Azt hiszi, öreg ahhoz, hogy külföldön kezdjen új életet? Itt van két ötvenes nő, aki elég bátor volt kitörni reménytelen helyzetéből.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
@justhpeter: Koszi...:o))) En 46 voltam, csak 2 evig akartam maradni. A Sors maskeppen hozta, ma mar keptelen volnek olyan kotottsegekben elni, ami jelenleg otthon van (es meg ezutan jonnek majd sorba). Bebizonyitottam, hogy penz nelkul, segitseg nelkul, kozepes nyelvtudassal , no letemre meg mindig erek valamit. Sot. Amit otthon nem tudtam ujrainditani, azt itt most a sajat kedvemre megtehettem, vallalkozhatok, nem kot a sok barom szabaly, a konyvelo mindent ismer ugyis, es csinalja helyettem a konyvelest, az adotulfizetest minden juniusban automatikusan visszakapjuk (amig alkalmazasban voltam, akkor is, most is), az Afa-t szinten, itt pedig majd 65 eves korban automatikusan megkapom a nyugdijat. Ennyi. Ha beledoglottem volna, akkor sem jutottam volna otthon ennek meg a tizedere sem, hiaba van szakmam, belsoepitesz diplomam, es hiaba szeretek dolgozni, akar minden nap tulorazni is. A lanyom etteremvezeto egy szallodalanc helyi hoteljeben, imadja a munkajat, (ot is mindenki imadja, mert barmikor elerheto a munkara), es nekem nem is kell tobb. Nagy ugras volt, de megerte...
justhpeter
@karma1: Igazad van ! Ez az, amit ez a primitív, nemzeti-keresztény kormány soha nem fog megérteni.
karma1
@justhpeter: Cinizmus volt azt mondania orbannak, hogy igen, menjenek a fiatalok, es majd 2-3 ev mulva tapasztalatokkal megpakolva majd visszamennek Magyarorszagra. Ehhez egy akkora adag cinizmus kell, ami csak ennek a vastagboru rinocerosznak van a pofajan (na meg a ket hulye megmondoemberenek...)
Csizmás Kond
...gépészmérnökből titkár meg pénztáros...és csirkegyárban végezni ...hát az nem mérnöki tudásra vall
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Meg kell fizetni az embereket. Nem szarér-hugyér dolgoztatni, a fidesz oligarcháknál. Az ilyen kormányba és bandájába szarni bele.
karma1
@Eladott Ország: Nagyon sokan nem tudjak felfogni - mert nincs mivel -, hogy NEM a munka a szegyen, hanem az a fizetes, amit Magyarorszagon adnak erte...
Ha valaki tisztessegesen dolgozik akar egy mernoki irodaban, akar egy buszon soforkent, vagy eppen utcat sopor, az egyik sem szegyen, ha kozben az embert nem alazzak meg. A kozmunkasok elete semmi masbol nem all, mint sorozatos megalaztatasbol, mert azt a penzt nem lehet pirulas nelkul atvenni. A kozmunkas sajatmaga szegyelli magat azert, mert csak ennyi penzre erdemesitik... Pedig ez nem az o szegyenuk...
A masik dolog: egeszen mindegy, hogy az ember mivel kezd egy idegen orszagban, milyen munkaval, elobb-utobb igenis megtalalja a helyet a vegzettsegenek megfeleloen, csak ahhoz mar ott kell elni, es meg kell ismerni a lehetosegeiket, a cegeket, akik alkalmazhatjak. Senki nem kezdi az egyetemi katedranal a palyafutasat... Minden csak attol fugg, hogy milyen lehetosegeket kaphat az eleteben. Ha otthon nincs lehetosege meg egy sima allast se szereznie, akkor miert ne menne kulfoldre?
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ja...és a csirkegyár vagy a titkárnői izé jobban fizetett ?...na nemá...
...szerintem volt egy diplomája és annyi...persze ez kiváló alkalom a köpködésre mert ugye épp az olyanoknak van ez megírva...
Eladott Ország
@karma1: Szlovákiában már elérték, hogy a nyugatra/külföldre távozott emberek fele már visszatért és a tendencia folytatódik. Nálunk a fidesz féle szarevő kapitalistáknál még a kormány előírt minimál bért sem fizetik ki lásd Mészáros Lölöt.
wagabund
a legenda szerint Galamb József mérnöki diplomával jelentkezett Ford-nál felvételre. Az nem tudott magyarul, Galamb nem tudott külföldiül, tehát a felvételi kérelme elutasítva. Galamb elővett egy szakrajzot, és átnyújtotta Fordnak...az pár percig böngészte, majd utasította a munkatársait, hogy ezt a magyart azonnal vegyék fel.

Galamb ugyanis a találmányát mutatta meg...és ez az automata váltó volt...(idehaza kiröhögték) ma már tudjuk a végeredményt.

hát ennyit a nyelvtudásról, amit helyettesített(egy darabig) a közös világnyelv: a műszaki rajz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.