Kedden egy nyugati ciklon előoldalára kerül térségünk. Egy-két fokkal melegebb és szárazabb levegő érkezik a medence fölé. Számottevő csapadék nem lesz, változó vastagságú fátyolfelhőzet szűrheti időnként a napsütést, de a hőség így is nagy lesz, átlagosan 32 fok környékén alakul árnyékban,.

  Ha eddig azt hitte, meleg van, akkor a mai napot inkább töltse árnyékbanA változó vastagságú fátyolfelhőzet és a délután képződő gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Az Északi-középhegységben és a nyugati határnál lehet csak futó zápor, egy-egy zivatar, egyébként nem lesz csapadék. Megélénkül, északnyugaton meg is erősödik a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű. Késő este 23 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet.

A tartós hőség veszélye miatt Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetést.

Szerdán még keményebb hőség jöhet, 37 fok körül hőmérsékletet jósolnak.

(met.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Skandináviában pedig 12-13 fok van. Be kellett gyújtani újra a kályhákba. Mert különben sál-sapka a lakásban is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.