Betörtek az egyik letelepedési kötvényeket forgalmazó céghez, mintegy félmilliárd forintnyi készpénz tűnt el, a rendőrség óriási erőkkel nyomoz.

Még április elején, hetedikéről nyolcadikára törtek be Budapesten az Arton Capital nevű cég irodájába a VI. kerületi Ó utcában, a betöréssel mintegy fél milliárd forintnak megfelelő készpénzt és a letelepedési kötvényekről szóló bizalmas adatokat lophattak el – értesült a 444.

A cikk szerint a rendőrség óriási erőkkel nyomoz, a mobiltelefonok cellainformációi alapján – akik akkor a VI. kerületi Hajós utca környékén lehettek – rengeteg embert hívtak be tanúként, ám nekik sem árulták el, hogy pontosan milyen ügy miatt kellett bemenniük a Teve utcai rendőrpalotába.

A 444 szerint a hatalmas erőforrásokat lekötő nyomozás a rendőrségen belül is ellenérzéseket szül, mivel egyértelműen látszik, hogy politikai nyomásra kell ekkora erőket bevetni. 

Az Arton Capital ugyanis a letelepedési kötvények egyik külföldi forgalmazója, a konstrukcióban a tehetős külföldiek 90-120 millió forintnak megfelelő eurót fizettek be, cserébe magyar letelepedési engedélyhez juthattak, amivel már szabadon mozoghattak az Európai Unió országaiban. A kötvénybizniszt még 2013-ban indították el, az ötlet elvileg Rogán Antaltól származott a cikk szerint, a bizniszbe jellemzően offshore hátterű cégeket vett fel a Parlament gazdasági bizottsága. 

A program körüli botrányok – egyes állítások szerint a fideszes elit járt jól az állam helyett az üzleteken – miatt idén március végén az egészet leállították, a betörés egy héttel később történhetett. 

A 444 megkereste a rendőrséget és az Arton Capitalt is az ügyben, az utóbbi eddig nem válaszolt, a rendőrség pedig a pontosítást kért a kérdéseknél, ami a 444 szerint furcsa, mert eléggé körülhatárolhatóan írtak a betörés ügyében.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Újabb milliomos hordatag születik, konspirált - betörésnek álcázott - körülmények között!

Ott, ahol egy szar, piti mobillopás tárgyában is milliókért rendelnek el DNS-vizsgálatot, semmi csoda nincs, ha politikai "ösztönzés" a motiváció a pintérségen!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@bakcsubakka: (15:39)
Az "idegen" (magyarellenes hazug Soros által pénzelt) sajtót is
olvasom,ahol az ilyen baromságon csak röhögnek,és a Zorbán-t
még a gyermekműsorokban is kinevetik!
..,de a következtetést (elfogadva) röviden "frei Schnauze" idéztem! :=)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.