Lapunk munkatársa a budapesti Flórián üzletközpontban lévő postahivatalba ment ma is csekkjeit feladni, azonban váratlanul elkérték személyes adatait a pénzmosás elleni törvényre hivatkozva. A kötelezőnek mondott adatszolgáltatás június 26-ától lépett életbe - a Posta ugyanakkor előzetes figyelmeztetést nem adott ki erről hivatalos fórumokon.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Most komolyan: a sárga csekken egy már "elfogyasztott" közüzemi dijat fizetek be, továbbá ki az a "hülye", aki a saját pénzéből fizeti be a szomszédjáét?! Mi köze ennek a "pénzmosáshoz" + a terrorizmus támogatásához?! Erre adjon magyarázatot ennek a hülyeségnek az előterjesztője!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@eszegfu: Azert ha en egy elado vagyok, akkor mar a 200 darab is szeget utott volna a fejembe, mert ez egy viszonteladoi tetel is lehet, peldaul egy kis maszek kozertben, es akkor nem ugyanannyi a SIM kartya ara, mert nagy tetelben viszik el tolem. De 200 ezer darabot eladni kisker aron??? Es meg csak nem is gyanusan???
Egyebkent meg nem hiszem, hogy egy aluljarobeli utcai arusnal lett volna "csak ugy" 200 ezer darab SIM kartya... Ez egyaltalan nem realis, ugyanis az emberek - plane az aluljaroban - csak egyesevel vesznek SI M kartyat, nem pedig nagy tetelben. (Nagy tetel vasarlasakor egy tisztesseges vasarlo bemegy a Telekom egyik uzletebe, es azonnal ker egy ekkora tetelre engedmenyt, nagyker arat. Ha tisztesseges, akkor a Telekom meg is adja.)
Igy aztan csak annyit lehet tudni, hogy szerintem elore meg volt beszelve, hogy valaki jon majd 200 ezer db kartyaert, az elado ne kerdezzen semmit, ne tegyen semmilyen tovabbi lepest, csak adja oda az illetonek az arut, akar egy kis arengedmennyel is, hiszen az arus tutira nem fizetett be utana semmit sem.
karma1
@eszegfu: Nemonddma', mindig is,... nemcsak "kivetelesen"...:o)))))
eszegfu
@karma1: Persze, hogy vicc volt!:)) Igen elgondolkodtató, hogy -- már ha igaz egyáltalán -- egy kis üzlet hogyan kaphatott 200 ezer db-ot, hiszen ennek ára kb. 1000 Ft/db... honnan volt készpénze ennyi, vagy átutalta a 200 milliót?!
karma1
@eszegfu: Megkapja bizomanyba, havi elszamolasra. En is arultam a sajat boltomban telefonkartyat, mert a kornyeken nem volt mas lehetoseg, es akkor - kb. 30 evvel ezelott - meg rengeteg volt az utcai fulke, mert keves volt a vonalas magantelefon. A lakotelepunkon pedig minden fulke - epp a rongalasok elkerulese vegett - kartyas volt. A Magyar Postaval lehetett kotni ilyen "bizomanyosi szerzodeseket" (ez nem terhelte az en befekteteseimet, mert vol olyan arucikkem, amit azonnal ki kellett fizetni, amikor betettem az uzletbe, volt, amire a keszito 30 % eloleget kert [ezek a karpitos butorok voltak, amit nem az en embereim keszitettek], a Graboplast nagyon jo feltetelekkel szinten adta a tapetavalasztekat, szinten elszamolasra.)
eszegfu
@karma1: Persze, hogy valamikor ez igy müködött. Nekem az a tapasztalatom, hogy nem szivesen adnak "bizományba", főleg nem ilyen nagy összegü terméket. Nálunk a "kisboltban" is sok féle áru van, de, amikor leszállitják a terméket készpénzben kell fizetnie (tejtermék, szalámi, pékáru, stb.). Hiába a bizalom, mivel egyik pillanatról a másikra "rányit" egy másik bolt, igy akár le is huzhatja a redőnyt és hiába akar fizetni, ha nincs miből! Erre a boltosra is rányitott egy pékség (az uttest másik oldalán) és bizony nagyon elindult lefelé, mert aki eddig nála vette a pékárut, az ezt-azt is vett. De jól elkanyarodtunk az eredeti témától...
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/04/pa.jpg
Péterfalvi Attilának ezzel szemben van neki szép új BMW-­je egyedi rendszámmal. Csak a rendszám 435 ezer forintba került. Péterfalvi szerint egy fillérbe sem, vagyis az adófizetőknek nem, de annyira jó reklám a NAIH-­nak. Csak így tovább, elnök úr! Csak így tovább. Vagy valami. Dr. Péterfalvi Attila elnök Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH hangját ez ügyben nem hallani, talán megvették őt is mint egy hízott libát? Nem látok, nem hallok, nem beszélek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.