A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény miatt hétfőtől a postán a csekkek befizetésénél elkérhetik a személyit és a lakcímkártyát.

A Napi.hu cikke szerint mostantól elkérhetik a személyi igazolványt és a lakcímkártyát a postán, ha csekket fizet be az ember, az adatokat pedig ráírják a csekkszelvényekre. 

A lap egyik munkatársától hétfőn ugyanis, mikor be akarta fizetni a csekkjeit, elkérték ezeket az adatokat, a postás ügyintéző azzal magyarázta, hogy a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény miatt kell ezt tenniük, és kötelező ezt elkérniük. 

A cikk szerint ugyanakkor a Posta ezt a változást semmilyen felületen nem jelezte, a csekkeken pedig jellemzően 15 ezer forint alatti tételek szerepeltek.

A lap megkereste a Magyar Postát és a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatalt, de egyelőre nem kaptak választ.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na Lölö barátunk bajba leszel, mert megtudják ki vagy, amikor csekken feladod Hatvan-puszta pár millás havi bérleti díját az Ormány családnak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Na Lölö barátunk bajba leszel, mert megtudják ki vagy, amikor csekken feladod Hatvan-puszta pár millás havi bérleti díját az Ormány családnak!
Pálinkás Pál
Magyarázza meg valamelyik fideszes buzi...ha befizetek egy csekket,amin az elmű a kedvezményezett,és ez világosan rajta van...akkor mi az anyátoknak kéne személyi??Komolyan mondom ,megérettetek a lámpavasra trógerek...
magyarbakancs
A menyiben jól tudom C típusú nemzetbiztonsági átvilágításon kel annak át esni ki elkérheti a személyimet.
Postásnak van ilyen?

Posta hatóság,vagy minden postás mellett rendőrfog strázsálni?
Jogkérdés
A hivatalos postai hirdetményben szerepel, hogy mely esetekben kell igazolnia magát a feladónak: propeller.hu/itthon/3291651-kell-postai-csekk-befizetesehez-szemelyi-igazolvany
justhpeter
Nem is értem, mi a probléma ? 1.000.000 ember nem azonosítja magát, azaz nem tudja befizetni a gázt, a villanyt, a vizet, a telefont. Egy hónapig, két hónapig, három hónapig. Oszt'Jónapot ! A sok degenerált majd megváltoztatja a törvényt. Vagy tönkremegy a szolgáltató.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/04/pa.jpg
Péterfalvi Attilának ezzel szemben van neki szép új BMW-­je egyedi rendszámmal. Csak a rendszám 435 ezer forintba került. Péterfalvi szerint egy fillérbe sem, vagyis az adófizetőknek nem, de annyira jó reklám a NAIH-­nak. Csak így tovább, elnök úr! Csak így tovább. Vagy valami. Dr. Péterfalvi Attila elnök Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH hangját ez ügyben nem hallani, talán megvették őt is mint egy hízott libát? Nem látok, nem hallok, nem beszélek.
s3.images.www.tvn.hu/2007/03/26/18/11/www.tvn.hu_7d0ec4e3f9087d4b6c007f3882572217.jpg
bencemacska
Azt hittem van jó ötletem de nincs.
Azt akartam javasolni mindenki vigye az illető számlavezető bankjába a pénzt, amit neki küld. Biztos odaér, nem veszik el útközben.
Aztán eszembe jutott, hogy ott eddig is kértek személyit! Ők is jelentenek OV-nak???
Levendula
És aki neten utalja át a közmű díjakat???
bencemacska
@Levendula: Ahhoz értelemszerűen nem kell semmi, azt úgy is tudják!
Bármikor megnézheted az értékpapírszámlád egyenlegét az MNB honlapján!
Sámannus
Itt egyértelműen a lakosság van bűnözőnek minősítve. A sárga szín az irigység jele. Az a baj velünk, hogy még ki tudjuk nyögni a számlánkat. Alapos okuk van rá hogy ezt feltételezzék.
Polt Péter megtalálta az összes korrupció méregfogát.
Már csak az lesz a probléma, mi lesz ha a KÖZPONTI HIVATALBAN valaki HAMIS csekket állít ki és azt mi befizetjük, és a pénz a maffiánál landol. Nem az lesz a probléma, hogy a pénz honnan van, hanem hová kerül, ebben is a befizető a sáros, mert még nem vett sárgacsekket ellenőrző készülék ellenőrzőt.
TASzSz
300.000 Ft / csekk vagy a feletti összeg esetén!
nezelodo
Azért van ennek a postai igazoltatásnak egy bicskanyitogató pofátlansága. Amíg a hatalom csúcsán lévő despota nyílt színen űzi a tettestársaival a saját törvényeiknek a lábbal tiprását, a pénzmosás milliárdos nagyságrendű napi gyakorlását, addig az alattvalók pénzmozgatásának napi filléres részletes adataira is kíváncsi. Biztos meg van rá az oka, és lehet, hogy feltételezi, többet költünk mint amennyi a keresetünk, pedig a lakosság túlnyomó hányada nem tolvaj állampárti politikus.
lusta
˝Mindeközben törvénybe iktatják, ha valaki sárga és fehér csekket ad fel a postán, akkor a befizetéskor elkérhetik a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját, ellenőrizhetik, hogy kicsoda, kinek, mennyit akar feladni. A pár ezer forintos tételeket is. Mindezt a pénzmosás elleni törvény új rendelkezéseként hozták meg Orbán Viktorék. Tudják, erre miért lehetett szükség? Nem, nem azért mert tudni szeretné a kormány, feladta-e időben a villanyszámlát! Azt egyértelmű, hogy a saját nevén és lakcímén adja fel. Arra is kapja meg. előre kitöltve! Akkor érdekes ez, ha valaki valami miatt nem kívánja megadni az adatait. Nem valós adatot ír a csekkre. Mikor is tesz ilyet az ember? Mármint általában mikor? Ha mondjuk egy civil szervezetnek szeretne adományt juttatni, sárga csekket a postán feladva, ezek jellemzően pár ezer vagy pár tízezer forintos összegek! És esetleg olyan szervezeteket támogatnak így átlagemberek, akiknek ez még fontos maradt, amely civil szervezetek esetleg a közpénzek ellenőrzését tűzték ki célul, vagy a sajtó- és véleménynyilvánítás szabadságának fontosságát hirdetik. Szóval sok olyanhoz van közük, amit ez a kormány nem szeret. Nagyon nem szeret!˝
cs.n.
@lusta: "egyértelmű, hogy a saját nevén és lakcímén adja fel"
Annyira nem egyértelmű, pl. én sem a saját nevemre címzett számlákat fizetek be, mert albérletben lakom. Vagy mikor valaki a céges számlákat fizeti be, dolgoztam már én is olyan munkakörben, aminek ez is része volt. Persze most már elektronyosan is lehet, amivel amivel automatikusan le vannak csekkolva a csekkek befizetői.
szaboria1
A beteg szomszédnak, valaki más adja fel akkor hogy is ellenőrzik?
Megint pihent agyú találta ki.
Sámannus
Amikor Schlett Csaba üzletember eladta az adótartozásokat a cégeivel, milyen bőszen nyomozott az állügyészség a saját maffiája ellen? Akkor is a elcsent igazolványokkal ütötte a nyomát a lopásnak. Olyan volt mint a vadászeb amikor a seggével akar szimatolni.
justhpeter
Ma fizettem be a helyi postán az összes közüzemi számlámat csekken és semmit nem kértek.
egyvandor
A letelepedési kötény lenyúlt bevételéből ezek szerint nem lehet már csekket sem befizetni?
egyvandor
@justhpeter: Nem jegyezték még fel az IP címedet :)
egyvandor
Értem én hogy rend a lelke mindennek, meg terrorizmus, meg pénzmosás meg minden, de azt nem ellenőrzik ha Gorbánék isten tudja milyen külföldi szervezeteknek utalják a pénzünket?
egyvandor
@Eladott Ország: A közpénzen élők költekezése a mi pénzünk legalább is abban az értelemben, ha kicsi a büdzsé tuti hogy kitudja járni hogy elegendő pénze legyen. Az ilyeneket nem érinti áremelés, infláció, Ezek a kontroll nélküli közpénzen élők teljesen természetesnek veszi azt hogy ami az ölükbe pottyan azért ők keményen megdolgoznak. Pedig lószart mama ahogy az Őszödön elhangzott egyszer.
egyvandor
@szaboria1: A beteg szomszédnak, valaki más adja fel akkor hogy is ellenőrzik?
Közjegyzővel hitelesített meghatalmazás két büntetlen előéletű tanú negyed évnél nem régebbi erkölcsi igazolvánnyal.
papa.49
Erre mondta a vakzarándok, mikor a kannibálok az üstbe tették ,,hát a faszom nem kéne,,!!!
papa.49
Akkor a postai alkalmazott is igazolja magát a személyijével!!!
nezelodo
@Sámannus: De finoman fogalmazol ezekről a régi új maffiózókról... Elcsent igazolványok. Ja a cigányoknál ez gyerekcsíny, meg a gülüszemű tolvajnál, amikor még hekkerkedett. Akkor még a Simlicska volt az ész, a S. Csaba a végrehajtó. Sokáig dugva tartották a komát, Most Lánchíd rádiós, ez a jutalma amiért más börtönt kap. Ja de a maffiózó kormány kedvencei nem.
Sámannus
@nezelodo: Kedves nézelődő értékelem a finom érzékenységét a bűnözőkkel szemben, a bajom csak annyi vele hogy a mérték bár én finoman jeleztem a lopás elleni harc módszerei. nem egyforma hatékonyak. Míg a nappali kerékpározást lámpa nélkül a bűnözési hullám megállításának élvonalába állítjuk, addig a Sz.rrá rohadó ellátórendszerek szétverése észrevétlenül történik.
Nagyon fontosnak tartom én is hogy a biztonságos közlekedés részévé tegyük a nappal kivilágított kerékpárokat is, ne feledkezzünk meg az elegáns népnyúzókról akik némi baksisért, talán csak néhány milliós havi fizetésért eladják lelküket az ördögnek, és futni hagyják a legnagyobb tolvajokat, akik egyetlen intésükkel többet ártanak a bolygónknak mint az összes tüzelőt lopó félig meddig hajléktalan nyomorgó.
Ha érzékenyen féltenéd az erdőket tőlük nem túl régen feltűnt ahogyan az ország egyes részein jártam, sikerült megtekintenem néhány érdekességet. Be bizonyítom neked hogy az ország virágzó részén tízszer több fát lopnak, és erről fényképes bizonyítékok vannak..
Ne feledd azokon a vidékeken ahol az erdők veszélyben vannak, az nem a kerékpárral lopják, hanem nehéz gépekkel viszik legálisan, és közben tönkreteszik a keservesen kiépített infrastruktúrát. A baj csak hogy a sok szarembert nem lehet megállítani.
A példálózásod pedig nálam lyukra futott, mert semmi közöm az általad célzott személyekhez, és kvalitásaik pont olyan kártékonyak előttem mint a többié.
szaboria1
Igazi birka nép lettünk, hogy ennyi baromságot lenyelünk. Most már igazán el kell küldeni őket a jó francba.
Eladott Ország
Aztán mi köze a postának vagy bárkinek ahhoz, hogy azt az ötezrest ki adja fel támogatásként az adózott jövedelméből? B*zmeg, ha pénzmosást akarnak látni, nézegessék mondjuk a vizes vb-t, a túlárazott közbeszerzéseket vagy Vajna pénztárgép nélküli kaszinóit! Szarházi kleptokrata banda! A fidesz pofátlansága a végtelenbe konvergál.
nezelodo
@Sámannus: tegnap 21:16. Érdemes lenne nekifutni még egyszer az említett hozzászólásom elolvasásának, esetleg végigolvasásának, mert amire válaszoltál az nincs benne, pedig nagyon kerestem, hátha elírtam...
Nessy
TAO pénzek kifizetésénél kellene a személyi igazolvány! Ja, persze, pár ezer forintot ellenőriznek, a milliárdokat már nem!
Sót, semmi közünk hozzá, mire költik az adóforintokat!
Levendula
Szomszédom mondta, hogy felad magának piros csekken 1.- Ft-ot. Kíváncsi, hogy elkérik-e a személyi igazolványát... :)
kukac50
A villanyszámla csekken a rendszer használati díjjal amit nagyon felemeltek, mi támogatjuk a CÖF tevékenységét mivel a Magyar villamos művek fél milliárd forintot adott a civilbe öltözött fideszeseknek.
A politikusok mossák a pénzüket az egyszerű kisemberek nem.
A politikusok maffia módszereket alkalmaznak és köztük van a legnagyobb bűnözés.
Nessy
Alázatosan kérek engedélyt meghunyászkodni T. Kormány!
A múlt nap egy százast mostam ki, a farmer zsebemben maradt!
Kérem bűnömet méltányosan kezelni.
Agyament társulat!
tudode
Vajon miről tereli el a köznép figyelmét a FENEKETLEN ZSÁK politikai kalandor?
Nem a kisemberek csekkbefizetéseinél kell keresni a hunyót, hanem pl. az ország leggátlástalanabb EURÓPAI ÁLLAMPOLGÁRÁNÁL, és a haverjainál, a hálából adok kapok ezt azt galerinál, annál, aki összekeveri a szezont a fazonnal, és több mint félévszázadosan képtelen felfogni, a KÖZPÉNZ FOGALMÁT!!!
.
Nézzük csak!
.
Ki kell adni kik támogatják bőkezűen a Felcsúti Akadémiát
24.hu/fn/gazdasag/2017/03/22/ki-kell-adni-kik-tamogatjak-bokezuen-a-felcsuti-akademiat/
.

TAO-pénzek: megint a focisták járnak jól
atlatszo.hu/2012/10/02/tao-penzek-megint-a-focistak-jarnak-jol/
.
2012. október 8. hétfő
TAO-pénzek II.: Felcsút az abszolút nyertes
atlatszo.hu/2012/10/08/tao-penzek-ii-felcsut-az-abszolut-nyertes/
..
Bírósági dokumentum született arról, hogy a felcsúti akadémiának „juttatott támogatás közpénz”
magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/most-mar-birosagi-itelet-mondja-ki-hogy-a-tao-igenis-kozpenz-101390
.
Szálhámos bagázs!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.