünk, ha kell megvédjük őket az esetleges atrocitásoktól.
Pálinkás Pál
Tudod mit leszbi ribi...ne vonuljatok,de tölem egy rendőrt sem kapnátok,kíváncsi lennék meddig mennéteki épen a városban!
dr. prédikátor
Fartúrók!Ki a bánatot érdekli a buziságotok??A lakásotokban azt csináltok egymással amit akartok,de ne vigyétek ki az utcára a buziságotokat!!!Hányingerkeltők vagytok!!!remélem jól megpicsáznak benneteket!!!
qxy
Megoldás? kedves akárki.
Lezárni egy stadiont, mert van elég, aki ide akar menni az mehet és akár reggelig billegethetik a seggüket ezek a tökéletes barmok. Senkit nem zavar, nincs kordon, aki látni akarja menjen be. De egy ország hidd el nem kíváncsi erre a bagázsra. Ha kell a stadion, jelezzétek. Ha nem akkor otthon a kis szobába.

Na én így fogadnám őket .
r2d2
Minden felvonulónak sok-sok heteroszexuális kapcsolatot kívánok aznap!
Perwool
A vonulást én sem tartom, jó ötletnek. Ahogy a birkamenetet sem. De ugyanolyan állampolgárok, mint én, meg a többi, azonos jogokkal. Joga van vonulni. Homárnak, birkának egyaránt. Egyiket se én fogom megdobálni, bármi is a véleményem róluk.
hemami
@Nessy: Mindez a sok elfogadhatatlan viselkedés sem menti az aberrált és polgárpukkasztó magamutogatást. Szerintem a kutya sem törődne az aberrált személyiségükkel, ha nem provokálnák rendszeresen az állampolgárokat ezzel az ízléstelen megamutogatásukkal. Miért van erre szükség ? A viselkedésük egyenesen kontraproduktív. Pont az ellenkezőjét érik el annak, amit elérni szeretnének.
Csizmás Kond
Egye nyilvánvalóbb, hogy az egész buzikaravánt valakik erőltetik, belemagyarázzák a butábbakba hogy csak így lehet igazi buzi, holott ez nem liberalizmus, ahol valaki szabadon viselkedhet bármilyen formában, hanem egyfajta tömegkényszerítő és ráerőszakoló hatás ami épp az ilyen hajlamúak megvetettségét váltja ki. Amíg nem volt ilyen nyilvános őrjöngés soha senki nem bélyegzett meg senkit, mert az másfajta szexuális beállítottságú volt, de ma egyre többen botránkoznak meg az effajta erőltetett elfogadáson.
Peller Anikó
@kond: mi az hogy másfajta buzi? A pedofil is másfajta, a kecskedugó is másfajta meg a bankrabló gyilkos is másfajta akkor ők is szervezzenek juniálist vagy szaturnáliát?

Aberrált és polgárpukkasztó magamutogatást? Kecskés felvonulást? Vagy libásat?
Nessy
@hemami: Ez kb. olyan érthetetlen számomra is, mint Irországban a protestánsok vonulása a katolikus negyeden keresztűl. Évtizedek óta állt a balhé, minden évben. Mostanság nem olvastam róla.
Egyébként nekem a békamenetről is meg van a véleményem, de ha totyoghatnékja egyik másik öreg harci pacinak, és mély hódolattal kíván áldozni Orbánnak, ám tegyék. Szerencsére nem arra lakom, amerre vonuldoznak, és olyankor igyekszem a közelükbe se menni.
terlasz
2 éve Prágában jártam. Az utcán sétálva velünk szemben jött egy jó hangulatú embertömeg. Az ott sétálgatók mosolyogva integettek, tapsoltak a felvonulóknak.
Utólag derítettem ki, hogy ez volt a Pride.
Az a kérdés jutott eszembe ezzel kapcsolatosan, hogy ezen a környéken miként sikerülhetett az emberi agyakba elegendő fényt juttatni a sötétség elűzése céljából?
Hol vagyunk mi még ettől?!
Jozefina
"kolozsvaros.com/2017/06/13/csak-ez-az..."

megnyugtatásul valóban érdemes elolvasni.
Mellesleg csak megjegyzem, hogy Erdélyben is lesz felvonulás a hírek szerint. És miért ne?
Nem értem ezt a fergeteges gyűlöletet, ami körülveszi ezt az amúgy karneváli, szórakoztató, felvonulást. Itt senki nem csinál semmi olyaz, ami a hálószobába való.
Kicsikét kéne távolabb tekinteni. Persze nem putyin és erdogán irányába. Minden városban egy külön - szinte turisztikai - esemény ez a szórakoztató, bohókás parádé. A város főpolgármestere, a rendőrkapitány, meg más elöljárók mennek a menet élén és semmi pánik, semmi rendbontás. Érdekes módon rohadtul vallásos országok ezek. Interneten böngészve számos példát lehet találni. A cirkuszban, a színházban hosszasan tapsolnak hasonló jelenetekért. Akkor mi ez a nagy gyűlölet, félelem?
Ahelyett, hogy vallása, párthova tartozása, uram bocsá szekszuális irányultsága miatt egy nemzet esik szét és hullik porba, mert nem vagyunk egymás iránt toleránsak, inkább arra törekednénk, hogy együtt építsük, szépítsük ezt a kis Kárpát-medencét, ami az otthonunk. Kivétel nélkül mindenkié!!!
szep napot
Ha normalisan vonulnak (normalis ruhaban; nem papnak, apacanak, Jezusnak, nonek stb. oltoznenek) akkor semmi baj nem lenne. Sajnos (lehet, hogy a finom de zsiros magyar etel miatt?!) a magyar buzik nagy resze teljesen elkorcsosult lasd video:
www.youtube.com/watch?v=PJPEPL-OeI8
Manhattan
10 érv a melegházasság ellen
Július 8-a, az idei Pride napjának közeledtével föllángoltak a homoszexualitással, a melegjogokkal és a melegházassággal kapcsolatos viták itt a facebookon. Az alábbi tíz ütős érv remélhetőleg elgondolkodtatja majd a melegházasság híveit:
1.) A melegség nem természetes, normális ember pedig visszautasít minden természetellenes dolgot. Olyanokat, mint a szemüveg, a poliészter, vagy a légkondicionálás.
2.) A melegházasság homoszexualitásra bátorítaná az embereket. Éppúgy, ahogy magas emberek között élve magasabbak leszünk.
3.) A melegházasság legalizálása belépőt jelentene más őrült viselkedésformákhoz. Ezen az alapon azt sem lehetne például megtiltani, hogy az emberek akár a házikedvenceikkel is összeházasodjanak, hiszen egy kutya is rendelkezik emberi jogokkal, és a házassági szerződést is alá tudja írni.
4.) A heteró házasság a civilizáció során mindig is létezett, és egyáltalán nem is változott. A nő még mindig tulajdon, a feketék nem házasodhatnak fehérekkel, és a válás törvénytelen.
5.) A melegházasság engedélyezése csökkentené a heteró házasság jelentőségét. Britney Spears 55 órás, “csak buliból” köttetett házasságának szentsége például romba dőlne.
6.) A heteró házasság indokolt, mert gyermekek születnek belőle. A melegeknek ezért éppúgy nem szabad házasodniuk, ahogy az tilos a terméketlen pároknak és az öregeknek is. Végülis árvaházaink még mindig nincsenek tele, és a világnak több gyerekre van szüksége.
7.) A meleg szülők gyereke is nyilvánvalóan meleg lesz, ahogyan a heteró szülők is csak heteró gyereket nevelnek.
8.) A melegházasságot nem támogatják a vallások, márpedig normális országokban egyetlen vallás értékrendje követendő. Ezért van csak egyetlen vallás például Amerikában.
9.) Egy gyerek sikeres felneveléséhez szükség van egy férfi és egy női szerepmodellre. Társadalmunk éppen ezért tiltja kifejezetten a gyereknevelést az egyedülálló szülőknek.
10.) A melegházasság alapjaiban rengetné meg társadalmunkat, olyan új...
Manhattan
Bocs, ez lemaradt. Másoltam: 10.) A melegházasság alapjaiban rengetné meg társadalmunkat, olyan új normákat gyökereztetne meg, amikhez soha nem tudnánk alkalmazkodni. Éppúgy, ahogy nem alkalmazkodtunk az autókhoz, a szolgáltatási szektorhoz a gazdaságban, vagy a hosszabb élettartamhoz.
Csizmás Kond
@Manhattan: Maga a házasság már egy heteró fogalom, az nem a szexmánia kiélése érdekében jött létre hanem a fennmaradás, a család, az ember természetes szaporodásának folyamatáért. A buziházasság meg az ezen fogalmak beteges, félszeg, leutánzása.
Eladott Ország
@Peller Anikó: A fizetett konzervatív és büszkén heteroszexuális fegyverhordozók, Bayer­Gajdics­-Lovas & Co orgánum szerint. A nemzeti ­keresztényi ­polgári kormány láncos kutyái, akik folyamatosan találnak valamit, amin jól megsértődhetnek, amin napokig retteghetnek és nemzethalált vizionálhatnak. Ők azok, akik egyébként attól például nem féltik a nemzetet, azon nem akadnak ki, azon nincsenek felháborodva, hogy évente kisvárosnyi ember hal meg gyógyítható betegségekben azért, mert a kormánynak kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy szavazatokban ki nem fejezhető módon tegyenek azért, hogy a magyar egészségügy ne halottakat, hanem gyógyult embereket bocsásson ki. Mert a kórházi fertőzésben elhunyt anya vagy apa nélkül a család megmarad, csak ez az átkozott szivárványos gomb ne volna, mert mind halomra döglünk. Ilyen sötét sem volt még soha ebben az országban.
magyarbakancs
Volt egy kollégám 1988- ban annyira megverték ,hogy eltört a nyaka mert meleg volt a srác.
Majd 1993-ban öngyilkos lett.
Szegényem mindig pénz zavarban volt ,Állandóan kölcsönkért tőlem de tisztességesen fizetéskor meg adta.
Öt nap múlva meg kért kölcsön megint.
Nem magamutogató homoszexuális volt.
teuton
@Manhattan: "Ütös ervek"??? A maganvelemenyed Vilagszerte nem nagyon osztjak... Europa majdnem minden orszagaban lehet együtt elni, felvonulni es hazasodni, söt meg gyerekeket örökbe fogadni is es Amerikaban is! A gyerekek szülei heterok voltak, de eldobtak a gyerekeiket... Szoval akkor melyik a jobb? Erre több felmeres mar valaszt adott -majd ha megtanulsz olvasni, nezz utana, vagy valaki felolvassa neked!-, az azonos nemü szülök messze jobb szülök (90%-os atlag), mint a heterok! A gyerekek intelligensebbek, toleransabbak, nyugodtabbak..
teuton
@Csizmás Kond: A XVIII. szazadi felfogasod szerint... Talan nezz bele egy demokratikus orszag alkotmanyaba (NEM MO, mert alkotmany mar nincs!) es törvenykönyvebe (törveny sem nagyon van mar)! Minden ember egyenlö, börszinre, felekezetre es szexualitasra valo tekintet nelkül! Ezt mar közel 300 eve Europaban es Amerikaban is törvenyisitettek, de MO-ra a hang lassan terjed, bizonyos fejekbe meg el sem jut. szerintük csak letezik es szabad, amit ök ugy gondolnak. Na akkor nezz utana annak is, melyik part türesevel (es nem koalicioban!) tud Angliaban May kormanyt alakitani! Az ir konzervativ minipart ideologiaja szerint a Föld 6000 eve lett teremtve, emberek-allatok-növenyzet+minden, az evolucio pedig nem letezik. Ezt ök hiszik es nyiltan valljak. Szerinted normalisak? Pedig ugyanugy a sajat meggyözödesüket kürtölik vilagga, mint te...
almalibre
A Pride egy provokáció, ami a homofobia felélesztésre hozták létre, azaz az üldözöttség megmutatását és annak életben tartását szolgálja. A társadalom többségét nem érdekli a homoszexualitás, az átlag ember nem foglalkozik a témával mindaddig, míg egy buzi nem kezd rejszolni mellette, miközben ő pisilni próbál, ezért szükséges ez a tömegrendezvény, ami sokak nemtetszését provokálja ki. A nyilatkozat sem szabadság jogokról szól, hanem arról, hogy a szabad mozgás nagyobb valószínüséggel vonzhat be atrocitásokat, ami elengedhetetlen az “ügy” érdekében…
Csizmás Kond
@teuton: ..értem mit akasz kimagyarázni csak nem tudsz magyarul.
Nem az ember egyenlő hanem a jogok, ámerika még csak 250 éves sincs, Európában meg a szexuális hovatartozás törvényesítése mindig is az adott kor erkölcsének a züllöttségétől függött.
A szexualitásnak amúgy a homofóbiához semmi köze, az nem szex hanem egyoldalú beteges hajlam.
...tanulj tinó !
Pálinkafőző Rézüst
@Manhattan: ezt sokan nem fogják érteni... :)) ma 7:36-ra.
nola
@teuton: 09:55-re
Manhattan hozzászólása irónia akart lenni... sokban segíti a megértést a szöveg végigolvasása. :)
teuton
@nola: Nem vagyok benne biztos... Akkor nem "10 ütös erv" kellett volna, hanem csak annyit irni, hogy aki nem fogadja el masok massagat, az nem erdemli meg, hogy öt elfogadjak. Aztan az meg nem demokracia es törvenyes, hogy valaki maganszemely akarja elöirni, mi az alfogadhato. Persze illibeknel ez maskent nez ki.
teuton
@Csizmás Kond: Ertelmes (?) hsz, csakhogy ennek semmi köze a velemenyhez, ez egy szokasos mocskolodas töled! Talan el kellene fogadjad a többseg velemenyet, ami nem azt jelenti, hogy at kell venni. A jogertelmezeseddel is problema lehet, mert amit szabad, az nem kötelezö! De te azt akarod kötelezöve tenni, amit te jonak latsz! Ez pedig diktatura! Ha neked ez tetszik, huzz el oda, var nehany testveri allam, Azerbajdzsantol eszak-koreaig! De közelebbre is mehetsz, pl. Putyin-pincsinek...
De nezzük a tenyeket: Az USA-nak van alkotmanya, több 100 eves. A nemet alaptörvenyben (alkotmany) ez all (2. es 3. pont):
"(2) Männer und Frauen sind gleichberechtigt. Der Staat fördert die tatsächliche Durchsetzung der Gleichberechtigung von Frauen und Männern und wirkt auf die Beseitigung bestehender Nachteile hin.
(3) Niemand darf wegen seines Geschlechtes, seiner Abstammung, seiner Rasse, seiner Sprache, seiner Heimat und Herkunft, seines Glaubens, seiner religiösen oder politischen Anschauungen benachteiligt oder bevorzugt werden. Niemand darf wegen seiner Behinderung benachteiligt werden."
A magyar takolmany szerint egynelöseg van a törveny elött es senkit nem lehet a vallasa vagy szexualis beallitottsaga miatt megkülönböztetni???
Tudom, te csak fizetett mocskolodasert jarsz ide, mert olvasasra, ervekre, tenyekre töled soha nem telik...
Pálinkás Pál
@Manhattan: Nos ez már jellemez is téged...
Pálinkás Pál
@Manhattan: Marha humorosnak érzed magad??? Pedig csak egy minimum látens buzi vagy!!
nola
@teuton: Azt leírta tegnap 15:46-kor.
Csizmás Kond
@teuton: Jütlandi, itt nem egy pártgyülésen vagyunk ahol elfogadunk valamit vagy nem fogadunk el...ez egy fórum ahol mindenki elmondhatja a saját véleményét úgy ahogy akarja ...de te még ezt sem érted, neked minden áron valami egyhangúlagos bólogatás a mániád...és nem csak neked.
...ez nagyon nagy sötétségre vall a részedről.
teuton
@Csizmás Kond: Ahogy elnezem, elegge egyedül vagy minden "velemenyeddel", mert nem lajkolja senki. Mert nem velemeny, hanem primitiv mocskolodas. Elmondanad, hogy a legutobbi, hozzam intezett soraidban mi a velemeny, mi köze van a fenti cikkhezm vgy akar barmelyik orszag alkotmanyahoz egyenlöseg ügyben? Csak egy ujabb megjegyzes: A nemet parlamentben nehany napon nev szerinti szavazas lesz a teljes jogi egyenlösegröl hazassag ügyben azonos nemüek között is. Fogadsz velem, hogy bar konzervativ kormany van, megis parlamenti többseggel atmegy a törveny? Ez ugyanis Europaban es az USA-ban sem ujdonsag mar, minden felvilagosult demokratikus orszagban lehetseges...
Csizmás Kond
@teuton: Nézd, én nem akarok tovább veled civakodni, ezután vagy intelligens társalgást folytatunk vagy megkérlek ne címezz nekem hozzászólást.
Ami a házasságot illeti... a házasság a családalapítást jelenti és utódnemzést nem csak szexkapcsolatot tehát azonos neműek kizárva ebből a megnevezésből. Az hogy ki kivel él együtt senkit nem érdekel de az hogy a másik a fajtalankodását ugyanazon néven akarja hitelesíteni mint egy normális ember hát azt én nem pártolom.
teuton
@Csizmás Kond: Üdv a XVIII. szazadbol! Valahol nagyon lemaradtal az idöben es erkölcsben, vagy katolikus jezsuita pap vagy? " ...a házasság a családalapítást jelenti és utódnemzést ..." Megröhögtettel! Szerencsere nem te es a hozzad hasonlo birkak hozzak a vilagban a törvenyeket es nem te meg a hozzad hasonlok irjak elö ki, kivel es mit csinalhat! Amugy pedig együtt elö homoszexualisak (nek es ferfiak is!( mar eddig is fogadhattak gyerekekekt örökbe! Mivel pedig a gyereknemzes alt. ferfi es nö között törtenik, ök jobb szülök lettek, mint akik a gyererket nemzettek... Ha pedig nem tudnad, a hazassag azonos nemüek közötti elismerese manapsag mar csak a jogi es adoügyi megiteles miatt fontos. a közeletben mindenütt ugyanugy kezelik öket, mint mas hazasokat. Persze aki nem tud semmit, csak begetni es mocskolodni, de meg utanaolvasni sem akar, attol mi mast lehet elvarni...
eszegfu
Lehet, hogy "tiltakozásunknak" ez a fajta kifejezése sokak számára inkább taszitó... Viszont az is tény, hogy mint embert nem illetik meg u.azok a jogok, mint a társadalom többi tagját. Ezek az emberek vállalják az azonos nemükhöz való vonzódásukat... szerintem ennyi. Az viszont érdekes, hogy a heterok valósággal "undorodnak" tőlük, mégis kiváncsiak rájuk, végignézik őket... sőt bekiabálásukkal még provokálják is a menetet... mintha az összes bajukat a homoszexuálisokon bosszulnák meg...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.